Posilování prstů...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Posilování prstů...

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Zdravím .. tak něak zkouším tapping a hammering a tak me napadlo proč si třeba něak o lavici neposilovat prsty? Znáte něaké metody? chci rict posilil tak abych kdyz je*nu do struny abych z toho dostal neaky zvuk ..
afektband

Re: Posílování prstů...

Příspěvek od afektband »

*Twisted.Brother* píše:Zdravím .. tak něak zkouším tapping a hammering a tak me napadlo proč si třeba něak o lavici neposilovat prsty? Znáte něaké metody? chci rict posilil tak abych kdyz je*nu do struny abych z toho dostal neaky zvuk ..
No osvědčená metoda je ten gumovej kroužek, asi každej z nás má doma...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

hele, neměl jsi náhodou tady nějakou kritickou připomínku ohledně posilování ruky? :-D
ne, tak my sadisti napíšeme nějaké pěkné metody: kroužek zopakuju, pak taky neni od věci zkoušet rozmáčknout tenisák (když to zvládneš, tak už víš, že nemusíš posilovat), jeden čas jsem měl takovou gumovou bramboru naplněnou něčim, co vypadalo jako mouka (drogy to nebyly, udělal jsem tomu test), no a pak jsou takový techniky, na který už nepotřebuješ nic víc, než svý tělo: nejlepší jsou dvě:
první:
natáhni ruce před sebe a snaž se rychle za sebou zatínat ruce v pěst, sice si asi budeš ze začátku říkat, jak na tom vůbec nic neni, ale už po takový stovce budeš cejtit únavu a po takovejch 300 už se ti ty ruce budou klepat jak trabant jedoucí po kolejích...
druhý:
kliky na prstech - co dodat - napneš prsty a klikuješ - zezačátku určitě doporučuju klikovat na kolenou, oni by to ty prsty taky nemusely utáhnout... ale žádný fňukání, buď rád, že nemusíš dělat pérokliky jako správnej rocker!
to bylo zápěstí, prsty, teď něco speciálně pro tapping:
pro-gaming - kór na levou ruku, ale musíš do tý klávesnice bušit opravdu silně (další možnost je zapsat se do kurzu pro sekretářky)
sporty, který, když je nebudeš přehánět, ti pomůžou: volejbal (ale tam fakt bacha, blbě dáš prsty a dva měsíce si nezahraješ), řešilo se tu horolezení...
na zápěstí třeba hrazda, stolní tenis, squash, jakýkoliv hry s joystickem, stolní fotbálek...

EDIT: teď jsem si to přečet znovu a pozorně (to tvoje) :-D

o lavici - klepej, ťukej, dělej, že hraješ na klavír, ale tvrdě...
jinak jsem jeden čas zkoušel posilovat v autobuse - prostě se chytíš nějaký tyče a snažíš se protlačit prsty skrz (stačí 20 vteřin snahy a úspěch zaručen...)
Die Hard or Die Home
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Diky moc .. co se tyce te kritiky :.. ::) Jiste ze kdyz jsem doma a chci posilovat prsty tak hraju ... ne ja ted myslim treba ve skole nebo tak :)
Boom!

Příspěvek od Boom! »

btw ten pro-gaming nezkousej ;) delal jsem to rok a pul a ze bych mel zrovna narachany prsty to ne ... a to sem na tom DeatMatchi travil tak 5hodin denne minimalne :X ;)
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

http://www.musiccenter.cz/Planet-Waves- ... t%F9:15461

tady tohle je taky dobrá věcička na trénink, akorát stojí pětikilo :arrow:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Tom49 píše:http://www.musiccenter.cz/Planet-Waves- ... t%F9:15461

tady tohle je taky dobrá věcička na trénink, akorát stojí pětikilo :arrow:
To radši ten modrej kroužek. .A červenej je tvrdej jak sviňa,takže časem vyměnit za červenej :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Ha sakra sem nevedel ze se torozdeluje podle barev,ja sem cervenej uz rozmackal tak ze ho mam mekci nez modrej,ale asi byl mekej uz od zacatku.
Jinak k tomu posileni prstu je vhodny to neprervat ze zacatku.Musis fakt dodrzet to ze si ty prsty,respektive cele slachy prohrejes trenim-cele predlokti horni i dolni stranu a pak samotny hrbet ruky a az pak prsty,pote muzes zacit nejak cvicit.Vhodny je to mackani krouzku ty kliky bych asi taky nezahodil ,ale doporucil bych aji shyby na jen nekolika prstech(casem budes delat jen na prostredniccich :wink: )A aji stenu ci skaly bych doporucil ale to zalezi na jedincich...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Master of Subtlety

Příspěvek od Master of Subtlety »

výbornej způsob jsem teď praktikoval já...
akustická kytara, centimetrovej dohmat, struny tvrdosti dvanáct...
po měsíci tréninku sednu k o půl tón podladěný elektrice prakticky bez dohmatu a s devítkama a nestačím se divit, že je ten tapping úplně na pohodu...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Master of Subtlety píše:výbornej způsob jsem teď praktikoval já...
akustická kytara, centimetrovej dohmat, struny tvrdosti dvanáct...
po měsíci tréninku sednu k o půl tón podladěný elektrice prakticky bez dohmatu a s devítkama a nestačím se divit, že je ten tapping úplně na pohodu...
Jo tohle mi prijde jako nejlepsi metoda 8)
Master of Subtlety

Příspěvek od Master of Subtlety »

no, neni...
pak máš absťák a hlavně vztek, že to na tý akustice vůbec nezní...
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

jo jo mám doma akustiku po otci z vojny má pekelně ohlej krk a když sem se na ni učil tak po dvou tejdnech sem měl bříška prstů tvrdý jak rohožku asi nejlepší věc co funguje:-) A pak je good powerball i když ten je spíš na zápěstí. Do školy jediná věc asi ten kroužek ale to sem ti neřek nic novýho :D
akustik

Příspěvek od akustik »

http://shopiq.cz/power-ball/

Jeden z těchto jsem dostal na Vánoce.Slouží to k posilování zápěstí(takže dobré pro hudebníky),prstů a tapping a podobné věci se tím potom mnohem zjednoduší... :!:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

No, cena je pěkná... To už snad radši ten Gripmaster. :?
impact

Příspěvek od impact »

Ten powerball je gyroskop, posiluje celou ruku. Gripmaster je na prsty.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

impact píše:Ten powerball je gyroskop, posiluje celou ruku. Gripmaster je na prsty.
Celou ruku... Spíš jen zápěstí, ne? Párkrát už jsem to v ruce měl, ale jediný výsledek je opravdu jen procvičení zápěstí...

Každý by si prostě na sobě měl vyzkoušet, co mu doopravdy procvičí prsty.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

a na co je to dobré když máte silne prsty??
8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
akustik

Příspěvek od akustik »

:shock:na elektriku to využití není tak plnohodnotné jak na akustiku.Přece jenom když hraješ či sóluješ na akustiku s 0.11 strunama a výš ,tak potřebuješ víc síly v prstech než při hraní na elektriku s extra super light strunama.A taky nevim možné se zasmějete ,ale zatím se mi nepodařilo udělat takový krasný tapping na akustiku,jaký je na konci písně More than words od bývalého Extremu.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

MacaFCB píše:a na co je to dobré když máte silne prsty??
8)
Tapping
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Celou ruku... Spíš jen zápěstí, ne? Párkrát už jsem to v ruce měl, ale jediný výsledek je opravdu jen procvičení zápěstí...
víš kolik je druhu...
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“