otazky:
1. ako je to so bzucanim (hum-om
2. ako by ste charakterizovali zvuk tele s humbuckermi? je zvukom blizsie k stratu? je to lepsia volba pre rock, pop?
diiik
2. zhodnoť sám-> http://www.youtube.com/watch?v=INw3tKsYYdAIvan píše:ahoj, tak mal by som par otazok ohladom telecastrov. o tento typ gitar som sa zacal zaujimat iba pred nedavnom. doteraz mi nic nehovorili, ani neviem preco.. vzdy sa hovorilo, ze je to gitara vhodna hlavne na rock and roll, blues a pod., ktore ja zo srdca nenavidimale hram na kopii stratu a po par rokoch mozem konstatovat, ze vlastne moznosti stratu ani nevyuzivam (polohy; hram vyhradne iba 2. poziciu - kobylkovy+stredny snimac, ostatne su pre mna prakticky zbytocne). potreboval by som gitaru s jednoduchou schemou, snad iba s tromi polohami (2 snimace), ale s takym stredovejsim, ale "gulatejsim" zvukom, ale zaroven dost univerzalnym pre rozne hudobne styly (okrem vintage zvuku
). no a preto zacinam pokukovat po nejakom tele...
otazky:
1. ako je to so bzucanim (hum-om) u tele? u strata viem, ciste su vlastne len 2. a 4. poloha
2. ako by ste charakterizovali zvuk tele s humbuckermi? je zvukom blizsie k stratu? je to lepsia volba pre rock, pop?
diiik
Postupné k jednotlivým částem...Ivan píše:vzdy sa hovorilo, ze je to gitara vhodna hlavne na rock and roll, blues a pod., ktore ja zo srdca nenavidim![]()
(polohy; hram vyhradne iba 2. poziciu - kobylkovy+stredny snimac, ostatne su pre mna prakticky zbytocne). potreboval by som gitaru s jednoduchou schemou, snad iba s tromi polohami (2 snimace), ale s takym stredovejsim, ale "gulatejsim" zvukom, ale zaroven dost univerzalnym pre rozne hudobne styly (okrem vintage zvuku). no a preto zacinam pokukovat po nejakom tele...
1. ako je to so bzucanim (hum-om) u tele? u strata viem, ciste su vlastne len 2. a 4. poloha
... ak dáš do telecastera humbuckre tak to bude hrať podobne ako superstrat keď nie rovnako... ako bolo povedané ak dáš do tele aktívne humbuckre tak to bude ako superstrat ale budeš mať len 21pražcov (u Jim Root signature gitary 22pražcov - osadená emg 81/60).Ivan píše:neriesim len tvar, ja som v elektrickych gitarach laik. ale priznavam, ze tvar tele je mi viac sympaticky ako superstrat. niekde som cital, ze superstraty su optimalne pre tvrdsie zanre, takze preto ich zatial neberiem velmi do uvahy. vela elektrik som v ruke nemal, takze nejak podvedome sa riadim skor "esteticky" a az potom hodnotim racionalne.
no klasický tele to nieje- nemá tone knob a má aktívne HB a 22pražcov osobne sa mi páči najviac ale to je individuálny názor.haas12345 píše:No signature Jimma Roota bych nepovažoval za klasické tele s klasickým zvukem telete, ty aktivy nejsou v teleti úplně obvyklé (aspoň ne u telat, se kterýma sem se potkal já)...
a klasické drevo na tele ja aké? javor?arcilucifer píše:..a mahagonové tělo, to opravdu není klasický tele, dobrý postřeh.
Jsou dobré pro tvrdší žánry, ale to neznamená, že neumí nic jiného. Patří k nim i hodně všestranné modely, však se podívej, kdo všechno na ně hraje. Konec konců - rozdíl mezi některými superstraty a třeba PRS není skoro žádný a PRS najdeš v mnoha žánrech.Ivan píše:niekde som cital, ze superstraty su optimalne pre tvrdsie zanre, takze preto ich zatial neberiem velmi do uvahy.
Případně ještě topol...Jester píše:Bahenní jasan, olše.
... nebo boroviceNero píše:Případně ještě topol...