hledám znalce starých kytar
Pravidla fóra
Dobrý den, chci se zeptat, nedávno můj přítel našel na ulici starou kytaru. Samozřejmě škoda jí, vzal si jí domů a já teď dlouho bádám co to vlastně je,jen jedno je jisté, je stará jak Metuzalém. Kobylka vypadá na 12 ti strunku a nahoře nemá klasické kovové ladění jen ze předu 6 dřevěných kolíků, nevíte co to může být? rozhodně toho teda na ní není víc než potřebuje, řekla bych spíš naopak....
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: hledám znalce starých kytar
chcelo by to fotku... ani znalec nebude podľa tvojho popisu vedieť o akú gitaru sa jedná bez fotky.
This account don't exist longer.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
to vyzerá celkom staro (hodnotím mojím neodborným okom na staré gitary) ani som takúto ešte nevidel... nič na nej nepíše? je dnu v otvore nálepka? snáď sa tomu niekto rozumie (starým gitarám).sofiii píše:tu je, ale jinou nemám
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z tohohle nic poznat nepůjde. Chce to fotografii hlavice a případně dovnitř přes ozvučný otvor, jestli tam není něco psáno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Levná 12strunka kterou někdo brutálně přetřel modrou barvou, sundal mechaniky a nastrkal tam nějaké plastové kolíky. Chce to fotku hlavice, usuzuju že to bude česká cremona nebo něco levného (Martinku by asi nikdo nenatíral) stáří může být 5 let max. 25 let, hodnota vzhledem k zásahům 0 - 200 kč. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
-
arcilucifer
to vypadá na nějakou tapetonálepku podle te bubliny ve předu.brutálně přetřel modrou barvou,
To by snad mohlo jít sundat.arcilucifer píše:to vypadá na nějakou tapetonálepku podle te bubliny ve předu.brutálně přetřel modrou barvou,
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
alebo je to poškodené drevo možno navlhlo z vnútra a "napučalo".arcilucifer píše:to vypadá na nějakou tapetonálepku podle te bubliny ve předu.brutálně přetřel modrou barvou,
ale ten čo to vyhodil musel vedieť čo robí.
Za tenhle výrok tě navrhuji na titul "Nedůvěryhodný žvanil".ITIetalista píše: ta gitara má už len jedno využitie... a to je šlahnúť ju (rozbiť) o zem.
Ten nástroj někdo vyrobil a někomu může ještě udělat radost. A i kdyby byla neopravitelná a nehratelná, tak podle fotky nebudu někomu radit, aby s ní šlehnul o zem. Jestli máš takový přístup k hudebním nástrojům, tak jsem rád, že jsem jiné nátury a byl jsem jinak vychován svými rodiči. Je vidět, že máš všeho nadbytek a ničeho si nevážíš.
EDIT: pročti si konečně tohle fórum a zjistíš, kolik lidí tady opečovává a jak se stará o svoje nástroje a jak se snaží opravit neopravitelné.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
ale on ju našiel... takže bude dajaký dôvod prečo ju vyhodil...MilanT píše:Za tenhle výrok tě navrhuji na titul "Nedůvěryhodný žvanil".ITIetalista píše: ta gitara má už len jedno využitie... a to je šlahnúť ju (rozbiť) o zem.
Ten nástroj někdo vyrobil a někomu může ještě udělat radost. A i kdyby byla neopravitelná a nehratelná, tak podle fotky nebudu někomu radit, aby s ní šlehnul o zem. Jestli máš takový přístup k hudebním nástrojům, tak jsem rád, že jsem jiné nátury a byl jsem jinak vychován svými rodiči. Je vidět, že máš všeho nadbytek a ničeho si nevážíš.
EDIT: pročti si konečně tohle fórum a zjistíš, kolik lidí tady opečovává a jak se stará o svoje nástroje a jak se snaží opravit neopravitelné.
a toto si prečítaj: oznameni/hodnost-neduveryhodny-zvanil-t33188.html
keby si si to prečítal tak vieš, Že hodnosť sa dáva za nepravdivé informácie a nie môj názor... už som to raz hovoril.
Jenze veta "ta gitara má už len jedno využitie... a to je šlahnúť ju o zem" je nepravdiva informace. Urcite jsou dalsi moznosti vyuziti, napriklad napsat na ni "AHOJ" a poslat ji po Labi, to by mohlo byt pekne...
Podle tvé logiky mohu tedy napsat - "strkejte hřebíky do zásuvky 230V a nic se vám nestane. Mám to osobně vyzkoušeno a nic to se mnou nedělá"
Ano, je to můj názor navíc podložený osobní zkušeností a přesto takovou kravinu nebudu psát.
Stejně jako nebudu radit, aby nekdo šlehnul kytarou o zem, protože jí našel u popelnice.
A když jsme u toho nálezu, tak si podle zákonů této země nemohu ponechat to, co jsem našel na ulici. A nebo to dokonce zničit šlehnutím o zem. Ale to už je jiná debata.
EDIT: jak píše Paris, je to tvoje jednoznačné a jediné řešení a proto žádám o udělení výše zmíněného titulu.
Ano, je to můj názor navíc podložený osobní zkušeností a přesto takovou kravinu nebudu psát.
Stejně jako nebudu radit, aby nekdo šlehnul kytarou o zem, protože jí našel u popelnice.
A když jsme u toho nálezu, tak si podle zákonů této země nemohu ponechat to, co jsem našel na ulici. A nebo to dokonce zničit šlehnutím o zem. Ale to už je jiná debata.
EDIT: jak píše Paris, je to tvoje jednoznačné a jediné řešení a proto žádám o udělení výše zmíněného titulu.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 28.06.2012 12:27, celkem upraveno 1 x.
I tvůj názor může být nepravdivá informace. A navíc ve tvém komentáři nepíšeš, že se jedná jen o tvůj názor, nemáš to ani v podpisu, podáváš to jako holý fakt.
Ta kytara se dá spravit, chce to ladící kolíky a kolíčky do kobylky, nic jiného s ní není. A i kdyby bylo s největší pravděpodobností bude hrát obstojně na to, že ho nestála ani korunu. Souhlasím s Milanem (a Parisem) a doufám, že budeš brzy první, kdo novou hodnost dostane.
Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Nevyjadřuj se k věcem, kterým nerozumíš.
Ta kytara se dá spravit, chce to ladící kolíky a kolíčky do kobylky, nic jiného s ní není. A i kdyby bylo s největší pravděpodobností bude hrát obstojně na to, že ho nestála ani korunu. Souhlasím s Milanem (a Parisem) a doufám, že budeš brzy první, kdo novou hodnost dostane.
ITIetalista píše:hodnotím mojím neodborným okom na staré gitary
Tak tahle kytara není rozhodně nic pro znalce, a podle mně fungovala už dlouho jako rekvizita nebo dekorace(divadlo, na zdi apod.). Že se dá spravit je diskutabilní (krk, pražce, pevnost kobylky atd. Dle mého názoru je blbost do toho investovat (kolíky, ladící mechaniky, struny, práci nepočítám), protože za podobnou cenu koupíš nějaké funkčí pádlo, kde bude vše a půjde to vyzkoušet, a v rámci ceny to bude i hrát.JohnyWM píše:I tvůj názor může být nepravdivá informace. A navíc ve tvém komentáři nepíšeš, že se jedná jen o tvůj názor, nemáš to ani v podpisu, podáváš to jako holý fakt.
hledám znalce starých kytarITIetalista píše:hodnotím mojím neodborným okom na staré gitary
Jinak poznat co to původně bylo se z té fotky nedá, natož položit původní dotaz zcela bez fotky.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
keď stojí u popelnice tak to určite nebude "nález" ale odpad...MilanT píše: Stejně jako nebudu radit, aby nekdo šlehnul kytarou o zem, protože jí našel u popelnice.
A když jsme u toho nálezu, tak si podle A nebo to dokonce zničit šlehnutím o zem. Ale to už je jiná debata.
tak som zvedavý čo by si povedal cigánom (rómskym občanom) oni takéto typy "nálezov" majú každý deň...zákonů této země nemohu ponechat to, co jsem našel na ulici.
tak keby ju chcel oprať tak viac peňazí utratí za opravu ako by stála celá gitara...
EDIT: ak nie rozbiť tak vrátiť ju tam skadiaľ je... do popelnice...džetro píše:Levná 12strunka ... hodnota vzhledem k zásahům 0 - 200 kč.
Jen tak mimochodem - lidé dokážou vyhodit leccos, hlavně když tomu prd rozumí. Maník najde na půdě starou kytaru a řekne si "je stará, tak ji vyhodím"...keď stojí u popelnice tak to určite nebude "nález" ale odpad...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Takže tu OT debatu bych radši na Vašem ukončil, jinak bych se mohl naštvat a místo žvanilů rozdávat bany - nějaké paralely o Romech už jsou zcela mimo. Nebaví mě to. Věci ohledně žvanilů se dají řešit na místech jim určeným.
ITIetalisto, už jsi byl varován, abys nemlel nesmysl, které jsou nepodložené. Neoháněj se tím, že za názor nemůžeš být označen jako žvanil. Můžeš. Dávám ti poslední šanci, jedna maličkost a bude z tebe Žvanil. A ty jistě dobře víš, že to v tvém případě nepřehlédnu.
Sofiii - pokud tě k té kytaře zajímá v teoretické rovině víc, zkus udělat další fotky. Pokud bys chtěla zjistit, jestli s tím nástrojem má smysl něco dělat nehledě na to, co je to zač, spíš by bylo lepší říct, odkud jsi a zkusit najít někoho, kdo by se ti na ni podíval. Jinak se bojím, že tu budeme jen teoretizovat.
ITIetalisto, už jsi byl varován, abys nemlel nesmysl, které jsou nepodložené. Neoháněj se tím, že za názor nemůžeš být označen jako žvanil. Můžeš. Dávám ti poslední šanci, jedna maličkost a bude z tebe Žvanil. A ty jistě dobře víš, že to v tvém případě nepřehlédnu.
Sofiii - pokud tě k té kytaře zajímá v teoretické rovině víc, zkus udělat další fotky. Pokud bys chtěla zjistit, jestli s tím nástrojem má smysl něco dělat nehledě na to, co je to zač, spíš by bylo lepší říct, odkud jsi a zkusit najít někoho, kdo by se ti na ni podíval. Jinak se bojím, že tu budeme jen teoretizovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
.Edit: vymazal jsem příspěvek, už byl dost OT.
Taky myslím, že bych ji měla spíš někomu ukázat, jestli stojí za to abych do ní těch pár set vrazila...každopádně je to obyčejná 6 ti strunka, která kdysy hrávala, dokud se neutrhla kobylka, pak z ní udělali maketu, kterej maník tam vyvrtal těch dalších šest děr v kobylce na 12 strun netuším....