Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Marshall

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše:mmjuz: jsem rád, že to píšeš. Taky se mi to ani trošku nelíbí, neznám cenu, ale působí to na mě jak nějaký malý tranďák.
Tak to tu cenu radši ani nehledej :twisted: Nicméně jsem z toho měl podobný pocit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak težko od toho očekávat, že to bude hrát jako 100W hlava. Zajímalo by mě, co se vám z těch 1W aparátů zdá jako lepší volba. Mě přijde asi jediný přímý konkurent tomuhle Blackstar HT1 jako naprosté šustítko. Když jsem pohledal na yt nějaké ukázky, tak se mi ta JCM1 fakt líbila a přišlo mi to na 1W aparát až neuvěřitelně dobré... Je spousta aparátů SE cca 5W na čistý nebo nechce nakřáplý zvuk, tohle prostě hraje alespoň trochu jako higain.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mně osobně se jako lepší volba zdá Vox AC4TV, který na ten 1 W taky může hrát. Od malý lampičky nebudu čekat hi-gain, protože ho to pravděpodobně bude umět přinejlepším polovičatě. (A HT1 se mi vůbec nelíbí, docela dost jsem jí podle ukázek věřil, ale při vykoušení se vůbec neukázala.) Pokud chci vyšší zkreslení, koupím si k tomu krabičku. Ke zmiňovanému AC klidně Okko Diablo Gain+ a pořád mě to vyjde levněji jak tihle prcci od Marshalla.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Nero píše:Mně osobně se jako lepší volba zdá Vox AC4TV, který na ten 1 W taky může hrát. Od malý lampičky nebudu čekat hi-gain, protože ho to pravděpodobně bude umět přinejlepším polovičatě. (A HT1 se mi vůbec nelíbí, docela dost jsem jí podle ukázek věřil, ale při vykoušení se vůbec neukázala.) Pokud chci vyšší zkreslení, koupím si k tomu krabičku. Ke zmiňovanému AC klidně Okko Diablo Gain+ a pořád mě to vyjde levněji jak tihle prcci od Marshalla.
Ono je doma problém, že silnější jak 1w aparát bez masteru (kolikrát i ten) se musí trochu otočit, aby se zvuk otevřel. Pak je hlasitost fajn na čistý zvuk. Ale když se před to šoupne krabka, je to už moc nahlas. Různým snižováním výkonu moc nevěřím, každý aparát co jsem měl, hrál zatím vždycky nejlíp při plném výkonu (i s nižším nastavení hlasitosti).
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

1W je moc na doma a kdybych tam chtěl víc basů tak si to nastavim jinak.
Obrázek
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já teda nevim, ale podle mě taky záleží na repráku, pokud tam bude něco co se chová od 0,1W pořád stejně a bude mít aparát správně udělaný master tak je jedno jestli je to 1, 5 nebo 15W. Pokud tam bude reprák kterej začne pořádně hrát až když do něj pustíte třeba 3W, bude to na doma pořád moc. při malej hlasitosti to bude zahuhlaný, pod dekou a je jasný že se to člověku bude líbit až na tej vyšší hlasitosti. Dá se to doladit pomocí eq pokud funguje ale ani to asi nebude 100%
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

rasomaso píše:1W je moc na doma
O tom mě nepřesvědčíš, když jsem doma měl 10 a 50 W lampu :wink:
Nicméně cílem téhle debaty není flameování...

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no hele záleží jak to máš doma, tys snad říkal že bydlíš v cihláku? no a já mám zas panelák :mrgreen: každopádně když to dám na 1W tak to je furt hodně hlasitý, dá se to ale sousedi slyšej úplně všechno :D jakej flame prosimtě, mě se ten zvuk líbí, to že to někomu připadá jak telefonní sluchátko je mi celkem šumák
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nevím no, osobně jsem na to nehrál, ale podle ukázek se mi zvukově líbí. Samozřejmě jedna věc je poměr cena/výkon (či spíš zvuk), ale to nic nemění na tom, že na 1watt to zní fakt hezky. Kdybych nevěděl co s penězma, hned do něj jdu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
rene

Příspěvek od rene »

Dneska jsem odzkoušel v hudebninách malý JMP a JCM. No nebylo to nějak extra veliký zkoušení, hrál jsem přes nějaký místní SG Epi a obě hlavy jsem hnal přes 1960. Jako Pravda je že na vytavení to na doma pořád neni, je to opravdu hodně hlasitý. JMP mě potěšilo ekvalizérem, že na rozdíl od klasických Marshallů tam ten EQ opravdu k něčemu byl a reagoval dobře na dynamiku. Vytaveno na maximum, zvuk supr ale na půl až tři čtvrtě hlasitosti mi to přišlo dost rezervovaný. JCM mě vážně odrovnalo. Kupa použitelnýho gainu, zvuk šťavnatej, byl jsem opravdu mile překvapen. Jako moje resumé, na doma bych si to nekoupil vzhledem k tomu že bych chtěl hrát přes vytavenej jeden watt a to je prostě na doma hlasitý. Do studia naprosto ideální. Nicméně jako většina nejsem tak bohatej, abych za to dával tolik peněz.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak on je rozdíl to hnát do 412 a do 110/112 bedny.
rene

Příspěvek od rene »

No tak to každopádně, mělo to mnohem větší tlak i basy, ale potěšilo mě hlavně to, že z toho leze Marshall zvuk, jakej od toho hráč očekává. Škoda že na ten 1W je to pořád uřvaný, že na domácí použití to při vytavení není. A taky samozřejmě ta cena no. Pro většinu hráčů je to zkrátka drahý.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Krucifix... pořád mi to nějak vrtá hlavou. Nemáte někdo tušení, jestli tu JCM1 nemaj k vyzkoušení někde v Libereckým kraji? Zvukově se mi to dle ukázek fakt líbí a když mi teď odpadly starosti s větším kombem, můžu zas řešit blbosti. Asi se cestě do Prahy stejně nevyhnu, ale tohle mi za zkoušku stojí. Skloubit sen o JCM 800 a domácím hraní je něco nadmíru lákavýho.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

rene

Příspěvek od rene »

Jo mimochodem to malý JTM a JMP jsem viděl prodávat i v Muzikeru na Andělu. JMP hlava a JTM kombo

JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

co myslíte,utáhnu s jcm1 a 4x12 boxem (2xV30+2xG12t75) zkušebnu ? Popř. i větší akci (se samozřejmým dozvučením (snímnutí boxu mikrofonem)) tak abych se sám slyšel? Dík .J.
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Chlapi, chci Marshalla a můžu za něj dát maximálně 15000, ale fakt je to maximum, co mam pořídit? Přemejšlim o hlavě DSL (50 a 100W), ale ještě jsem na žádnou DSL nehrál, tak nevim. A neptejte se, proč chci jen a jen marshalla 8)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za ty prachy urcite DSL, i kdyz za ty penize spis sezenes JCM900 - DSL mi prijde lepsi. devitikilo by te taky mohlo zaujmout, nicmene na DSL jde vykroutit jak ten pro me klasicky zvuk, tak moderni higain.
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Jo asi do něj půjdu. Jak je na tom se spolehlivostí? Myslim vyloženě průsery, kdy jsou opravy drahý.
rene

Příspěvek od rene »

Pokud DSL tak hlavu.....kombo škoda řeči

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“