Použití mixpultu s USB místo ext. zvuk karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
T1-4

Použití mixpultu s USB místo ext. zvuk karty

Příspěvek od T1-4 »

Zdravím,

kapela již nacvičila dost skladeb, aby mělo smysl je zaznamenat.
Při hledání vhodné ext. zvukovky mě napadlo co jí nahradit mixpultem s USB rozhraním. Něco jako X1204 USB od Behringera apod.. http://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_x1204_usb.htm. Je to vhodné nebo myslíte, že lepší bude koupit rozhraní od Lexiconu, Focusrite apod.. ?
A druhá otázka (i když asi s jasnou odpovědí) chápu správně, že takový mix posílá do softwaru každou stopu zvlášt přímo do multitracku? Jaký výkon počítače to bude chtít při nahrávání řekněmě 6 stop?

díky za odpovědi
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
Paris
Rádce

Re: Použití mixpultu s USB místo ext. zvuk karty

Příspěvek od Paris »

T1-4 píše:hápu správně, že takový mix posílá do softwaru každou stopu zvlášt přímo do multitracku?
ne, tenhle asi ne ("Built-in stereo USB/Audio Interface to connect directly to your computer"), ale jsou takove, co to umi.
T1-4 píše:Jaký výkon počítače to bude chtít při nahrávání řekněmě 6 stop?
zcela bezny, pocitace tohle zvladaji uz leta...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak píše Paris. Mixy i USB zvukovky v této cenové relaci posílají do PC jen 2 kanálový signál, tzn. 2 mono stopy nebo 1 stereo. Mix má oproti zvukovce tu výhodu, že si můžeš vstupující signály jednoduše namixovat (panovat, zefektovat, ekvalizovat), čímž tento handicap zmírníš. Navíc poskytuje více vstupů než cenově srovnatelné zvukovky. Diskutabilní ovšem bude naopak kvalita zabudovaných mikrofonních preampů. Klidně ale může být dostačující, těžko soudit, když jsem ten Behringer neměl v ruce.
Holajs

Příspěvek od Holajs »

zrovna tohle taky resime mix ze pry zvlada 2stopy soucastne ty bezne za normalni penize takze jedine reseni je externi zvukovka. Bylo mi receno tohle je nejlevnejsi pouzitelny takze se divejte po necem takovym http://kytary.cz/tascam-us-1800/HN115523/
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

A sakra. Tak s tim sem nepocital. I kdyz mi to mohlo dojit, ze kdyz je to cenove jeste niz nez samotna externi karta se 4/4 in/out No tak to si to ještě rozmyslim. Ja potrebuju nahravata live a navic i hrat :) Takze jsem doufal v to, ze to nahraju multitrackove a pak si s tim budu hrat v kompu pozdeji.

Tak tedy jinak, potrebuju nahrat live 4 (max 5) nastroju (Jack 3,5) a dostat to to multitrackove do stolniho kompu k dalsimu zpracovani. Vse pro home ucely zadny highend.
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Tak jestli se nepletu a koukam dobre do manualu tak LEXICON OMEGA STUDIO by to mel umet.
Dalsi je AKAI EIE ale tam se nejak nemuzu dohledat jestli to posila po USB pouze stereo.
A potom TASCAM US-800 a tam uz jsem cenove na stropu. To to radeji nahrajeme po dvou stopach.
Pro firewire by snad jeste sla FOCUSRITE Saffire PRO 14 a do PCI M-AUDIO Delta 66. Jinak me nic nenapada. :(
Naposledy upravil(a) T1-4 dne 19.06.2012 14:52, celkem upraveno 1 x.
Holajs

Příspěvek od Holajs »

jako nahrajes to ale budes mit vic nastroju v jedny stope, jestli chces kazdou zvlast a jeste stim v komplu neco delat, prehrat dodatecne, zmenit atd. tak zvukovku co jsem posilal vis dneska mi dosla, tak testuji
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Holajs

Příspěvek od Holajs »

procti si tohle tady jsem resil neco podobnyho jak ty mixazni-pulty/nahravani-bici-t32038.html
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Jo to sem cet. Ted tedy jen hledam zarizeni pro nahrani 4-5 stop najednou do multitracku. Pres USB, PCI nebo firewire. S cenou do 5k. Vic pro moje pouziti nema smysl. To si radeji koupim mikrofonni predzesilovac a behem zive hrani nahraju stopu po stope do multitracku. Sice to budeme hrat x-krat nez nahraju dostatecne dobre jednotlive stopy ale jinak to koukam asi nepujde. Mozna jeste ten mix, ja hrat nebudu takze nahraju a zmixuju live zbytek kapely a svoji stopu dohraju dodatecne. Tak jako tak je to na hov..
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Ted koukam na bazaru ESI Esp 1010 to by slo ne?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

asi slo, pokud nevadi, ze k tomu potrebujes pocitac s PCI slotem (tedy, ze ji nepouzijes k notebooku).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

T1-4 píše:Tak jestli se nepletu a koukam dobre do manualu tak LEXICON OMEGA STUDIO by to mel umet.
Posílá pouze stereo. Takže tudy asi spíš ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja mel vzdycky pocit, ze omega umi nahravat 4 kanaly.
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Taky myslim, ze omega 4 kanaly posila i ven. Tedy dle manualu - http://www.lexiconpro.com/system/docume ... 1331327857 v Cubase nastaveni je videt 4ch - 24bit
Jak je na tom omega s kvalitou vstupu a celkove zvukem? Pouziva nekdo? diky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale v Ouput je 2ch - 24bit..... Nesčítejte hrušky a jabka a ujasněte si, jestli se tu bavíte o VSTUPECH nebo VÝSTUPECH. Vstupy umí nahrávat 4 nezávisle.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli tim "ven" myslis do pocitace po usb, tak ano. (edit: viz pavlii)

jinak omega ma uz par let za sebou, je asi pouzitelna, ale asi by dneska slo najit neco zajimavejsiho. i kdyz ted je za zajimavou cenu, takze by se o ni asi uvazovat dalo. ale je to na pul cesty, 4 kanaly neni moc...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Paris píše:ja mel vzdycky pocit, ze omega umi nahravat 4 kanaly.
Slovem "poslat" jsem myslel ven z Omegy, tedy dovnitř počítače, tedy její output :wink: Pro nahrávání 4 nástrojů bych to proto nepoužil, když s nima nemůžu pak zvlášť pracovat. Dnes jde opravdu vybrat zajímavější věci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Tak par nahod Nero. Rad se podivam a zkusim neco vybrat. Potrebuju jen nejak dostat 4 linky live do multitrack softwaru nic vic :) Na home urovni.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Paris s pavliim (a i další) budou umět poradit lépe než já, ve zvukařině nemám žádný ohromný přehled.

Nicméně pokud hledáš 4/4 I/O kolem těch 5k, napadá mě jen http://kytary.cz/focusrite-saffire-pro-14/HN117623/

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

na home urovni by mohly byt idealni ... do USB nejaky karty od ESI (treba U46 XL, nebo MAYA44 USB+) ... a do PCI neco od M-Audio (treba Delta 44, nebo Delta 66).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“