zapojení snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: zapojení snímačů

Příspěvek od kmensik »

https://sites.google.com/site/phostenix ... TeleImport
Tohle je podstatně blíž. Chceš ten HB rozepínat na singl v mezipoloze?
Na jednu kytaru s osazením S krk+HB kobyla jsem dělal zapojení, že v prostřední poloze třípolohového tele switche je singl v sérii s půlkou HB. Taky dobré, místo krkového HB na sóla.
Trezz

Příspěvek od Trezz »

Díky, tohle schéma jsem potřeboval, akorát jsem zjistil problém. Po zapojení podle schématu kytara hraje tak nějak středově zahuhlaně. Nenapadá mě čím by to mohlo být. Může to být buď špatnej kondík, nebo popřípadě poťák? Dával jsem na volume Gotoh A250K a na clonu B250K + kondík. Díky za rady ;-)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jednak poty máš naopak, A na tone. Zahuhlaně to hraje pořád, ve všech polohách přepínače? Zkus ten kondík vyhodit, zkontroluj jeho hodnotu a zapojení.
Trezz

Příspěvek od Trezz »

Aha, já žil v tom že A je na volume, no zahuhlaně to hraje ve všech polohách. Zkusím dát ten kondík pryč. No ikdyž oproti tomu schematu od tebe to mám zapojeno trošku jinak. Začínal jsem to původně dělat podle jiného schématu a tam byl kondík zapojen na střední pin tone potu a na tělo tone potu. Volume a tone jsou propojeny krajními piny. Ale tomu jsem nedával moc váhu, protože to u jiného schématu tak bylo...
Trezz

Příspěvek od Trezz »

Tak vše zapojeno jak má být, kondík vyndanej a žádná změna k lepšímu, takže ten zvuk musí mršit ty nový poťáky. Je pravda že původní byli 500K a já teď dal 250K, ale že by to měl být takový rozdíl se mi nezdá. :|
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Zdravím... Drátuju Telecastera, ale mám problém. Všechny schémata uvádějí takový ten dvouřadý klasický switch. Já mám ale od Sollera uzavřený s osmi kontakty v řadě Obrázek

Jediné schéma, které jsem k němu našel bylo tohle:
Obrázek
problém je, že v mezipoloze hraje jen krkový snímač, nikoliv kombinace. Obě krajní polohy fungují jak mají, takže vidím problém právě v zapojení. Nemá někdo osvědčenější schéma pro tento přepínač? Díky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... t_III.aspx
Jinak ve většině schémat je označovanej jako "import switch" takže můžeš googlit :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Díky oběma.... Až vychytám dosavadní mouchy, tak kouknu na ten přepínač
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Zdravím. Na base mám 3 singly, každý se zapíná samostatným mini-switchem. Krom toho je na ni master tone a master volume. Schéma zapojení je vlastně toto.

Daly by se ty původní 2-polohové SPDT on/on přepínače, kde je jedna poloha zapnutý snímač a druhá poloha vypnutý snímač, vyměnit za 3-polohové on/on/on, nebo on/off/on přepínače, a to tak, aby jedna poloha byla vypnutý snímač, druhá poloha snímač zapojený do série a poloha třetí paralelně zapojené snímače? Je to vůbec možné?

Díky.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Se vhodnými přepínači by to určitě mělo jít. Ale měly by to být asi přepínače s 2 řadami kontaktů. Schéma po mně ale nechtěj, zkus hledat.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Tak jsem narazil na zajímavé schéma.

A teď sehnat ty switche... Ten 4PDT přepínač mají na Widara Effects a ten 3-polohovej DPDT na R. M. Pickups. Akorát by bylo fajn, kdyby ty přepínače měly stejnou, nebo aspoň podobnou páčku. Nevíte někdo ještě o nějakým ČESKÝM obchodě, kde by to mohli mít? (Googlil jsem, googlil... a nic víc jsem nevygooglil.)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

hatrson

Příspěvek od hatrson »

Díky za tip. ;) Snad to tam najdu.

EDIT: Tak jsem koukal, ale jsou tam jenom ON-OFF-ON, ON-ON-ON tam nemají :(
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pak jedině hledat podle tvého požadavku (stejné páčky) ve více e-shopech a nějak to zkombinovat.
Já vím, blbá a zbytečná rada :(
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Asi to bude trochu OT, nicméně máte někdo zkušenosti s Farnellem? Našel jsem tam DPDT i 4PDT. Jejich ceny se mi líbí (lepší než Widara i R.M.), pošta by taky neměla být drahá. Ale co kvalita...?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To bude všechno na jedno brdo. Nebál bych se toho. Tyhle páčkový přepínače by neměly tolik trpět, jako třeba nožní. Navíc, přece nebudeš přepínat jak zběsilej několikrát během jednoho songu, ne? A cena zase naní tak ruinující, aby se nedal za pár let vyměnit.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

To je fakt. Mě spíš překvapil ten propastný cenový rozdíl mezi českými obchody a tím Farnellem, proto mě napadla i otázka kvality.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Mám na tomto schématu chápat, že z těch push/pull poťáků potřebuju jen jednu polovinu, když tam jsou využity jen 3 kontakty? Teď mám na kytaře sérioparelelní přepínání cívek (a mám využity obě poloviny poťáků) a chtěl bych to změnit na rozpínání cívek. Stačí mi když budu rozpínat jen krkový snímač...
http://www.rmpickups.cz/schemata-zapojeni/
drahec

Příspěvek od drahec »

Zdravím kolegové,
rozhodl jsem se pro menší upgrade kytary (Squier strat CV 50´s), ale jelikož jsem se v kytaře nikdy nevrtal, tak bych vás chtěl poprosit o pár rad.

Někde jsem slyšel, že než na neck+midle je lepší mít tone na neck+bridge snímače.
To by asi nebyl takový problém, s tím bych si možná poradil sám, ale když už se v tom budu vrtat, tak bych tam rovnou šoupl push-pull pot a pokusil se o sériový zapojení, ať mám víc možností zvuku.
No a k tomu mám 3 otázky:

1. Je jedno pod kterej potenciometr ten push-pull dám? Předpokládám, že když koupím správnej(volume/tone), tak je to fuk, a že je to spíš o zvyku.. Když tak mě prosím opravte.

2. No a druhá otázka je, jakou kombinaci seriovýho zapojení mám zvolit? Na stánkách RM jsem našel tyto dvě:
zapojení.jpg
Nebo znáte lepší řešení?

3. Máte tip kde ten push-pull v Brně koupit, nebo si ho mám koupit třeba z RM po netu?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“