repro - antiplochý zvuk
Pravidla fóra
repro - antiplochý zvuk
Ahoj, tak jsem se konečně rozhoupal a chci koupit do svého Fendera HRD III koupit lepší repro. Nějakou dobu jsem na něj hrál v kapele a zvuk samotného kombového zkreslení mě nakonec oslovil. Ale pořád je tu ta plochost. S nastavováním mikrofonu a nahrávání zvuku jsem strávil poměrně dost času a snad jsem našel ideální polohu, kde je to i se stávajícím sh*t reprem použitelný. Po shlédnutí tohoto videa http://www.youtube.com/watch?v=jWK0sa7tlfI jsem zmatený více než sem kdy byl. Je mi jasné, že by bylo nejlepší si všechny vyzkoušet. Ale kde? Jaké repro by jste doporučili. Nechci nic na high gain ani na blues ale spíš rockoví uhlazený plný tón. Nebo koupit 2x12 - bylo by to VELKÝ + ? Případně jaký? 4x12 kupovat nebudu, to už by byl extrém...
A ještě bych se zeptal, jak velký vliv na zvuk má BIAS. Neseřizoval jsem ho ale taky by mě to zajímalo. Díky za odpovědi. 
IN progress
Re: repro - antiplochý zvuk
http://www.youtube.com/watch?v=4F_tnuHBpdM Nejvíc mě asi zaujala V30 je to pěkně utažený. Ale utáhne to i silnější zkreslení na humbuckeru od RAT? Slyšel jsem, že je nejlepší dvojnásobný výkon u repra oproti zesíku...
IN progress
Tak V30 je nejpoužívanější repro pro hardrockovou muziku a všechny tvrdší styly, takže že nezvládne zkreslení, se bát nemusíš. To spíš jestli chceš uhlazený tón, tak to asi nebude úplně to pravé ořechové.
Bias má na zvuk vliv vždycky, ale síla toho vlivu je různá (preamp/poweramp, vintage/moderní aparát). Co můžeš ovlivnit u HRD, ty bude slyšet určitě, ale až když to trochu otavíš, aby se konec dostal malinko do limitace. No a samozřejmě - v konci to ovlivní množství nepříjemného přechodového zkreslení.
Bias má na zvuk vliv vždycky, ale síla toho vlivu je různá (preamp/poweramp, vintage/moderní aparát). Co můžeš ovlivnit u HRD, ty bude slyšet určitě, ale až když to trochu otavíš, aby se konec dostal malinko do limitace. No a samozřejmě - v konci to ovlivní množství nepříjemného přechodového zkreslení.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Díky moc za odpověď
Právě že bych potřeboval něco mezi... Něco jako AC/DC ale maličko víc chrunch a míň ostrý. Nechci dělat z Fendru Marshall, to rozhodně ne, ale jde mi hlavně o tu plochost. Když to nakopnu tou RATkou je to v podstatě to co hledám, ale s malou vadou na kráse a to je jaké-si prdění při hře na humbucker. Za vinu bych to skutečně dával repru protože při menší hlasitosti je to v pohodě (do 2 - pak už je to na nic). Hlavně nevím jak vybírat. Asi bych potřeboval vytáhnout nižší frekvence, protože ty tomu docela chybí... Nenapadá Tě nějaká zaručená rada?
Ten bias zatím asi nechám ladem...
IN progress
Zkus Celestion Classic Lead. Nekreslí, basy má pevný a zvuk docela barevnej a jemnej.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Jak to funguje, když si ho na kytarách koupim a bude to k ničemu. Dá se to poslat zpět do 14 dnů? 
IN progress
Mělo by. Ale uděláš líp, když nakoupíš na bazaru. Tam je to levnější a ty repráky už jsou přecijen trochu zajetý, tak hrajou víc, jak mají.
Vím, že je to debilní dotaz ale jak poznám prasklou membránu? Je to viditelný?
)
IN progress
Tak membrána je to papírové (nebo kovové), co se hýbe, takže určitě poznáš.
Ale můžeš narazit i na problémy, co nejsou (dobře) vidět, ale jen slyšet no. Přicházejí s věkem nebo přílišnou zátěží. To ale hrozí spíš u basových repráků nebo repráků vyloženě starých. Je to trochu risk, ale zatím jsem neměl problém. Nic starého jsem nekupoval.
Koukal jsem na ukázky toho CL, ale přijde mi trochu ostrý, suchý bez šťávy... Na to se mi zase víc líbily v30... To vybírání je děs a hrůza... Už jsem pročetl asi 1000 diskuzí i v US ale nikde více méně neřeší můj problém. Většinou tohle kombo (logicky) používají na blues a podobně. Mně to ale k našemu stylu docela sedí potřebuje to jen větší objem... Nicméně díky za rady, asi tím stejně moc nevyřeším, dokud nevyzkouším... 
IN progress
Tak to byly zvláštní ukázky. Měl jsem ho půl roku doma a prodal jsem ho, protože byl moc hodný. 
pokud to mas primarne na zkresleni, s klidem bez do V30. na modernejsi zkreslene zvuky je to uz tak 25 let (to uz je skoro vintage "moderna" ) standard
ve fenderu HR deluxe to sice bude trochu nezvykle osazeni, ale ve finale proc ne .CL80 (popr mesa black shadow C90 ktera z nej vychazi) mi prijde vhodnejsi na ciste zvuky, zkresleni samozrejme taky zvlada v pohode, nicmene na zkresleni mam radeji jina repra.
doporucuju zkusit to napred na nejaky bedne, klidne uzavreny - ten charakter tam znat bude.
doporucuju zkusit to napred na nejaky bedne, klidne uzavreny - ten charakter tam znat bude.
Vintage 30 dával do jedné verze Hot Rod Deluxe i sám Fender - byla to oranžová limitovaná edice, byl to trochu dražší HRDX a proto tam taky nebylo sh*t repro ve stylu Celestion Seventy 80 nebo toho jejich "vydařeného" Eminence, ale právě tahle V30. Měl jsem to chvíli doma a nebylo to úplně marné - byl to takový docela povedený "univerzál". Pak se ještě dělala limitovaná verze s Jensen P12N - tohle kombo je takové "hodnější" a na čisté zvuky imho z toho co dávali do HRDX ofiko nejpovedenější, na velké zkreslení to ale moc není. Já bych zkusil tu V30, když ji koupíš na bazaru a nebude se líbit, tak ji zase velmi rychle prodáš.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Na bazaru byl vcera za 12 stovek... A jestli budes brat novy, pocitej s tim, ze bude hodne jedovaty a nejaky cas to trva, nez si ,,sedne''.
To je 16tka...
Asi bych radši starší... Pokud můžu mít ještě jeden dotaz, když mám na kombu vývod na ext reprobox 8ohm tak tam normálně připojím 8ohm reprobox nebo se to musí nějak sčítat s tím co tam mám, případně musí se můj stock odpojovat? Ještě jednou díky za cenné rady 
IN progress
jinak bych se někdy strašně rád dostal ke zvuku Olli Tukiainena z Poets of The Fall... Na fotkách jsem za ním zahlídnul Mesu Duala ale nejsem si jist. Kdyby jste měli nějaké bližší info moc by se hodilo 
IN progress