Schecter Damien V1 - ladící mechaniky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Mrtvola
Bandzone: www.bandzone.cz/born2die4me

Schecter Damien V1 - ladící mechaniky

Příspěvek od Mrtvola »

Zdravím všechny a předem díky za radu.

Mám kytaru Schecter Damien V1, 24 frets, struny skrz tělo - pevná kobyla, už dva roky. A začal jsem si všímat, že jak jsem vyměnil první struny, který prostě nešly rozladit :D , tak už mi kytara nevydrží naladěná. Ladím Dropped C a hraju agresivním stylem, který obsahuje hodně bending a AH. Vůbec nevím, čím by to mohlo být, jestli strunama, nulťákem, nebo mechanikama, ale pokaždý když vezmu za strunu a lehce zatáhnu, tak je pak mimo i o půl tónu :cry:
Naposledy upravil(a) Mrtvola dne 28.06.2012 21:03, celkem upraveno 1 x.
Mrtvola

Re: Schecter Damien V1

Příspěvek od Mrtvola »

P.S. tím že nevydrží naladěná myslím, že ani nedohraju song a je to v p...
Paris
Rádce

Re: Schecter Damien V1 - ladící mechaniky

Příspěvek od Paris »

Na prvni vystrel bych rekl, ze by to mohlo byt zpusobem vazani strun. Ale je to jen tip...
Naposledy upravil(a) Paris dne 28.06.2012 21:12, celkem upraveno 1 x.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

akú hrúbku strún používaš? na dropped C by som bral tak 11ky alebo 12ky. kedy si menil struny?- možno ešte "nesadli" ja ich trochu stále poťahám nie tak aby sa roztrhli ale ako simulácia high bend (dakedy sa to tým rozladí aj o tón aj viac) a potom to šlape ako má (aj na Drop B). aké struny presne používaš?
This account don't exist longer.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Paris píše:Na prvni vystel bych rekl, ze by to mohlo byt zpusobem vazani strun. Ale je to jen tip...
Souhlasím - špatné navinutí strun je nejpravděpodobnější varianta.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

ITIetalista píše:akú hrúbku strún používaš? na dropped C by som bral tak 11ky alebo 12ky. kedy si menil struny?- možno ešte "nesadli" ja ich trochu stále poťahám nie tak aby sa roztrhli ale ako simulácia high bend (dakedy sa to tým rozladí aj o tón aj viac) a potom to šlape ako má (aj na Drop B). aké struny presne používaš?
10 nikl... ty, jak maj napsáno XL v modrým kroužku... struny jsou tam asi druhej měsíc...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Paris píše:Na prvni vystel bych rekl, ze by to mohlo byt zpusobem vazani strun. Ale je to jen tip...

používam prvý spôsob na videu (odporúčam) a to je problém sundať potom dole bez štikačiek... :lol:

tak to máš moc mäkké struny kúp si 11 alebo 12 na Dropped C možno sa ti šmýka struna po kobylke a nulťáku spôsobené slabým ťahom)

EDIT: opravené video už funguje odkaz.
Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 28.06.2012 21:18, celkem upraveno 6 x.
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

Nero píše:
To je to, já jak sem samouk, tak nemám páru jak správně dělat některý věci... může to teda bejt tim? já mám struny navinutý tak, že se mi to různě překrejvá a čumí to z toho na pět čísel ven :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli to máš navinutý takhle, tak to bude na 95 % tím. Máš mít 3 - 5 návinů hezky vedle sebe, rozhodně by se neměly nazdařbůh překrývat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Mrtvola píše:
Nero píše:
To je to, já jak sem samouk, tak nemám páru jak správně dělat některý věci... může to teda bejt tim? já mám struny navinutý tak, že se mi to různě překrejvá a čumí to z toho na pět čísel ven :D
struna sa má prekrížiť len raz a to na začiatku (aby to držalo v ladiacej mechanike) a potom tak max 2,5 otáčky na basové struny a 3-5 otáčok na tenké spodné struny.

PS: pozri si video , ktoré som tu dal.
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

Koukal jsem na video a moc díky... ráno to zkusím přemotat až si koupim new struny... ještě mi jenom řekněte, jakej máte na tu kytaru jinak názor... jestli mám investovat nebo nemám do ladících mechanik se zamykatelným knobem
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

ITIetalista píše:

používam prvý spôsob na videu (odporúčam) a to je problém sundať potom dole bez štikačiek... :lol:

tak to máš moc mäkké struny kúp si 11 alebo 12 na Dropped C možno sa ti šmýka struna po kobylke a nulťáku spôsobené slabým ťahom)

EDIT: opravené video už funguje odkaz.
Jen malý dotaz, protože to neni v tom videu vidět... tu smyčku v prvním způsobu dělá i na tenkejch strunách?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mrtvola píše:jestli mám investovat nebo nemám do ladících mechanik se zamykatelným knobem
ja bych rekl, ze zatim nemusis. nejdriv zkus struny tak (asi by to slo i hned s temahle), jak je to na tom videu od itietalisty (a podobnych), kde struna vlastne zamkne sama sebe. teprve potom bych uvazoval o necem dalsim.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Investovat do mechanik nemá smysl. Jen se prostě nauč pořádně natáhnout struny, není to problém, chce to jen trochu cviku.

Smyčku tam asi dělal i na tenkých. Já třeba smyčky nedělám vůbec a i tak struny drží.

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Mrtvola píše:Koukal jsem na video a moc díky... ráno to zkusím přemotat až si koupim new struny... ještě mi jenom řekněte, jakej máte na tu kytaru jinak názor... jestli mám investovat nebo nemám do ladících mechanik se zamykatelným knobem
ak to vieš dobre uviazať (struny) tak nebude potreba uzamykacia mechanika... ale ak chceš tak si kúp nebudeš musieť toľko natáčať... inak odporúčam struny Dunlop Heavy Core (11ky) alebo D,Addario EXL145 (12ky) prípadne Ernie Ball Power Slinky (11ky). na Dropped určite nie 10ky ale ak na tom trváš tak Dunlop Heavy Core majú väčší ťah a odolnosť proti preťaženiu (robené na podladzovania).
Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 28.06.2012 21:34, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mrtvola píše:tu smyčku v prvním způsobu dělá i na tenkejch strunách?
asi ano (ja ji tak delam), je to o neco mene pohodlne, nez na tlustych, ale jde to. a drzi to vetsinou dobre (u tlustejch to drzi vlastne hned na prvni otacce).

(edit: clovek by nekdy potreboval 3 ruce, pravda. ale nakonec si lze pomoct i dalsima zpusobama...)
Naposledy upravil(a) Paris dne 28.06.2012 21:32, celkem upraveno 1 x.
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

Poraďte mi pls jaký struny na hudbu ve stylu Children of Bodom (pokud neposloucháte, tak je to z Finska Melodeath/Trash) Jinak moc díky za video, to bych byl někde ještě dlouho :D fakt dík moc...
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

Paris píše:
Mrtvola píše:tu smyčku v prvním způsobu dělá i na tenkejch strunách?
asi ano (ja ji tak delam), je to o neco mene pohodlne, nez na tlustych, ale jde to. a drzi to vetsinou dobre (u tlustejch to drzi vlastne hned na prvni otacce).
Díky moc :)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:Smyčku tam asi dělal i na tenkých. Já třeba smyčky nedělám vůbec a i tak struny drží.
pre istotu aby sa nešmýkala tam robím tu smyčku aj na tenkých... hlavne pri Dropped to trochu pomôže.
Mrtvola

Příspěvek od Mrtvola »

ITIetalista píše:
Mrtvola píše:Koukal jsem na video a moc díky... ráno to zkusím přemotat až si koupim new struny... ještě mi jenom řekněte, jakej máte na tu kytaru jinak názor... jestli mám investovat nebo nemám do ladících mechanik se zamykatelným knobem
ak to vieš dobre uviazať (struny) tak nebude potreba uzamykacia mechanika... ale ak chceš tak si kúp nebudeš musieť toľko natáčať... inak odporúčam struny Dunlop Heavy Core (11ky) alebo D,Addario EXL145 (12ky) prípadne Ernie Ball Power Slinky. na Dropped určite nie 10ky ale ak na tom trváš tak Dunlop Heavy Core majú väčší ťah a odolnosť proti preťaženiu (robené na podladzovania).
Díky moc
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“