Rieger Kloss-koupit či nekoupit
Pravidla fóra
Rieger Kloss-koupit či nekoupit
Zdravím poohlížím se po nějaký elektroakustice a narazil jsem na tento inzerát http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= .
Jaký na ni máte názor? Šli byste do toho? Vím, že by to chtělo vidět na živo a zahrát si na to, ale je to dost daleko.
Díky za názory
Jaký na ni máte názor? Šli byste do toho? Vím, že by to chtělo vidět na živo a zahrát si na to, ale je to dost daleko.
Díky za názory
Ibanez GRX70, Digitech RP80, Laney LX65R, trsátko jazzIII, kazoo..
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do popisu.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do popisu.
Re: Rieger Kloss-koupit či nekoupit
Předpokládám, že tenhle názor by se týkal všech kytar, ne jen této. Nemám pravdu? Problém je, že těch bazarovek je poměrně málo a když, tak nic z okolí a tato se podle nahrávky zdá poměrně solidní. Nemůžu si dovolit jet se podívat na jednu kytaru 200 km na jednu stranu republiky a na další na druhou stranu.Ivan píše:bez vyskusania, obzretia urcite nie...
Pak by mozna nebylo od veci tomu prodavajicimu zavolat, a podle toho proste odhadnout, jestli se mu da verit.
Edit: Samozrejme jsem tim nemyslel, ze by to byla nejaka spolehliva metoda. Ale mohlo by to nekdy pomoct odhalit neseriozniho prodejce, pokud by se ti neco (v povidani o tom nastroji) nezdalo.
Edit: Samozrejme jsem tim nemyslel, ze by to byla nejaka spolehliva metoda. Ale mohlo by to nekdy pomoct odhalit neseriozniho prodejce, pokud by se ti neco (v povidani o tom nastroji) nezdalo.
Tak zase to není žádná čína ale měla by to být relativně kvalitní kytara, takže bych nepředpokládal "čínské neduhy". Posílal mi i další fotky a na nich až na jednu vadu laku vypadá moc pěkně. Zvuk podle nahrávky se mi taky zamlouvá. Jediný co mi vadí je, že tento člověk tu kytaru vyhrál na aukru za 4300 a teď ji prodává dráž.
Takže současný majitel je pouze "překupník".
Takže současný majitel je pouze "překupník".
No,takhle po obrázku ti nikdo neporadí.Pokud tam nechceš jet,tak je jediná možnost,která mě napadla jak nekoupit šunt,je,zkusit se zeptat tady na fóru z toho okolí,kde se kytara vyskytuje,jestli by se na ni jen mrknul,jestli je v pořádku a bez vad a nějakých skrytých závad.NEBAVÍM se o zvuku,ten je individuální a z nahrávky se ti líbí,takže tady by to mělo být asi v pohodě.Takže pokud ti jde jen o technickou stránku kytary,zkusil bych to asi takhle,protože jinak to buď budeš muset risknout,nebo nekoupit.Ale to je jediná možnost,jak to asi spolehlivě prubnout,pokud tam nechceš jet.
To zní jako celkem dobrej nápad. A když bychom uvažovali, že je v technicky dobrým stavu, to znamená rovnej krk, dobrý pražce atd. myslíte, že má tuto hodnotu?
A co o té kytaře víš?Jak je stará?Z jakých materiálů je vybavená atd.?Víš o ní nějaké technické info?Já ti teda neporadím,ale zdejší domorodci podle aspoň pár technických informací zhruba řeknou,jakou může mít kytara cenu...
Právě že o té kytaře v podstatě nic nevim. Jen píše, že je to polomasiv a už se nevyrábí. Nickonkrétního jsem nesehnal. A taky má 47mm krk, což se mi líbí.
A víš, od koho ji ten "Tvůj" prodejce na Aukru koupil? Podle toho odkazu na YT mám dojem, že od pana Bluegrasskida... Kdysi se tu kauza Bluegrasskid na foru probírala, tak to zkus pročíst... Tím neříkám, že to musí být nějaký problém... Jen doplňuji informaci... 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
A tu původní cenu vzal kde,z před deseti roků?Tak to nevíš ale skoro nic,nebo-li spíš vůbec nic teda.Osobně bych si za tu cenu radši koupil novou( se zárukou a se vším všudy,když nemáš žádné info a skoro nevíš co kupuješ.A to ti víc info jako nechtěl dát,nebo kde je problém,že nic nevíš?To ti pak ale nikdo neřekne jakou má asi zhruba cenu,když ani nevíš základní info...
Věštění z koule se tu nedělá,pokud vím:-)
Věštění z koule se tu nedělá,pokud vím:-)
Prodejce jsem našel na aukru a psal mu zprávu. Zatím ale neodepsal. Současný prodávající o ní nic neví, protože ji jen koupil a zase prodává. Kytara má označení No 1816. Tu cenu udával původní prodejce jako pořizovací, nevim z kterého roku.
A nepřijde ti divné,že koupil kytaru za ne mrzský peníz a vůbec neví jakou??????To by mě teda od toho hodně odradilo!!!pospa píše:Prodejce jsem našel na aukru a psal mu zprávu. Zatím ale neodepsal. Současný prodávající o ní nic neví, protože ji jen koupil a zase prodává. Kytara má označení No 1816. Tu cenu udával původní prodejce jako pořizovací, nevim z kterého roku.
No to já nevim. Třeba jen věděl, že má vyšší hodnotu. Nevim, ale pomalu mě to všechno začíná odrazovat. Na druhou stranu pokud bych přehlédl tu záležitost s aukrem, zdála by se mi dobrá.
Uživatel na YT má ještě další videa, mezi kterými je i nahrávka s právě touto kytarou http://www.youtube.com/watch?v=k8krrARRSVE&feature=plcp
Uživatel na YT má ještě další videa, mezi kterými je i nahrávka s právě touto kytarou http://www.youtube.com/watch?v=k8krrARRSVE&feature=plcp
A můžeš mi prosím říct,podle čeho by věděl,že má kytara vyšší cenu,když o ní lautr nic neví????Teď nevím,jestli ty jsi tak naivní,nebo já tak nedůvěřivý:-).Nic méně je to tvá věc,ale na mě to působí velmi pofiderně.A kupovat za takové peníze kytaru,o které vím velké smrduté ho.no,je čiré bláznoství a nějak nerozumím,co tě u toho tak drží:-).Jedině snad to,že jsi jeho komplic a chceš ať se tu na ni někdo chytí,jinak opravdu nevím:-)pospa píše:No to já nevim. Třeba jen věděl, že má vyšší hodnotu. Nevim, ale pomalu mě to všechno začíná odrazovat. Na druhou stranu pokud bych přehlédl tu záležitost s aukrem, zdála by se mi dobrá.
drží mě u toho to, že jsem zatím nenašel na bazaru nic, co by mě nějak výrazněji oslovilo. U týhle kytary se mi aspoň líbí zvuk a kytary téhle značky tu byly celekm chváleny. Ale protože o ní nic nevim, ptám se tady.
I když teď se tam objevilo totohttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= což taky nevypadá zle
I když teď se tam objevilo totohttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= což taky nevypadá zle
No ten pán na videu vypadá skutečně jako Bluegrasskid. Tak do toho bych tedy nešel, už z principu.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Novou nechci z toho důvodu, že chci elektroakustiku a pochybuju, že bych sehnal něco dobrýho za 7000. Respektive chci co nejlepší za ty peníze a to, že na kytaru někdo pár let hrál naznamená, že už je špatná.
Ale ja preci nepsal,ze hrana je spatna.ale nez koupit nejakou pofiderni o ktere nic nevim,radsi koupim solidni novou.
a nevim,co je pro tebe dobra kytara,ale za tech 7000 uz koupis velmi solidni taky polomasivni kytaru.ale ja osobne radsi kupuju nove veci,nez z bazaru,navic kdyz mas treba tu sedmicku,za kterou koupis uz solidni nastroj a je novy a se zarukou.ale pokud chces bazar a chces ji zhodnotit nejak,musis informace,hadat tady nikdo nebude.
Ja tomu nerozumim,jen pisu muj nazor,co je dle me rozumejsi a o bazarovkach vic info.tot vse.
a nevim,co je pro tebe dobra kytara,ale za tech 7000 uz koupis velmi solidni taky polomasivni kytaru.ale ja osobne radsi kupuju nove veci,nez z bazaru,navic kdyz mas treba tu sedmicku,za kterou koupis uz solidni nastroj a je novy a se zarukou.ale pokud chces bazar a chces ji zhodnotit nejak,musis informace,hadat tady nikdo nebude.
Ja tomu nerozumim,jen pisu muj nazor,co je dle me rozumejsi a o bazarovkach vic info.tot vse.