Truhlařina, kytarařina, stolařina, ...Jimm.ik píše: Je nějaké řemeslo kde s polyurethanem pracují běžně?
lakování kytary
Re: lakování kytary
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Zdravím!
Neporadíte,kdo by mi v Praze udělal na kytaru jednoduchej airbrush?
Neporadíte,kdo by mi v Praze udělal na kytaru jednoduchej airbrush?
jaka povrchova uprava se pouziva na nelakovany krky? necim se to asi chranit musi, ale nejak me nenapada cim... hrozne se mi ted zalibil nelakovanej krk na jednom telecasteru, co se mi dostal do pracek, tak bych to potreboval nejak promyslet a rozseknout driv, nez bude nalakovanej krk pro Kerrianne 
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
oil finish - vosk?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stanley - bohuzel tim jsi mi moc nepomohl... kdyz mi reknes vosk, tak si predstavim

Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Vosky a oleje.
http://www.drevorezba.cz/kategorie.aspx ... gorie=4337
http://www.etc-shop.cz/www-etc-shop-cz/ ... ny-nabytek
Mrkni u vás v drogerii, třeba najdeš něco vhodnějšího a levnějšího. Kolega u nás sehnal bezbarvý vosk asi za 90 Kč, ošetřuje s tím pažby starých černoprachých pušek a nemůže si ho vynachválit. Značku bohužel nevím, ale až ho uvidím, tak se ho zeptám, jestli si vzpomenu.
EDIT: Něco ke čtení http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... inec~2010/
http://www.drevorezba.cz/kategorie.aspx ... gorie=4337
http://www.etc-shop.cz/www-etc-shop-cz/ ... ny-nabytek
Mrkni u vás v drogerii, třeba najdeš něco vhodnějšího a levnějšího. Kolega u nás sehnal bezbarvý vosk asi za 90 Kč, ošetřuje s tím pažby starých černoprachých pušek a nemůže si ho vynachválit. Značku bohužel nevím, ale až ho uvidím, tak se ho zeptám, jestli si vzpomenu.
EDIT: Něco ke čtení http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... inec~2010/
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Krky bývají i úplně bez ničeho. Měl jsem v ruce krk JEM asi 19 let starý, bez povrchovky, přirozeně "špinavý".
Voskům bych se vyhnul, některé nekloužou, zvlášť včelí. Spíš to naolejovat vysychavým olejem. Teak oil, lněný olej. Pokud vosk, tak něco jako Osmo Hart-Wachs-Öl, přírodní, s karnaubou. To je zase zátěžový vosk na podlahy, nelepí, ale je to skoro jak pod tenkým lakem. Pocitově spíš jako lak.
Voskům bych se vyhnul, některé nekloužou, zvlášť včelí. Spíš to naolejovat vysychavým olejem. Teak oil, lněný olej. Pokud vosk, tak něco jako Osmo Hart-Wachs-Öl, přírodní, s karnaubou. To je zase zátěžový vosk na podlahy, nelepí, ale je to skoro jak pod tenkým lakem. Pocitově spíš jako lak.
čau, snažim se nalakovat starou Jolanu Galaxis a zdá se že mi nechce pořádně vytvrdnout barva. Dělal jsem první vrstvu, den schnutí pak další vrstvu zase den schnutí, třetí vrstvu a ta už visí pátý den ve sklepě a pořád je barva dost měkká, normálně obtisknu prst když trochu přitlačím a barva špiní když po ní přejedu rukou. Použil jsem akryl ve spreji...co teď ? mám čekat nebo jsem udělal něco špatně? prosím o radu, díky.
To je divné, protože akrylát ve spreji je rychleschnoucí a slabá vrstvička je zaschlá za 5 až 15 minut.
Je důležité, jestli jsi dodržel technologii nanášení a skladování podle výrobce. Nebyl ten sprej starší než 5 let?
Akrylové barvy nemají rády mráz a vysoké teploty. Nepřemrznul ti ten sprej? Nedal jsi moc silnou vrstvu? Nemáš v tom sklepě extrémní vlhkost? Byl podklad suchý, odmaštěný?
Pokud je všechno tohle v pořádku, tak jedině snad reklamace barvy. S reklamací barvy nemám zkušenost, ale myslím, že Marshall takhle úspěšně reklamoval nezasychající barvu v Hornbachu - post528384.html#p528384
Je důležité, jestli jsi dodržel technologii nanášení a skladování podle výrobce. Nebyl ten sprej starší než 5 let?
Akrylové barvy nemají rády mráz a vysoké teploty. Nepřemrznul ti ten sprej? Nedal jsi moc silnou vrstvu? Nemáš v tom sklepě extrémní vlhkost? Byl podklad suchý, odmaštěný?
Pokud je všechno tohle v pořádku, tak jedině snad reklamace barvy. S reklamací barvy nemám zkušenost, ale myslím, že Marshall takhle úspěšně reklamoval nezasychající barvu v Hornbachu - post528384.html#p528384
Z toho co píšeš to může být snad jedině ta moc silná vrstva barvy...jinak vše by mělo být v pohodě...dokonce na spreji je napsáno že další vrstva je možná ještě před uplným vytvrdnutím tak nevím...možná jsem to fakt přehnal s množstvím barvy najednou. Každopádně co ted? mám to strhnout a znova nebo nějak pomoct tomu tvrdnutí ( do tepla, na slunce?).
Paradoxně se prodávají a používají pouze zpomalovače schnutí akrylových barev.
Někde jsem četl, že urychlit zasychání lze proudem studeného vzduchu. Tak vezmi fén a vyzkoušej to na jednom místě. Horký vzduch bych asi nezkoušel, mohlo by to popraskat.
Pár citací od modelářů, které tě nepotěší:
http://www.liaznavzdy.cz/nedtrans/barvy.php
Někde jsem četl, že urychlit zasychání lze proudem studeného vzduchu. Tak vezmi fén a vyzkoušej to na jednom místě. Horký vzduch bych asi nezkoušel, mohlo by to popraskat.
Pár citací od modelářů, které tě nepotěší:
http://www.liaznavzdy.cz/nedtrans/barvy.php
Nebylo by fér zde nezmínit, že některé typy akrylových barev mají se zasycháním trochu problém a stává se, že i při použití originální chemie je nastříkaný povrch lepkavý i několik dnů či případně nezaschne vůbec (v závislosti na tloušťce nanášené vrstvy).
S akrylkami si musíte na všechno tohle dávat zatraceně dobrý pozor a chyby tyhle barvy tak snadno neodpouští.
Nevýhody akrylových barev:
- omezená vzájemná mísitelnost barev od různých výrobců
- doporučeno používat originální chemii (ředění vodou spíše pro případy nouze)
- citlivost barev na kvalitní základní nástřik, špatná přilnavost na holé plasty
- nevyzpytatelné vlastnosti některých barev (problémy se schnutím, gumový charakter povrchu, zasychání na jehle stříkací pistole)
Hmm, tak to je přesně ono...dobrý je snad jen to, že tim pomalym schnutím se barva nádherně rozlila do perfektního lesku...teď ješte to usušit
...každopádně ti díky za info.
Černá ve sprayi Prisma color mi taky neschla. I po 2 letech je trochu měkčí. Stříkal jsem hlavu, trošku zabíhá na krk, tam špiní. Na tělo totální průser.
Motip schnul pěkně, v tenkých vrstvách jsem to stříkl asi 5x, postupně sušil nad kamny vždy asi hodinu.
Motip schnul pěkně, v tenkých vrstvách jsem to stříkl asi 5x, postupně sušil nad kamny vždy asi hodinu.
Přemýšlím nad sundáním povrchové úpravy této kytary: http://cortguitars.com/en/product/evl-k47b
Omylem jsem udělal vryp na těle, čekal jsem hnědé dřevo, je bílé. Je možné, že výrobce uvádí nesprávné informace? Může být mahagon světlý? Mám postupovat jako u normální povrchové úpravy?
Omylem jsem udělal vryp na těle, čekal jsem hnědé dřevo, je bílé. Je možné, že výrobce uvádí nesprávné informace? Může být mahagon světlý? Mám postupovat jako u normální povrchové úpravy?
to si piš, že může některé odrudy mahagonu, zvláště pak africké bývají dost světlé. Jestli je to mahagon nepoznáš ani tak podle barvy jako spíš podle typické kresby a poréznosti dřeva.
Např. tahle deska je ze světlejšího mahagonu

Např. tahle deska je ze světlejšího mahagonu
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
klobasnik: Já u svojí Cortky sotva rozeznám dřevo krku (javor) od dřeva těla (mahagon).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Kdysi se kytary lakovaly i liholakem. Krásně zalil nerovnosti a leskl se jak blesk a dal se i vybrousit do matu.
Lath...
Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
Mám dotaz ohledně leštění kytar.
Postup je: Broušení do hladka,(tmel nebo plnič), lakování, broušení, lakování....... a potom se to něčím leští do finálního lesku. Leští se to na hadrových kotoučích? A co sepoužívá za brusné pasty a vosky? Karnaubský vosk? Nebo něco jiného? Že ten lesk tak dlouho vydrží a ta kytara se nemusí nějak víc přelešťovat po čase?
Opravte mě, jestli mam nějakou chybu v postupu, ale je to psaný jen tak nahrubo.
Postup je: Broušení do hladka,(tmel nebo plnič), lakování, broušení, lakování....... a potom se to něčím leští do finálního lesku. Leští se to na hadrových kotoučích? A co sepoužívá za brusné pasty a vosky? Karnaubský vosk? Nebo něco jiného? Že ten lesk tak dlouho vydrží a ta kytara se nemusí nějak víc přelešťovat po čase?
Opravte mě, jestli mam nějakou chybu v postupu, ale je to psaný jen tak nahrubo.
- johnyluthier
postup je vybrousit ten povrch na takovou tu stredni hrubost... nad tech 200... a nekolikrat a to drevo vzdycky namocit... no... pak zaplnis pory pokud je to nutny, das zaklad, coz je obvykle ten samej lak jako potahovej akorat ze vic naredenej a muzes tam dat i trochu nejakyho tvrdidla co by ti k tomu pasovalo... no, pak to zbrousis ten zaklad trochu jeste na stredne jemno a davas potah... pak ten potah zbrousis nejakym papirem nad 600, ale musis tam mit vodu, olej nebo petrolej, protoze jinak ten jemnej prasek z toho brouseni by ti ten brusnej papir hned zacpal... no, tim to vybrousis do rovna... pokud mas vibracku tak muzes s ni, ale musis opatrne a de to i s pasovkou, ale to je jeste nebezpecnejsi
ale urychleni to je... no a ted prichazi na radu to lesteni... na to sou takovy pasty (na brouseni a na lesteni), ktery sou urceny na lak... viskozitou je to asi tak jak normalni svicka... to poznas... nezkousel sem, ale myslim ze na lak muzes pouzit i pastu urcenou na kov, to mam v planu v brzky dobe vyzkouset... kdyby nekdo mel s timhle zkusenosti at o tom napise... no... nejlepsi na tohle je flanel... vezmes ten flanel naberes na nej tu pastu (ale ne tu hustou co koupis, nared si to necim (petrolejem nebo vazelinou, tak aby z toho byla proste husta kase)... no... nejdriv brusnou pastu a pak lestici a je to... ale upozornuju ze to je srani... pro rychlejsi a jednodussi...predpokladam ze velkou lesticku k dispozici nemas, tak staci si koupit nebo vyrobit flanelovej kotoucek, upnout si ho na vrtacku, roztocis ho, naneses na nej tu pastu v tom puvodnim stavu jak si ji koupil, neredenou... po cely sirce... no... a jedes... ale na kazdej kotouc jinou pastu... ne na jeden kotouc dat nejdriv brusnou a pak hned na to lestici... proste si ty kotouce kup dva
no, pak to samozrejme muzes takhle po case obnovovat, ale uplne ti bude stacit lestidlo od dunlopu na povrch... nebo si muzes nejakej polis vyrobit sam, na netu urcite bude nejakej navod 
Děkuju moc.
Máme několik hadrových kotoučů a ty vždycky upnu do soustruhu, leštíme s nima dýmky, zajímalo mě v čem se ten postup rozchází. Brusné a leštící pasty ( na dřevo) taky máme, ale nejsou jako kaše, ale vypadají jako velký karamely
a nanesou se na ty kotouče za chodu. A pak ještě máme karnaubský vosk a tím se to pak leští při úplným finále, naleští se to s ním do obrovskýho lesku, ale za nějakej čas se to prostě ohmatá a musí se znova...
Když bych jí nakonec nechctěl nějak lakovat barvou tak vypustím ten plnič a nebo ten tam dám taky? Tělo bude nejspíš z olše nebo možná modřínu.
A ještě kdyby mi mohl někdo říct jak udělat nelakovaný krk jako to mají některé Jacksony, Dean apod.?
Máme několik hadrových kotoučů a ty vždycky upnu do soustruhu, leštíme s nima dýmky, zajímalo mě v čem se ten postup rozchází. Brusné a leštící pasty ( na dřevo) taky máme, ale nejsou jako kaše, ale vypadají jako velký karamely
Když bych jí nakonec nechctěl nějak lakovat barvou tak vypustím ten plnič a nebo ten tam dám taky? Tělo bude nejspíš z olše nebo možná modřínu.
A ještě kdyby mi mohl někdo říct jak udělat nelakovaný krk jako to mají některé Jacksony, Dean apod.?
A co to po téhle fázi přelakovat nějakým bezbarvým lakem, který se potom jen občas přejede flanelovým hadrem a nemusí se ta kytara brát na kotouče? Nebo jo?.predpokladam ze velkou lesticku k dispozici nemas, tak staci si koupit nebo vyrobit flanelovej kotoucek, upnout si ho na vrtacku, roztocis ho, naneses na nej tu pastu v tom puvodnim stavu jak si ji koupil, neredenou... po cely sirce... no... a jedes... ale na kazdej kotouc jinou pastu... ne na jeden kotouc dat nejdriv brusnou a pak hned na to lestici... proste si ty kotouce kup dvano, pak to samozrejme muzes takhle po case obnovovat