ankerek píše:Ahoj,
vybírám své první ukulele a přemýšlím nad OSCAR SCHMIDT OU2 a LANIKAI ULU 21
(spíš koncertní asi, ale to si potom v obchodě vyzkouším jak mně to sedne)
nebo se vyplatí dát do toho dalších pár stovek a koupit OSCAR SCHMIDT OU3?
Doporučte mně ještě prosím ladičku (co nejlevnější) s odkazem na kytary.cz.
Díky moc za rady!
Ahoj,
nevím, jestli je to chorobou UAS

, nebo tím, že si všichni nejdřív kupujeme levnější kousky a za pár dní pokukujeme po lepším, ladivějším, propracovanějším modelu, určitě to ale přijde, tak jestli nechceš utrácet zbytečně moc,

nepořizuj si nejlevnější nástroj a každý si, pokud to jen trochu jde, osobně "osahej". Po sopránu od Staggu, tenoru od Lanikai a Koncertce Oscar Schmidt v těch cenově rozumnějších sférách, pokukuju velmi vážně, a velmi často

po nějaké nové koncertce, která už bude opravdu plnohodnotný, stoprocentní nástroj. Připlatím, ale odpadnou starosti, tuhle něco drnčí, tu se něco povoluje, ladí i ve vyšších polohách, ale musíš mít zacpané uši .....
Je to zkrátka, nejen jako s každým jiným nástrojem, ale jako se vším!
Podobně to jistě bude i s ladičkou, nejlevnější bude limitována funkcemi a možná příliš velkorysou tolerancí při samotném ladění

. Já osobně mám už nějaký rok CRAFTER a jsem naprosto spokojen, ale líbí se mi třeba i BLOND BT 23C. Kupoval-li bych novou, určitě by pro mě nebylo nejdůležitější, jestli je nejlevnější, nebo jestli má mód sedmistrunná kytara či pětistrunná basa, dokonce ani ukulele, ale jestli je chromatická, tou pak naladíš všechno ( např i: a D Fis H )
hodně zdaru a šťastnou ruku