Jak obnovit Chrom

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
matt.mikolaj

Jak obnovit Chrom

Příspěvek od matt.mikolaj »

Zdravím, ví z vás někdo jak obnovit chrom na Floyd Rose a ZR-2? Docela to dostává zabrat po několika hodinovém hraní a rád bych aby to ještě dost dlouho vydrželo u toho Floyda je to ale už docela v pokročilém stádiu :? Dík za odpověď.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 22.06.2012 15:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do jiné sekce.
Kytara: Schecter C1-FR CUSTOM, Ibanez s5470f-RVK prestige
Snímače: Seymour Duncan Invader(SH-8), IBZ HGD1 , IBZ ST1, IBZ HGD2
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak obnovit Chrom

Příspěvek od core88 »

Ahoj

no záleží na tom v jakým je to stavu . pokud sou na povrchu jen takové rezaté tečky nebo flíčky tak by na to měla pomoct nějaká leštěnka na chrom .

třeba tůto http://www.bmshop.eu/lestenka-na-chrom-250ml-alpin/ .

Jestli se ti loupe už chromová vrstva od pokladu tak je to špatný . Tak je to už na rozmyšlení jestli s tim něco dělat ( opískovat a na chromovat ) nebo to nechat bejt.

co je to zakytaru ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
matt.mikolaj

Neleskne se to ale není to úplně černé jestli mě chápeš. :lol: Je to takové stříbrné spíš. Je to Schecter C1-FR Custom.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no jestli je to jen na povrchu tak zkus nějakej čistič na chrom . tremolo vyndat a nějak rorumě rozebrat a vyčistit. kdyžtak pošli foto jak t vypdá . vyleštit to nějakým filcovým hadříkem a bude to zas oka
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
matt.mikolaj

kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

matt.mikolaj píše:Zdravím, ví z vás někdo jak obnovit chrom na Floyd Rose a ZR-2? Docela to dostává zabrat po několika hodinovém hraní a rád bych aby to ještě dost dlouho vydrželo u toho Floyda je to ale už docela v pokročilém stádiu :? Dík za odpověď.
Podle popisu to vypadá, že chrom je vlivem kyselého potu úplně pryč a podklad nikl, případně měď, místy zkorodovaný. Další problém je v tom, že některé části jsou tlakové odlitky ze zinku nebo hliníku a koroze postupuje v nich rychleji, pokud se otevřou póry.
Aby se to moc rychle nezhoršovalo, musíš po každém delším hraní Floyda osušit a konzervovat olejem (lovecké potřeby).
Obnovit chrom, znamená, rozebrat, odmastit, chemicky stáhhnout zbytky Cr/Ni/Cu, každou součástku přeleštit, znovu odmastit, zavěsit drátkem do rámu a následuje elektrolytické odmaštění, dekap, předmědění nebo předniklování, lesklé niklování, a nakonec jen pár mikronů dekorativního chromu.
Něco takového nechat na zakázku udělat, by stálo X-krát víc, než koupit nového Floyda.
Vsadím se, že i jinak ochotný kámoš, galvanizér by se ošíval pro něco takového pár hodin času tomu věnovat.
Pokud se hardware chromuje ve velkých seriích, je to mnohem levnější.
-kocour- 8) (galvanizér-veterán)
Edit: Než jsem to dopsal, došel tvůj obrázek.
To vypadá na pokovení "černý chrom", ale i pod tím bývá podklad z niklu apod.
Naposledy upravil(a) kocour dne 22.06.2012 20:38, celkem upraveno 1 x.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
matt.mikolaj

Mě zajímá zda-li se to dá nějak zpomalit. :cry: Takže po každém hraní to potřít olejem. :oops:
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Potřít, nechat pár minut vstřebat a vytřít dosucha. Co zůstane v pórech, chrání dostatečně.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
matt.mikolaj

Můžeš mi prosím tě poslat přímo konkrétní výrobek? :roll:
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

matt.mikolaj

Děkuji vám všem. Hodně mi to pomohlo. 8)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, to očištění na holé železo není tak složité, ani drahé. Lze to sundat i bez chemie. Jednoduše ztryskat korundem, či jemným ocelovým abrazivem. Když mi to dodáš rozebrané, tak Ti to udělám zadarmo. Trošku horší bude zpětné nachromování. Co vím, dělali to třeba v Metře Blansko, cca před deseti lety jsem si tam nechával chromovat stojany na mikrofony. Stálo mě to nějakou flašku slivovice, ale týpek co to dělal, už je v důchodu a navíc jsem to od té doby nepotřeboval, tak jsem situaci nesondoval. Pokud tam koupíš stejného Floyda ( totožného výrobce ), tak se Ti to zřejmě brzy zopakuje. Pokud si s tím pohraješ, necháš to kvalitně nachromovat, tak máš pokoj na doživotí a nemusíš pořád něco šudlit olejíčkem. Od toho se ten chrom na materiál dává, aby ho ochránil před korozí.
matt.mikolaj

V budoucnu až bude stav hodně špatný tam hodlám dát černý typ Floyda http://www.thomann.de/cz/floyd_rose_ori ... 9ae9945df8 nevidím to jinak. :wink:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

kocour píše:[Obnovit chrom, znamená, rozebrat, odmastit, chemicky stáhhnout zbytky Cr/Ni/Cu, každou součástku přeleštit, znovu odmastit, zavěsit drátkem do rámu a následuje elektrolytické odmaštění, dekap, předmědění nebo předniklování, lesklé niklování, a nakonec jen pár mikronů dekorativního chromu.
Něco takového nechat na zakázku udělat, by stálo X-krát víc, než koupit nového Floyda.
Vsadím se, že i jinak ochotný kámoš, galvanizér by se ošíval pro něco takového pár hodin času tomu věnovat.
Pokud se hardware chromuje ve velkých seriích, je to mnohem levnější.
-kocour- 8) (galvanizér-veterán)
Edit: Než jsem to dopsal, došel tvůj obrázek.
To vypadá na pokovení "černý chrom", ale i pod tím bývá podklad z niklu apod.
My sme davali na novy chrom blatniky na motorku stalo to 40 korun za decimetr plochy. No je jasne že mechanika bude draha spracovani. Na starou bassu mi frajer dělal chrom na všecky dily tak že sundat nikl odrezit vysoky lesk nikl chromovani platil sem 600 frajer děla pro muzeum :-)
matt.mikolaj

Není to v úplně špatném stavu ale prostě chci to zpomalit takže to budu mazat tím olejem a do budoucna si koupím tu černou verzi a budu mít vystaráno již napořád. Divím se ale že to nikdo předemnou neřešil :?:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“