Ukulele
Pravidla fóra
-
Hans Wydle
-
kristynatrochtova
Re: Ukulele
A hlavně kde se to bude odehrávat?Hans Wydle píše:A jak s tou Ostravou, platí to toho 24.?
nazdar ukulelisti, nevíte náhodou, kde sehnat struny na Ubass 25"? Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že Ostrava 24. platí. Jen se teď domluvit na detailech. Navrhuji odpoledne, ohledně místa se přizpůsobím, můj návrh je Komeňák (u památníku třeba, snad nebude pršet).
Pište pozměňovací návrhy
Pište pozměňovací návrhy
-
Hans Wydle
Chvilku to tu nesleduju a nestačím se divit...
Jsem z Havířova a taky bych eventuelně dorazil. Hraju ale teprv chvíli, tak možná jen zbaběle na čumendu.
Pro neznalce Ostravy - co je Komeňák?
Pro neznalce Ostravy - co je Komeňák?
-
Hans Wydle
Komenského sady, si to najdi kdyžtak na mapách. A já hraju taky mizerně, nic si z toho nedělej a doval i s prckem 
Temné ukulele v dáli zní...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě takový dotaz. Aby ten sraz měl smysl, tak předpokládám, že si i zahrajeme.
Otázka zní co
.
Ne, že bych nezahrál z listu nějakou tu jednoduchou známou písničku (třeba nezahraju
), ale přece jen, rád bych aspoň dopředu znal váš názor na to, co si brnkneme.
Že by nějakého Nohavicu?
Co hrajete vy?
Jinak, GPS srazu v neděli v 15:00 - N 49° 50.99747', E 18° 17.46440'
Michal85, určitě přijeď. Shledáš se se svým bývalým Lanikai LU21TE
Otázka zní co
Ne, že bych nezahrál z listu nějakou tu jednoduchou známou písničku (třeba nezahraju
Že by nějakého Nohavicu?
Jinak, GPS srazu v neděli v 15:00 - N 49° 50.99747', E 18° 17.46440'
Michal85, určitě přijeď. Shledáš se se svým bývalým Lanikai LU21TE
-
Hans Wydle
Hrát budem, ale nevím co, umím hrát jen úseky z pár skladeb. Každopádně něco s akordy, to bychom mohli zmáknout, tu něco pošli a já se to zkusím naučit.
čekal jsem než jsem to věděl jistě, ale bohužel 24. nemužu, takže vám jen popřeju hodně štěstí
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
-
kristynatrochtova
Tak co, ještě nikdo nezakoupil Aquily?
Já teda jo a jsem příjemně překvapená. Nejen že je ukulele na pohled krásnější, ale i na poslech jde zaznamenat obrovský posun od přepravních strun GHS. Rozhodně doporučuju, těch 160,- .. to je, si myslím, lidová cena.
Ještě k tomu srazu, možná se tam ukážu, ale taky nic neslibuju.
EDIT: Teď mě tak napadlo, že by bylo vtipné se sejít v prodejně Kytar. Tolik ukulelistů tam najednou ještě neměli!
Já teda jo a jsem příjemně překvapená. Nejen že je ukulele na pohled krásnější, ale i na poslech jde zaznamenat obrovský posun od přepravních strun GHS. Rozhodně doporučuju, těch 160,- .. to je, si myslím, lidová cena.
Ještě k tomu srazu, možná se tam ukážu, ale taky nic neslibuju.
EDIT: Teď mě tak napadlo, že by bylo vtipné se sejít v prodejně Kytar. Tolik ukulelistů tam najednou ještě neměli!
Zatracený Pražák vám přeje aby se ostravský sraz (první vlaštovka!) co nejlépe vyvedl.kristynatrochtova píše:Tak co, ještě nikdo nezakoupil Aquily?![]()
Na Aquily čekám. Nejdříve chci vyzkoušet ty cezené přes Lanikai-Hohnera, mám je objednané přes Music City. Ty údajně mají rozlišovat nejen velikost ukulele, ale i C a D ladění.
Uvidíme.
A také nevím ještě za kolik.
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
-
Hans Wydle
Hele, tak kolik nás tam vůbec dorazí?!
A já toho Oscara viděl v Kytarách, a struny jsou na pohled i na dotek strašně příjemné a nástroj samotný vydává kouzelný zvuk.
A já toho Oscara viděl v Kytarách, a struny jsou na pohled i na dotek strašně příjemné a nástroj samotný vydává kouzelný zvuk.
Ahoj, chtěl bych začít hrát na ukulele. Tak nějak jsem zkoušel něco vybrat a náhodou jsem narazil na tohle: http://hudebni-dum.cz/good.php?goodId:7 ... ve-ukulele
Nemáte někdo zkušenosti s tímto nástrojem? Za 990Kč to vypadá zajímavě. Hlavně to je polomasivní nástroj. Díky moc za odpovědi
Nemáte někdo zkušenosti s tímto nástrojem? Za 990Kč to vypadá zajímavě. Hlavně to je polomasivní nástroj. Díky moc za odpovědi
Dowina DCE 999s, Tenson D1, Squier Tele custom, Tenson strat pack, Ashton VP50, Boss DS-1, Behringer TU 300 a plno dalšího
-
Hans Wydle
Asi bych do toho i šel, do začátku nemůžeš čekat nějaké zázraky, ale pokud je možnost to aspoň vyzkoušet před placením, tak to radši prubni, nikdy nevíš...
A ještě si tu udělám reklamu (spíše špatnou), zde je moje první demonahrávka mého jednočlenného projektu. http://bandzone.cz/averzus
A ještě si tu udělám reklamu (spíše špatnou), zde je moje první demonahrávka mého jednočlenného projektu. http://bandzone.cz/averzus
Tak to vidím poprvé! A chtělo by to vyzkoušet na místě, což prosazuju i u dražších nástrujů. I mé vůbec první ukulele za 600,-Kč má slušný zvuk (dřevo NATO, bez žeber...Klešťo píše:Ahoj, chtěl bych začít hrát na ukulele. Tak nějak jsem zkoušel něco vybrat a náhodou jsem narazil na tohle: http://hudebni-dum.cz/good.php?goodId:7 ... ve-ukulele
Nenašel by se třeba mezi vámi nějaký ochotný pražák, který by jej ozkoušel a dal echo? Odzkoušel bych si ho sám, ale bydlím u Ostravy a přece jen ta Praha je docela z ruky. Byl bych mu hrozně moc vděčen.
Dowina DCE 999s, Tenson D1, Squier Tele custom, Tenson strat pack, Ashton VP50, Boss DS-1, Behringer TU 300 a plno dalšího
Je to Rumunské ukulele.Klešťo píše:Nenašel by se třeba mezi vámi nějaký ochotný pražák, který by jej ozkoušel a dal echo? Odzkoušel bych si ho sám, ale bydlím u Ostravy a přece jen ta Praha je docela z ruky. Byl bych mu hrozně moc vděčen.
Jestli umíš německy tak si pusť tohle http://www.youtube.com/watch?v=I8hjM5DJll0
Je tam test nástroje a všimni si změny barvy zvuku, když hraje na transportní struny a potom natahne Aquily!
Takže první Ostravský ukelelácký sraz máme za sebou. Nakonec dorazilo pět statečných. Bylo moc fajn poznat lidi se stejnou "úchylokou"
Fotky od památníku a z následné afterpárty: http://michalpa.rajce.idnes.cz/Ukulele_sraz_24.6.2012
Fotky od památníku a z následné afterpárty: http://michalpa.rajce.idnes.cz/Ukulele_sraz_24.6.2012