Opravdu se musí zkusit, o tom žádná, nakonec vše dopadlo poněkud jinak
Sterling mi bohužel nesedl, krk byl na moje medvědí tlapy dost úzký (hodně mi tloušťkou připomínal RGčko)
Schecter byl opravdu hodně dobrej, dřevo paráda, krk na který jsem zvyklý z C-7, ale mezitím jsem ještě pokukoval dál a nakonec jsem se spojil s NBE corp. a po několika telefonátech a emailech jsme si ujasnili co a jak a už mi dělají Jolan Grazioso Petr Henych Signature, měl jsem obrovské štěstí, že jsem měl možnost se spojit přímo s Petrem, který byl neuvěřitelně ochotný a trpělivě odpovídal na veškeré otázky které jsem měl. Kytara by měla sedět, rádius a šířku jsem zkoušel na Fenderovi na kterém mi vadila opět tloušťka krku, Petr mě ujistil, že krk na jeho modelu je široký, protože je zvyklý na Kotzenovi špalky, už se moc těším.
Závěrem tedy děkuji za podněty a rady a pro další případné zájemce o kytaru v této cenové kategorii opravdu nezbývá než poradit aby zajeli do velkých hudebnin a zkoušeli různé kytary a klidně i v cenách na které nemá člověk finance, zjístí co by mu mělo sedět a dál už se hledá líp, včetně možnosti výroby kytary.
Já jsem zkoušel kytary na sucho, bez aparátu a pokud by mi některá opravdu hodně sedla do ruky, tak bych teprve přistoupil ke zkoušce na aparát.
S NBE byla super domluva, jsme domluveni, že až kytaru vyrobí, můžu si vzít veškeré nádobíčko a přijet zkusit kytaru, případné změny, by zajisté byli ochotni řešit.
Tak ať Vám to všem hraje
P.S. návrat ke značce Jolana po 15ti letech ve mě vzbuzuje zajímavé pocity

ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58