Výběr SG podle tloušťky krku
Pravidla fóra
- Mustard Man
Výběr SG podle tloušťky krku
Pro klasické SG je charakteristický tenký, rychlý krk (na stránkách Gibsonu uváděn jako: 60's slim tapper neck).
Už dlouho plánuju koupi nějakýho toho SGčka ale nejsu si jistej jakýho. Jsem chudý student , proto jsou pro mě cenově dostupné značky jako fokus, bach , možná vintage nebo epiphone.
Potřeboval bych vědět něco o tloušťce krků u SG těchto značek.
Ví o tom nějakej skušenej SGčkař víc než já?
Díky za příspěvky.
Už dlouho plánuju koupi nějakýho toho SGčka ale nejsu si jistej jakýho. Jsem chudý student , proto jsou pro mě cenově dostupné značky jako fokus, bach , možná vintage nebo epiphone.
Potřeboval bych vědět něco o tloušťce krků u SG těchto značek.
Ví o tom nějakej skušenej SGčkař víc než já?
Díky za příspěvky.
Viva la revolution...
- Mustard Man
Dik to je super , právě sem fokus neměl v životě v rukách , tak vubec nevim.aivn86 píše:Koukám jsi od Brna . A pokud jsi někde od směru na jihlavu tak do Petrůvek, kde je hlavní sklad Fokusu to budeš mít docela kousek. Takže bych ti radil si tam určitě zajet a zkusit si to....
Viva la revolution...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Přesně... Epiphone tam dává kryky jako na LP.... Vintage je prej dělá tenký ala SG.... a vůbec kup rickenbackara a konečně ten bass box a neukojuj furt s vý kytarový tohy nebo nikdy nebudem mít na co hrát....krade píše:Hele, s tim krkem teda nevim. Mám doma SG G400 od Epiphonu a ten krk je fakt tlustej jak poleno. Moc kytar jsem v ruce neměl, ale hodně tenkej krk má třeba Fender Strat - to je fakt placička. No, moc tomu nerozumim, ale mně ten špalek fakt vyhovuje...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
zkusil bych Vintage. už jen proto, že bych chtěl zkusit celkově jaké kytary ta značka dělá (že bych do budoucna někdy našetřil na nějaké to jejich "LP" s P90? 
jinak nevím, bachy jsem nezkoušel, stejně jako fokusy a EPI jsem viděl jen viset v shopu, ale už od pohledu mě ten krk vyděsil
jinak nevím, bachy jsem nezkoušel, stejně jako fokusy a EPI jsem viděl jen viset v shopu, ale už od pohledu mě ten krk vyděsil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Hu já mám BaCHa a ten krk mi lehce připomíná placku...no Ibanez to není ba ani Les Paul ne.. Já nevim jak je ten 60ties krk tlustý a kde se to měří. Jinak změřit ti to můžu ale řikám nevím kde.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Vintage
to všichni.
Hele, máte někdo zkušenosti s kytarama Vintage? Taky mě láká pořídit si takovou tu napodobeninu LP Junior s P90kama. Jen je problém, že je to kytara, která se sem vozí, tušim, že s UK, takže se na ní nevztahuje klasickej prodejní řád. Tzn, že se nedá bezdůvodně vrátit.
Hele, máte někdo zkušenosti s kytarama Vintage? Taky mě láká pořídit si takovou tu napodobeninu LP Junior s P90kama. Jen je problém, že je to kytara, která se sem vozí, tušim, že s UK, takže se na ní nevztahuje klasickej prodejní řád. Tzn, že se nedá bezdůvodně vrátit.
pamatuju jak tu někdo psal jakou mu doporucujem kytaru, ze ma velky prsty tak potrebuje co nejsirsi hmatnik, a tohle me prislo jako jenom konstatovani ze SG ma tenky hmatnik, a ne jakoby rekl "chci tenky hmatnik jake ma SG mít"vikicek píše:"Pro klasické SG je charakteristický tenký, rychlý krk (na stránkách Gibsonu uváděn jako: 60's slim tapper neck). "Caggan píše:covece ale jaksi sem nepostrehl jestli chceš tenkej nebo sirokej krk
Tak co myslíš že chce?![]()
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vintage
výborné... lepší jak epiphonekrade píše:to všichni.
k tomu hamtníku... já ho znám, je to náš basák
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hutnej zvuk není výhoda ale vlastnost... já hutnost nehledámnodj píše:takovej poznatek-nedávno jsem si pořídil 7 strunku(širší krk) a co mě hned bouchlo do uší byl o dost hutnější zvuk-myslim celkově,ne tim,že je tam struna navíc..ale krkem..Takže tenkej krk má asi taky svoje zvukový ,,nevýhody"..
turbo_MaCk píše:hutnej zvuk není výhoda ale vlastnost... já hutnost nehledámnodj píše:takovej poznatek-nedávno jsem si pořídil 7 strunku(širší krk) a co mě hned bouchlo do uší byl o dost hutnější zvuk-myslim celkově,ne tim,že je tam struna navíc..ale krkem..Takže tenkej krk má asi taky svoje zvukový ,,nevýhody"..
právě proto jsem to napsal v uvozovkách..
- Mustard Man
To patří jinamturbo_MaCk píše:Přesně... Epiphone tam dává kryky jako na LP.... Vintage je prej dělá tenký ala SG.... a vůbec kup rickenbackara a konečně ten bass box a neukojuj furt s vý kytarový tohy nebo nikdy nebudem mít na co hrát....krade píše:Hele, s tim krkem teda nevim. Mám doma SG G400 od Epiphonu a ten krk je fakt tlustej jak poleno. Moc kytar jsem v ruce neměl, ale hodně tenkej krk má třeba Fender Strat - to je fakt placička. No, moc tomu nerozumim, ale mně ten špalek fakt vyhovuje...
Viva la revolution...
- Mustard Man