Kytary Duesenberg

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Duesenberg

Příspěvek od Latam »

A můžu se zeptat, proč jsi zavrhl gibsony? Trváš na novém kusu?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No a proč jsem zavrhnul Gibsony? V poslední době jsem zkusil 4 Studia a prostě mě přišlo, že to vůbec nehraje. Pak jsem zkoušel nějaký Classic, ten mě taky zrovna nenadchnul. Jediná kytara, co se mi líbila, bylo LP Traditional - to jsem si prostě hned po prvním akordu uvědomil, že ten zvuk je diametrálně odlišný od toho, co lezlo z těch Studií a nebo z Classicu. Traditional se mi zvukově líbil, ale kytaru za 45t. si teda představuju zpracovanou trochu jinak a i kdybych našel nějaký moc pěkný kousek, tak je těch 45t. pro mě momentálně stejně přes rozpočet.

No a teď chci jít do něčeho, co má dva humbáče a má to tvar trochu jako LP. Je mi docela jedno, jestli to bude hrát podobně a nebo úplně jinak, chci za svých ideálně 25t. dostat alespoň trochu slušný zvuk.

Na jeté kytary moc nejsem :(
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

qwer píše:
Na jeté kytary moc nejsem :(
Jasné, ono dnešní studia se od těch starých dost liší. Porovnával jsem právě své staré studio s novou produkcí (studio, standard, traditional) a jediný kdo konkuroval byl právě traditional. Možná zajímavý tip, sice trochu přes rozpočet, zato moc hezká. http://kytary.cz/gibson-les-paul-tradit ... /HN116289/ A škoda, že se omezuješ na nové, za 25 bys měl bezproblému 90s studio, které imho hrajou perfektně. Klidně se stav vyzkoušet;)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Určitě díky za nabídku. Ty LP z devadesátek asi opravdu budou mít něco do sebe, jen jsem jich na bazaru moc neviděl.

Já po nějakém ultra drahém LP netoužím, hlavní kytara u mě už bude asi navždy telecaster. Chtěl jsem jen něco s humbáčema na "okořenění" hraní a nechce se mě kvůli takové kytaře vyhazovat 40-60t., zase ale nechci kupovat něco za 10t., myslel sem si, že nějakých 25t. to "spraví" :) Stadia mě moc nesedla a tak se přeorientovávám na něco jiného, ono to vážně jako LP hrát nemusí - chci jen něco s humbáčema, co hraje pěkně a nevypadá to jako metalová kejtra a nebo jako nějaká pokřivenina klasických tvarů :D

Až budu jednou chtít pravé nefalšované nevrtané nekomorované LP, tak si jej něchám postavit, nebo si koupím něco z Gibson CS :D , k tomu ale asi nikdy nedojde, protože takové prachy asi nikdy za kytaru nedám :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

http://fretpoint.com/2010/02/16/5-kick- ... -les-paul/
me se libily ty Yamahy AES, na par jsem hral a bylo to v pohode
Reverend uz je moderni pokrivenina? http://www.reverendguitars.com/reverend ... hb_fm.html
http://kytary.cz/vox-ssc-33-vc/HN120256/
http://kytary.cz/kytary/elektricke-kyta ... /hagstrom/

kategorie okolo 25tis je proste nestastna, clovek ma pocit ze si priplaci za kvalitu a pritom ten rozdil mezi slusnyma kusama okolo 15 je minimalni az casto zanedbatelny (ve forme luxusnejsiho bindingu a jinych volovin) a do skutecne spickove kvality tomu porad jeste neco chybi.
Podle tveho vysvetleni bych se s klidem spokojil s necim levnejsim a podival se po bazarech, napr. v Ostrave lezi imho hodne povedeny Kaiser 2xHB ala PRS myslim za 15 atd...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna HAgstromy mi osobne prisly zoufale (aspon tech nekolik kusu co jsem mel v ruce), AES mi byla vsude doporucovana ale ja mel asi zrovna smulu na nejaky nehrajici kus :)

zkus jeste yamahu serie SG, to jsou zajimavy kytary klasickeho stylu :)

osobne moc na magii kolem devadesatek neverim, obzvlast po tom co jsem se setkal se standardem z roku 91 ktery byl uplne marny :) spis to rozdeluju na obdobi pred rokem 2006 (zacatek komorovani) a po nem.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Od Reverendu se mi líbí spíš ty jejich "klony" Fenderů, tady ten Sensei mě do oka vůbec nepadl, celkově se mi ty jejich kytary s lepeným krkem moc nelíbí.

Ta yamaha z tvého odkazu vypadá pěkně, ale třeba ten Schecter a nebo Washburn - to jsou právě ty tvary, které tak nějak nemusím, nějak mi tam chybí ta elegance a naopak je tam pro mě až moc jakési takové "ostrosti", prostě to zavání metlou :D Ta kytara od Voxe taky není nic pro mě, přijde mi taková trochu bezduchá - a to mám Vox rád :) Samozřejmě hodnotím pouze vzhled, nikdy jsem je nedržel v ruce.

No vypadá to na ten Duesenberg Starplayer Special, když to nebude to právě ořechové, tak poputuje zpět do Němec (pravděpodöbně to bude brát u Thomanna) a bude. Nevím, ale přijde mi, že ty kytary mají prostě "styl" :)

http://www.art-mania.eu/images/produits ... _Black.jpg
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jen malé info: Reverend před Sensei sérií měl v nabídce modely Roundhouse. Na ebayi se čas od času objevují a dle ohlasů na diskusním foru Reverend Guitars to byly velmi povedené modely.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše:Jen malé info: Reverend před Sensei sérií měl v nabídce modely Roundhouse. Na ebayi se čas od času objevují a dle ohlasů na diskusním foru Reverend Guitars to byly velmi povedené modely.
Tak ty vypadaj parádně!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ tyhle Reverendy vypadají suprově :) Tohle jediné zatím konkuruje tomu Duesenbergu :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše: Ta kytara od Voxe taky není nic pro mě, přijde mi taková trochu bezduchá - a to mám Vox rád :) Samozřejmě hodnotím pouze vzhled, nikdy jsem je nedržel v ruce.
Jen malé doplnění - ty Voxy jsou hodně povedené :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Duesenberga má nějakou dobu můj známej (http://bandzone.cz/gotawolf). je to hodně sympatickej nástroj, bohužel je levák, takže si ho nemůžu naplno vozkoušet :(
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bjjz

Příspěvek od bjjz »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

parádní duesenberg tour...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

protože jsem spíše smyčcovej a akustickej, zajímal by mě názor místních elektrikářů na výhodnost tohoto... Sic jsem si toho něco málo nastudoval, přesto bych přivítal sofistikovanější pro a proti ( zdůvodňuji (si) můj zájem nekonečnou inflací)
https://hudebnibazar.cz/duesenberg-star ... /ID544147/
himself

Příspěvek od himself »

Mam pocit, ze o te kytare kdysi mluvil Pard.
From Greece with love :)
starypard

Příspěvek od starypard »

Já na ty kytary jedno odpoledne hrál, jenže to je před 30 lety. Byly skvělé. Stály zhruba polovic. Každý si musí rozmyslet, jaká je inflace a jak se změnila cena peněz. Myslím si, že třicet tenkrát je šedesát dnes. Takže stojí furt stejně. Šedesát je pro někoho měsíční plat, pro někoho dva platy, pro někoho tři. Myslím si, že kytara stojí za jeden, dva, tři platy. Když je na celý život. Nejlépe si vzít s sebou kombo, přes které to chcu provozovat a jet to vyzkoušet.
starypard

Příspěvek od starypard »

himself píše: 4.09.2023 16:08 From Greece with love :)
Takže TENHLE to tam zapálil!!!! :D
himself

Příspěvek od himself »

Ale houby, ja tu hasim! (zizen)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“