Schecter C-1 Custom vs. Sterling by MusicMan JP100

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
prcek

Schecter C-1 Custom vs. Sterling by MusicMan JP100

Příspěvek od prcek »

Ahoj všichni, nastala dlouho oddalovaná chvíle, kdy budu pořizovat nové dřívko.
Rozhoduju se mezi dvěma nástroji.
http://www.schecterguitars.com/Internat ... ustom.aspx
a
http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars

Co myslíte :D
S Schecterem mám dobrou zkušenost, jsou to dobré kytary, ale ten Sterling mě moc láká.
Styl hodně široký, ale budeme počítat s klasickým rockem (i když opravdu hraju od Olympicu po Metallicu :twisted: )

Díky všem za postřehy
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Re: Schecter C-1 Custom vs. Sterling by MusicMan JP100

Příspěvek od Štábní Generál »

Asi bych vzal Schectera, mahagon, eben, Duncany, lemování, vyzařuje z ní nenucenej půvab takže se ti dlouho dlouho neokouká, pořád to bude skvost. Navíc mi připomíná mýho starýho Ghostridera, že já vůl ho střelil :?

Musicman
Petrucciho zbožňuju, lipový kytary taky jako milovník RG, a ta kytara určitě dokáže bejt bestie spíš než ta óda na klasiku od schectera. Ale, excentrickej krk nemam rád, snímače ani nevim jaký tam jsou, vypadaj na nepopsaný DM ale co je tam ve skutečnosti...... Zvuková ukázka mě nepřesvědčila, spíš naopak. Designově je to další jakostrat, hlavně aby moc nevypadal jako strat :lol: Půvab na bodě mrazu, ale to je čistě otázka vkusu každýho z nás. Jo jedno plus, zamykací kolíky na palici.

Nakonec, ty kytary si vůbec nejsou podobný v ničem, leda že obě maj struny a snímače. A kdybych přece pořád váhal, musel bych si na ně za každou cenu zahrát, abych si později náhodou nevyčítal, jakou sem to udělal chybu.
Obrázek
prcek

Příspěvek od prcek »

Zamykací kolíky má i ten schecter, osobně k němu hodně tíhnu, mám doma Hellraiser C-7 FR a je to parádní nástroj, jen je trochu moc brutální, ta C-1 vypadá velice universálně, navíc rozpínaci HB na SS jsou super věc. Schceter je originál, kdežto Sterling je chudý bratr MM, ale zajímají mě i názory ostatních, to že je každá jiná si uvědomuju, asi jsem se blbě vyjádřil, možná mělo být napsáno kterou by jste vzali jako druhou k C-7 FR, ale to už bych si asi sám i odpověděl na to, že C-1 :D ale nikde není napsáno, že C-7 nakonec nepůjde z domu.
Univerzálnější bude asi ta C-1, ale ta JP se mi líbí už dlouho (a s Petruccim to nic společnýho nemá, prostě je pěkná)
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak pošli C-7 do světa a dopřej si pravého Musicmana :twisted: Teď je na bazaru za 36 krásný kus. Já jsem měl vcelku šteští a sehnal jsem JP6tku ještě levněj než se prodává ten Sterling a jediné co můžu říct je, že jsem na takovou kytaru čekal celý život :wink: Ten Schecter na tom bude líp zvukově než ten Sterling, ale pokud je krk podobný JP6 modelům, tak lepší hratelnost bude na tom JP100...
prcek

Příspěvek od prcek »

Já teda na bazaru viděl jen toho za 50k :)
Dnes mi byl vnuknut ještě jeden zajímavý napád. Cituji: "jeď si to osahat, jednu i druhou a jestli se ti z každé bude líbit něco, tak si ji nech vyrobit třeba u pana Vavrouše"
Musím se přiznat, že představa JP6 s průchozím krkem a rozepínatelnými HB je více než lákavá :twisted:

EDIT: aha tak já hledal MUSICMAN a on ho má jako MUSIC MAN :shock: proto jsem tu JP6 nenašel :wink: Ale i tak je to trochu přes limit, i když po prodání C-7 už vlastě ani ne :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ono to s tím vyzkoušením není ani tak zajímavý nápad jako spíš nutnost při investování takové pálky. Jinak nic proti panu Vavrušovy, ale na pár jeho kopii MM jsem hrál a má to společný jenom ten tvar. S tím průchozím krkem bych to taky moc neřešil, protože JP6 nemá problém ani se sustainem, ani s dostupností vysokých poloh na hmatníku a imho je to věc spíš vzhledu než zvuku. Větší vliv má použití tzv. tone blocku u modelů BFR, kdy jsou snímače uloženy v kusu mahagonu a zvukově se kytara ''tváří'' víc mahag. než jako lipová. Na RG2550 jsme měl D-Sonic a AirNorton, též rozepinatelné a bylo to fajn, ale to klasické Petrucciho rozepnutí vnitřních cívek HB na MM mi přijde dostatečně zvukové rozšíření. Osobně mám výhledově v plánu ještě jednu JP pořídit, konkrétně JP7 v mystic dream provedení :twisted:
prcek

Příspěvek od prcek »

Problém je v tom, že originál MM je cenově trochu mimo (pominu-li možnost toho bazaru a prodeje C-7).
Mám pocit, že vlastnosti, které popisuješ se týkají originálních MM, nevím jak jsou na tom Sterlingy, neb jejich popis kytar je poněkud, řekněmě, nedostačující :twisted:
Ale i ten Sterling prý hraje dobře, no zkusit bych si je jel tak jako tak, jde o to, jestli ten Sterling je adekvátní nástroj za ty peníze, přece jen jde o jakousi kopii, i tak za nemalé peníze, samozdřejmě by mě lákal ten originál JP, ale to budu muset ještě hodně promylset, nakonec pokud by mi kytara opravdu sedla, asi by to tak mohlo i dopadnout (bazar a prodej toho co mám doma).
lodyha

Příspěvek od lodyha »

tuhle c1 custom jsem vždycky chtěl nádherná kytara :-) ale když chceš něco univerzálnějšího co nějaký RG se singlem rozpínacíma hubackerama? nejsem moc velkej fanda ibanez, ale oni jsou fakt dobrý a sám mám jednu :D
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

To JP100 je asi nejpohodlnější kytara na kterou jsem hrál docela bych jí doporučil. Zvukově mi taky přišla super celkem univerzální hlavně ten krk je super na sólovou hru. Snímače taky nejsou nejhorší asi vážně pujde o nějaký rebrandovaný Dimarzia. Jako pokud nakonec budeš vybírat mezi těmahle je fajn je mít fakt vedle sebe (pokud máš možnost zajet do Prahy tak by neměl bejt problem je přímo porovnat v Music City kde by měli snad mít obě na krámě) a pokud bych měl na každý kytaře uvést hlavní plus proti tý druhý tak u JP je jasný plus rychlej pohodlnej krk zatimco ten Schecter je o něco mohutnější zvukově při hraní doprovodu plus teda ten design což už je ale jen esterika.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

AntaresX9 píše:Snímače taky nejsou nejhorší asi vážně pujde o nějaký rebrandovaný Dimarzia.
To nejsou, nic takového se nedělá. Ty snímače jsou vyrobené u/pro Sterlinga.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Já jen že to tu někdo nadhazoval s jistotou jsem to nepsal protože to bych ty snímače musel vidět vyndaný. Každopádně i tak bych řek že zvukově trumfnou většinu stock snímačů v týhle cenový relaci kytar.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

podľa mňa bude lepší Schecter ale fakt neviem nemal som ich v ruke ak máš možnosť tak vyskúšaj v kamennom obchode.
This account don't exist longer.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:podľa mňa bude lepší Schecter ale fakt neviem nemal som ich v ruke ak máš možnosť tak vyskúšaj v kamennom obchode.
Takže podle čeho soudíš, že bude lepší, když jsi ani jednoho neměl v ruce?

To opravdu tak zoufale chceš být první, kdo si vyslouží nálepku Žvanila / Kecala / Hňupa?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

ja by som si ju proste vybral keby som sa rozhodoval medzi týmito dvomi gitarami...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Otázka zněla: "Podle čeho soudíš, že bude lepší," nikoli "vybral by sis tuto kytaru?"

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:Otázka zněla: "Podle čeho soudíš, že bude lepší," nikoli "vybral by sis tuto kytaru?"
podľa popisu gitary ale to neznamená, že aj bude lepšia.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:podľa mňa bude lepší Schecter
ITIetalista píše:podľa popisu gitary ale to neznamená, že aj bude lepšia.
Aha...

No, podle popisu jsou ty kytary v podstatě stejné. Jediné znatelnější rozdíly jsou v použitých snímačích (které ale nemůžeš soudit, když neznáš ty na JP a možná ani ty na Schecteru) a kobylce / tremolu (které je u JP dost blbovzdorné). Podle toho bych se nedokázal rozhodovat.

PetrPeter 1975 - 2008
prcek

Příspěvek od prcek »

Opravdu se musí zkusit, o tom žádná, nakonec vše dopadlo poněkud jinak :twisted:
Sterling mi bohužel nesedl, krk byl na moje medvědí tlapy dost úzký (hodně mi tloušťkou připomínal RGčko)
Schecter byl opravdu hodně dobrej, dřevo paráda, krk na který jsem zvyklý z C-7, ale mezitím jsem ještě pokukoval dál a nakonec jsem se spojil s NBE corp. a po několika telefonátech a emailech jsme si ujasnili co a jak a už mi dělají Jolan Grazioso Petr Henych Signature, měl jsem obrovské štěstí, že jsem měl možnost se spojit přímo s Petrem, který byl neuvěřitelně ochotný a trpělivě odpovídal na veškeré otázky které jsem měl. Kytara by měla sedět, rádius a šířku jsem zkoušel na Fenderovi na kterém mi vadila opět tloušťka krku, Petr mě ujistil, že krk na jeho modelu je široký, protože je zvyklý na Kotzenovi špalky, už se moc těším.
Závěrem tedy děkuji za podněty a rady a pro další případné zájemce o kytaru v této cenové kategorii opravdu nezbývá než poradit aby zajeli do velkých hudebnin a zkoušeli různé kytary a klidně i v cenách na které nemá člověk finance, zjístí co by mu mělo sedět a dál už se hledá líp, včetně možnosti výroby kytary.
Já jsem zkoušel kytary na sucho, bez aparátu a pokud by mi některá opravdu hodně sedla do ruky, tak bych teprve přistoupil ke zkoušce na aparát.
S NBE byla super domluva, jsme domluveni, že až kytaru vyrobí, můžu si vzít veškeré nádobíčko a přijet zkusit kytaru, případné změny, by zajisté byli ochotni řešit.
Tak ať Vám to všem hraje :twisted:
P.S. návrat ke značce Jolana po 15ti letech ve mě vzbuzuje zajímavé pocity 8)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“