Výběr SG podle tloušťky krku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

hlasy pro kopie Gibsonu SG

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Mustard Man

Výběr SG podle tloušťky krku

Příspěvek od Mustard Man »

Pro klasické SG je charakteristický tenký, rychlý krk (na stránkách Gibsonu uváděn jako: 60's slim tapper neck).
Už dlouho plánuju koupi nějakýho toho SGčka ale nejsu si jistej jakýho. Jsem chudý student , proto jsou pro mě cenově dostupné značky jako fokus, bach , možná vintage nebo epiphone.
Potřeboval bych vědět něco o tloušťce krků u SG těchto značek.
Ví o tom nějakej skušenej SGčkař víc než já?
Díky za příspěvky.
Viva la revolution...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já se v tom sice nevyznám ale petrpeter mi Epi SG400 vymluvil právě kvůli krku, tvrdej dohmat, vysokej nultej pražec...takže ten krk asi nebude moc rychlej. ( navíc i snímače jsou prej dost sh*t).

Co jsem slyšel tak Ibanez maj rychlej krk...ale zase to neni SG no :cry:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Koukám jsi od Brna . A pokud jsi někde od směru na jihlavu tak do Petrůvek, kde je hlavní sklad Fokusu to budeš mít docela kousek. Takže bych ti radil si tam určitě zajet a zkusit si to....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mustard Man

aivn86 píše:Koukám jsi od Brna . A pokud jsi někde od směru na jihlavu tak do Petrůvek, kde je hlavní sklad Fokusu to budeš mít docela kousek. Takže bych ti radil si tam určitě zajet a zkusit si to....
Dik to je super , právě sem fokus neměl v životě v rukách , tak vubec nevim.
Viva la revolution...
krade

Příspěvek od krade »

Hele, s tim krkem teda nevim. Mám doma SG G400 od Epiphonu a ten krk je fakt tlustej jak poleno. Moc kytar jsem v ruce neměl, ale hodně tenkej krk má třeba Fender Strat - to je fakt placička. No, moc tomu nerozumim, ale mně ten špalek fakt vyhovuje...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

krade píše:Hele, s tim krkem teda nevim. Mám doma SG G400 od Epiphonu a ten krk je fakt tlustej jak poleno. Moc kytar jsem v ruce neměl, ale hodně tenkej krk má třeba Fender Strat - to je fakt placička. No, moc tomu nerozumim, ale mně ten špalek fakt vyhovuje...
Přesně... Epiphone tam dává kryky jako na LP.... Vintage je prej dělá tenký ala SG.... a vůbec kup rickenbackara a konečně ten bass box a neukojuj furt s vý kytarový tohy nebo nikdy nebudem mít na co hrát....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

covece ale jaksi sem nepostrehl jestli chceš tenkej nebo sirokej krk :shock:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zkusil bych Vintage. už jen proto, že bych chtěl zkusit celkově jaké kytary ta značka dělá (že bych do budoucna někdy našetřil na nějaké to jejich "LP" s P90? :-)

jinak nevím, bachy jsem nezkoušel, stejně jako fokusy a EPI jsem viděl jen viset v shopu, ale už od pohledu mě ten krk vyděsil :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Caggan píše:covece ale jaksi sem nepostrehl jestli chceš tenkej nebo sirokej krk :shock:
"Pro klasické SG je charakteristický tenký, rychlý krk (na stránkách Gibsonu uváděn jako: 60's slim tapper neck). "

Tak co myslíš že chce? :roll: :lol:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Hu já mám BaCHa a ten krk mi lehce připomíná placku...no Ibanez to není ba ani Les Paul ne.. Já nevim jak je ten 60ties krk tlustý a kde se to měří. Jinak změřit ti to můžu ale řikám nevím kde.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
krade

Vintage

Příspěvek od krade »

to všichni.
Hele, máte někdo zkušenosti s kytarama Vintage? Taky mě láká pořídit si takovou tu napodobeninu LP Junior s P90kama. Jen je problém, že je to kytara, která se sem vozí, tušim, že s UK, takže se na ní nevztahuje klasickej prodejní řád. Tzn, že se nedá bezdůvodně vrátit.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

vikicek píše:
Caggan píše:covece ale jaksi sem nepostrehl jestli chceš tenkej nebo sirokej krk :shock:
"Pro klasické SG je charakteristický tenký, rychlý krk (na stránkách Gibsonu uváděn jako: 60's slim tapper neck). "

Tak co myslíš že chce? :roll: :lol:
pamatuju jak tu někdo psal jakou mu doporucujem kytaru, ze ma velky prsty tak potrebuje co nejsirsi hmatnik, a tohle me prislo jako jenom konstatovani ze SG ma tenky hmatnik, a ne jakoby rekl "chci tenky hmatnik jake ma SG mít"
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage

krade píše:to všichni.
Hele, máte někdo zkušenosti s kytarama Vintage? Taky mě láká pořídit si takovou tu napodobeninu LP Junior s P90kama. Jen je problém, že je to kytara, která se sem vozí, tušim, že s UK, takže se na ní nevztahuje klasickej prodejní řád. Tzn, že se nedá bezdůvodně vrátit.
výborné... lepší jak epiphone

k tomu hamtníku... já ho znám, je to náš basák :lol: Chce tenkej krk. má kraťoučký prstíčky a nerad lítá na moc velký vzdálenosti...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
nodj

Příspěvek od nodj »

takovej poznatek-nedávno jsem si pořídil 7 strunku(širší krk) a co mě hned bouchlo do uší byl o dost hutnější zvuk-myslim celkově,ne tim,že je tam struna navíc..ale krkem..Takže tenkej krk má asi taky svoje zvukový ,,nevýhody"..
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

nodj> a nemáš tam teď humbuckery? :)
nodj

Příspěvek od nodj »

ve srovnání se šestistrunn. s humbuck.,kdy na tý hutnosti 7 strunky nemá vliv ani jinej druh dřeva,ani jiná značka humbuckeru..nic jinýho..jde slyšet,že ,,to jde"od krku..kdo vyzkouší,uslyší..(možná) :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nodj píše:takovej poznatek-nedávno jsem si pořídil 7 strunku(širší krk) a co mě hned bouchlo do uší byl o dost hutnější zvuk-myslim celkově,ne tim,že je tam struna navíc..ale krkem..Takže tenkej krk má asi taky svoje zvukový ,,nevýhody"..
hutnej zvuk není výhoda ale vlastnost... já hutnost nehledám
nodj

Příspěvek od nodj »

turbo_MaCk píše:
nodj píše:takovej poznatek-nedávno jsem si pořídil 7 strunku(širší krk) a co mě hned bouchlo do uší byl o dost hutnější zvuk-myslim celkově,ne tim,že je tam struna navíc..ale krkem..Takže tenkej krk má asi taky svoje zvukový ,,nevýhody"..
hutnej zvuk není výhoda ale vlastnost... já hutnost nehledám

právě proto jsem to napsal v uvozovkách..
Mustard Man

turbo_MaCk píše:
krade píše:Hele, s tim krkem teda nevim. Mám doma SG G400 od Epiphonu a ten krk je fakt tlustej jak poleno. Moc kytar jsem v ruce neměl, ale hodně tenkej krk má třeba Fender Strat - to je fakt placička. No, moc tomu nerozumim, ale mně ten špalek fakt vyhovuje...
Přesně... Epiphone tam dává kryky jako na LP.... Vintage je prej dělá tenký ala SG.... a vůbec kup rickenbackara a konečně ten bass box a neukojuj furt s vý kytarový tohy nebo nikdy nebudem mít na co hrát....
To patří jinam :-P
Viva la revolution...
Mustard Man

Tenkej určitě , kdyby mě šlo o tlustej tak ten najdu u les paula.
Viva la revolution...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“