Myslím, že odkazy na příspěvky ve fóru nemají cenu. Procházet nějakou stovku příspěvků, z nichž polovina jsou "výkřiky do tmy" a v druhé polovině se sice dozvíte, co kdo konkrétně používá, ale už většinou ne jak a kdy, to se mi opravdu nechce. Relevantní informaci tam člověk hledá jak jehlu v kupce sena. Článků na webu buď málo, nebo žádný - takže chápu všechny ty rozpaky, opakované dotazy apod.
Se zvlhčovači bohužel nemám zkušenost. Bydlím v kamenném baráku, kde mám prakticky konstantní vlhkost 55% a teplotu 25 C. Na struny používám izopropylalkohol (k dostání v chemických drogeriích, vyskytuje se taky v tiskárnách u tiskařských strojů) a tzv. švédskou utěrku (mikrovláknovou), většinou jen utírám utěrkou, izopropyl po delším hraní. Na hmatník mám přípravek Renapur (leather balsam), což je prostředek k ošetření jemných kožených věcí a je to na bázi včelího vosku. Na dřevo super! Tělo kytary zpravidla jen otírám švédskou utěrkou, v létě, když se potím, to lehce přečistím mýdlovým roztokem.
Ke všem těm "značkovým" kosmetickým prostředkům nechovám důvěru. Něco z toho lepí (už nevím, co to bylo - nějaký čistič strun), struny a hmatník (kam se to dostane vždycky) pak jsou zasmolené, že to dál nejde. Jindy dostanete ovoněný ředěný izopropylalkohol za 10násobnou cenu (normálně vyjde litr izopropylalkoholu asi na 170 Kč).
Když si vezmete náklady na "značkovou" kosmetiku a vezmete tentýž obolus a zajdete ke kytaráři, je to asi nejlepší investice. Když se s Mistrem dohodnete, udělá vám to na počkání, navíc pošteluje a ještě se během návštěvy něco zajímavého dozvíte nebo si zahrajete na nějakou mňam kytárku. Tohle je asi nejlepší investice.