Hi-gain zesilovač do 20 000 na thrash / death
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Hi-gain zesilovač do 20 000 na thrash / death
Tak na doma si to prosím tě nekupuj, ale na zkušebnu / klubové hraní to je zcela bez problémů. Navíc 6505 mi přijde jako jeden z těch lépe ukočírovatelných aparátů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no podivej, ono hlavne 120 a 60 watu v lampe nema vliv na hlasitost. oboji rve jak devka, proste je to apec do zkusebny a na zivy hrani, do pokojicku nema smysl. na doma to ale doufam nechcesSlayer píše:Takže říkáte, že se i těch 120w dá v pohodě ukočírovat jo ? Předpokládám, že tam teda neni nějaký výrazný volume schod, ale nabíhá to pozvolna. A když se vytáhnou některé lampy, tak se ten výkon srazí na 60 ? A nemá to pak i nějaký vliv na kvalitu zvuku ?
- Nero
- Rádce
No, vliv na hlasitost to má. 3 dB 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na doma ne
ovšem kdyby to hrálo i na pokojových hlasitostech tak to beru jako plus. Spíš mi šlo o to jestli to třeba neni tak, že když člověk pohne s volume trochu víc tak už to řve, a když o trochu míň tak je to ještě nenakoplé. A jak je to teda s tím vytahováním lamp a zvukem ?
Edit: Nero mě předběhl s tou hlasitostí, a změní se nějak i kvalita ?
Edit: Nero mě předběhl s tou hlasitostí, a změní se nějak i kvalita ?
- Nero
- Rádce
Pokojovou hlasitost bys z toho dostal leda s reproduktory s nižší citlivostí. Ale celkově to zas tak velký rozdíl není. Důlěžité je, že volume má poměrně rozumně nastavený průběh a lze jím hlasitost dobře hlídat.
Pokud vyndáš pár lamp (vnější / vnitřní), tak ti klesne výkon na polovinu. Pokud jde o změnu zvuku, vedou se o tom vášnivé debaty mezi netopýry, ale pokud tam nějaká změna bude, nebude natolk výrazná, aby sis kvůli tmu musel dělat starosti.
Pokud vyndáš pár lamp (vnější / vnitřní), tak ti klesne výkon na polovinu. Pokud jde o změnu zvuku, vedou se o tom vášnivé debaty mezi netopýry, ale pokud tam nějaká změna bude, nebude natolk výrazná, aby sis kvůli tmu musel dělat starosti.
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za odpověď. Tak ono je potom možná i dobré mít ten pár vyndaný ne ?
Menší výkon + člověk nemusí kupovat tolik lamp na výměnu.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Zvukový rozdíl tam je. Když jedeš na 60W, tak už nejsou basy tak pevné. To je asi nejvýraznější rozdíl. Takhle to bylo u aparátů, u kterých jsem to zkoušel. Přeci jen ty zesáky jsou laděny na všechny lampy a když nějaké vytáhneš tak změníš něco v obvodu. Není dáno, že je to špatně nebo dobře, ale záleží na chuti každého soudruha. Hlasitostní skok je tam přibližně 3dB, jak psal Nero, ale na zkušebně a koncertech ti to je stejně fuk a doma 3dB problém neřeší. Pořád je to 60W bestie, která chce otevřít.
Například můj Blackmore má dráhu potenciometru hlasitosti celkem plynulou, ale 6505 podle mě plynulejší. Já když si chci vychytat přesnou hlasitost, tak to řeším tak, že si celkovou hlasitost koriguju ještě na G-Majoru. Většinou to ale není třeba, protože Blackmore má v podstatě celkově 4 hlasitosti a jde to pěkně vyvážit aby všechny 4 kanály byly stejně nahlas.
U Thrashe se stejně s malou hlasitostí nepočítá
Vezmi si jen ty začátky s nakopnutými Plexinami 
Například můj Blackmore má dráhu potenciometru hlasitosti celkem plynulou, ale 6505 podle mě plynulejší. Já když si chci vychytat přesnou hlasitost, tak to řeším tak, že si celkovou hlasitost koriguju ještě na G-Majoru. Většinou to ale není třeba, protože Blackmore má v podstatě celkově 4 hlasitosti a jde to pěkně vyvážit aby všechny 4 kanály byly stejně nahlas.
U Thrashe se stejně s malou hlasitostí nepočítá
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
souhlas. alespoň v rocku a metalu jsou mašiny s dvojnásobným výkonem brilantnější. myslím, že ten zvukový rozdíl není zanedbatelný. osobně používám 50w kvůli snazšímu natavení lamp co do hlasitosti a snesitelnosti. 100w hraje bezpochyby lépe, ale je to malinko na krev - osobně mi to už vadí. ono asi taky záleží o jaký zesilovač se přímo jedná, ale ve velkém to nemám odzkoušené. několikrát se mi stalo, že moje 50w přeřvala 100w. v těchto technických věcech se ale neorientuji, takže bohužel nemohu poskytnout potřebné info. každopádně o volume to nebyloFade píše:Zvukový rozdíl tam je. Když jedeš na 60W, tak už nejsou basy tak pevné. To je asi nejvýraznější rozdíl. Takhle to bylo u aparátů, u kterých jsem to zkoušel.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
s vyndavanim lamp mam podobny dojmy, nechtel jsem mlzit, protoze jsem to pripisoval placebo/sugesci, ale proste na plny pocet to podle me hraje nejlip, jinak tomu chybi basy, neni to nejak ono.
Já jsem tady právě někde něco takového už četl, ale nebyl jsme si tím jistý. Tak hold musí člověk vyměnit 4 lampy místo 2 v powerampu... A krom tady té Peavey hlavy, máte ještě nějaké nápady ?
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
za ty tri roky tech sest,sedum kil navic nasetris.. jinak me moc nenapada co jinyho doporucit, do 20ti zase tolik zesilovacu porovnatelnych s 6505 nekoupis, mozna nejaky nizsi engl, ale tam si nejsu jisty zvukem, jesi by ti sedl. mozna rockwell? jinak jcm 900 se mi zda dost takovy usyceny, nenajde se za ty prachy treba nejaky jcm 2000 ? nebo naky randaly? tech je ted takova spousta, ale zkusenost nemam..
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=
- Nero
- Rádce
Bazarový Fireball se občas objeví pod 20. Nicméně ten už má modernější zvuk. Teoreticky by tě mohla zaujmout Mesa Caliber, s tou bys byl znatelně pod 20.
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
JCM bych si asi na thrash / death nevzal. Samozřejmě, když se dokopne, tak by to z toho lezlo, ale ten základ zvuku mi tam nesedí - to je ale můj osobní pocit.
Podle toho, co Slayer psal, bych to asi seřadil 6505 > Caliber > JCM2000 > Fireball.
Podle toho, co Slayer psal, bych to asi seřadil 6505 > Caliber > JCM2000 > Fireball.
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no me teda prijde, ze to jcm je dost brutalni old school scoop, ale uz je to dlouho co jsem na to hral. jo - az ty aparaty budes zkouset, slayere, neboj se dat potaky na aparatech do extremnich poloh, napr u toho 6505 hodne lidi hraje se skoro stazenyma stredama, nicemu to nevadi, mit vytoceny stredy neni zadny dogma. zalezi na kytare, bedne, stylu a celkovym soundu kapely. sak uslysis sam. vem kytaru a val to do kseftu zkusit a napis sem dojmy, at je zpetna vazba 
Díky za rady !
Nevím ještě kdy, ale teď někdy v létě se mi snad podaří jednotlivé zesilovače vyzkoušet a uvidím. Alespoň mám trochu představu na co se zaměřit...
caliber jedine s grafickym EQ, je to starej stredak a to tazatel nechce 
- Nero
- Rádce
To se dělaly i bez GEQ? To jsem ještě nepotkal...Kinx píše:caliber jedine s grafickym EQ, je to starej stredak a to tazatel nechce
PetrPeter 1975 - 2008
Jojo, jednoho dokonce prodává Dany na bazaru.Nero píše:To se dělaly i bez GEQ? To jsem ještě nepotkal...Kinx píše:caliber jedine s grafickym EQ, je to starej stredak a to tazatel nechce
- Nero
- Rádce
No jo, jsem mimoň, toho jsem tam dokonce viděl. Ale Dual Calibery ho už měly všechny, nebo taky ne?
PetrPeter 1975 - 2008