Výměna vlastního kapelního zvukaře (hledám zvukaře z kapely)

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Mackiee
Bandzone: bandzone.cz/meteleska
Kontaktovat uživatele:

Výměna vlastního kapelního zvukaře (hledám zvukaře z kapely)

Příspěvek od Mackiee »

-----------
UPDATE:
Našli jsme, takže už nehledáme a doufáme, že se to bude hezky vrbit :-) Díky všem!
-----------

Ahoj všem,

napadlo mne jak vyřešit problém s vlastním kapelním zvukařem. Jsme zatím na začátku, takže nemáme většinou dostatečný honorář, abych si mohl dovolit platit vlastního zvukaře, ale myslíme to s kapelou vážně a chceme mít dobré výsledky...

Hrajeme v trochu nezvyklém složení (housle, dve kytary, dve backvokalistky, basa, bici) a rád bych, aby nás zvučil někdo, kdo nás zná a ví tedy jak z nás dostat lepší zvuk... Hrajeme hudbu na pomezí World, reggae, ska,...

Takže touto cestou zkouším najít někoho z jiné kapely kdo má stejnou potřebu, tj. trochu složitější obsazení, myslet to s kapelou vážně a zároveň někdo s kapely musí umět zvučit. Jednoduše bychom si vzájemně jezdili zvučit a obě kapely by tak na tom byly lépe. Jsme z Prahy, takže většina koncertů v Praze a okolí, zatím tak 1-2 měsíčně cca.

Ukázka z koncertu zde:
http://www.youtube.com/watch?v=DdduyT34IZQ

Dotazy nejlépe přes poštu nebo mail: husle (zavin) seznam.cz

UPDATE:
- nabídka platí i pro samostatné zvukaře, tj. nemusí se jednat o výměnu.
- řidičák/auto je výhodou nikoliv podmínkou.
- zkoušíme většinou v neděli
Naposledy upravil(a) Mackiee dne 15.01.2013 9:16, celkem upraveno 6 x.
pavel2
Odborník

Re: Výměna vlastního kapelního zvukaře (hledám zvukaře z kapely)

Příspěvek od pavel2 »

Máme/nemáme takový a makový aparát, mix, mikrofony, stojany, párák...
Zvukař má/nemá mít řidičák, auto...
Zkouší se x krát do týdne...

Jinak Meteleska hraje dobře, záživně, nekonfliktně a na některé členy se navíc hezky kouká

Doporučuju spolupráci začínajícím, ale i zkušenějším zvukařům a Meteleska zdravím

:-)

Pavel
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Mackiee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mackiee »

Ahoj Pavle :-),

díky za připomínky/dotazy - to mne nenapadlo. Meteleska se snaží hrát akce, kde zvukař i vybavení už je, tj. hledám někoho, kdo bude hýbat šavlemi při koncertě a zvukovce. Jsme schopni se nazvučit i z vlastních zdrojů, ale tomu se chceme vyhýbat.

Řidičák/auto je výhodou nikoliv podmínkou. Já nemám.

Zkoušíme většinou jednou týdně v neděli.
kalfar

Příspěvek od kalfar »

Uvědomte si, že schopnosti zvukaře rostou s jeho zkušenostmi a stejně tak roste jeho honorář. Já osobně si myslím, že výhoda, že bude znát vaší kapelu, bude znehodnocena nezkušeností takového zvukaře. Nezdá se mi, že by vaše kapela byla tak složitá na nazvučení a myslím si, že zvukařům křivdíte. Žádný zvukař z vás nedostane lepší zvuk, vždycky jen takový, jaký sami předvádíte. Jestli jste na začátku, tak si musíte svůj zvuk najít, zvukařem nic nevyřešíte.
Zvukař z Podkrkonoší
Mackiee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mackiee »

kalfar píše:Uvědomte si, že schopnosti zvukaře rostou s jeho zkušenostmi a stejně tak roste jeho honorář. Já osobně si myslím, že výhoda, že bude znát vaší kapelu, bude znehodnocena nezkušeností takového zvukaře. Nezdá se mi, že by vaše kapela byla tak složitá na nazvučení a myslím si, že zvukařům křivdíte. Žádný zvukař z vás nedostane lepší zvuk, vždycky jen takový, jaký sami předvádíte. Jestli jste na začátku, tak si musíte svůj zvuk najít, zvukařem nic nevyřešíte.
Díky za příspěvek, ale vnímám to jinak, takže má nabídka stále platí :-)
Mackiee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mackiee »

A abych tedy nekřivdil zvukařům:

- určitě chci aby se jednalo o spolupráci i se zvukařem na místě (až na výjimky)
- nehledám někoho kdo si myslí, že umí zvučit, ale někoho, kdo umí zvučit ;)
- naše kapela je přeci jen trochu složitější na nazvučení a chtěl bych také zvuk posunout na vyšší level tím, že zvukař bude členem kapely, tj. nebude se např. bát zvuk za chodu obarvovat, tak jak by se to hodilo k jednotlivým skladbám.
- byl jsem na pár(i menších) koncertech, kde kapela svého zvukaře měla a opravdu je to o něčem jiném
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“