Identifikace malého bubnu

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Joe86

Identifikace malého bubnu

Příspěvek od Joe86 »

Ahoj...před nedávnem se ke mně dostal bubínek při koupi jedné staré bicí soupravy (Trowa). Majitel neměl tušení, co je zač, ale říkal, že má kolem 40 let. Mě osobně se to nezdá - hlavně z důvodu plastových podložek pod mušlemi. Na druhou stranu neměl důvod mi lhát. Zajímalo by mne, co je zač...žádnou značku jsem na něm nenašel - žádný štítek, žádné číslo a počítám, že ani mechanika strunění nebude původní. Je to 14" x 6,5" ... na 40 let vypadá velmi dobře...minimum koreze atd. Nemáte někdo tušení...? Neviděli jste někde podobný? Procházel jsem nějaké staré katalogy, ale nic moc podobného jsem nenašel...vím, že je to těžké - jednotlivé prvky (prohlubně a tvary mušlí) se dost často napodobují...já ale nemám žádnou zkušenost s virbly osvědčených firem, tak mi třeba poradíte....Díky

Obrázek

Více fotek je zde: http://jkostka.rajce.idnes.cz/Bubinek

P.S.: Netoužím slyšet, že je to "starý slavný virbl XY v hodnotě ****** " (je dost možné, že je to daleko mladší napodobenina) jen by mě zajímalo, do čeho to tluču... :wink:
Tak jak tak totiž hraje velice pěkně...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Identifikace malého bubnu

Příspěvek od Monikad »

Podle mě je to mladší než 40 let, ale ne zase tak moc. Mě to nápadně připomíná klasický plecháč AMATI z 80tých let. Tehdy jsem jej měla taky... býval to hit!! :D
každopádně je to "obyčejný" plecháč, kde nezáleží nějak moc na stáří ani firmě :wink: například soudobý Mapex MPX Steel ti poslouží stejně dobře, jen nepoměrně dráž! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Amati mě napadlo taky - podle mechaniky strunění, ale neseděly mi k tomu mušle, které jsou odlišné (nemám zmapované všechny modely Amati, ale pokud myslíš ten "klasický" - nejčastější, tak tam jsou jiné) a taky stoupání závitů a ty prstence, které byly většinou u Amati vyboulené ven, tady jsou dovnitř...ale podívám se podrobněji na modely Amati :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

Amati ani omylem. Asi Soho-SD103. Mušle jsou hodně podobné vintage pearl snare ale napínák a ty 4 pertly nesouhlasí..
Obrázek
Nevěřím že se něco prodává už 40 let a nemá to ani značku.
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Koukal jsem na mušle u svého starého rytmičáku, kterej už se mi válí jen tak doma v koutě a vypadají hodně podobně... možná dokonce i stejně (mají i takové to "ostré", co jde podélně přes mušli od šroubu ke šroubu :D )... To, co se mi válí doma je původní rytmičák (plecháček, 14"x6,5) od bicí sady Pearl Export Series... Ale taky... napínák jinej a ty drážky přes obvod to nemá, takže bohužel nevím, ale jak už bylo zmíněno - ty mušle jsou podezřelý :D...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
pehve

Příspěvek od pehve »

jj, já bych si tipnul mušle pearl, korpus a napínák soho
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Asi by to tak odpovídalo no :). Holt je to třeba nějak mixnutý... Něco vyměněný a tak. Aspoň to prozatím vypadá jako nejpravděpodobnější možnost :).
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Když se ke mně bubínek dostal, byl napínák "obráceně". Ve snaze o přenýtování mechaniky ho někdo poskládal opačně a páčka byla směrem dolů na opačné straně 8) . Přesto napínání fungovalo...ale čuměl jsem...přenýtoval jsem ho správně. Vzhledem k tomu, že předchozí majitel byl kytarista a bubnům dle svých slov "moc nerozuměl" a orientoval se v Amati, napínání by klidně mohlo být od Amati - i když to nemám s čím srovnat nebo ověřit. O značce Soho slyším poprvé...díky! :idea:
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Jen tak pro úplnost nebo dokončení tohoto tématu...včera jsem uviděl u kamaráda při koncertě stejný bubínek jako je ten můj...byly to bicí značky Lazer. Neměl jsem sice bubínek u sebe, abych je porovnal do detailů, ale na 99% je to on. :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Od LAZER jsem měla na začátku 90tých let svoji první dvojšlapku. V porovnání s dneškem to byla hodně prostinká a ošizená věc, tedy není divu, že tahle značka není dnesvůbec známá a čert ví, jestli to ještě vůbec existuje. každopádně na tom ocelovém bubnu není zase tak moc co zkazit, tedy určitě bubínek poslouží i po letech líp, než tehdy sloužila mě ta dvojšlapka!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“