Schecter Damien V1 - ladící mechaniky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Schecter Damien V1 - ladící mechaniky

Příspěvek od Nero »

Mrtvola píše:Poraďte mi pls jaký struny na hudbu ve stylu Children of Bodom (pokud neposloucháte, tak je to z Finska Melodeath/Trash) Jinak moc díky za video, to bych byl někde ještě dlouho :D fakt dík moc...
Hlavně kovový, aby to byl pořádný metal...

Prosím tě, u strun vůbec nejde o to, co na ně hraješ. Důležitá je hlavně jejich tloušťka. Tobě bych doporučil nejtenčí hybridní 10/11 nebo silnější. Zbytek je jen o tom, co ti sedne, a to ti nikdo nedoporučí.
pre istotu aby sa nešmýkala tam robím tu smyčku... hlavne pri Dropped to trochu pomôže.
Když to umíš uvázat, smyčka vůbec není třeba. A je jedno, jak ladíš, drop nedrop.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mrtvola
Bandzone: www.bandzone.cz/born2die4me

Příspěvek od Mrtvola »

Mrtvola píše:
Paris píše:
Mrtvola píše:tu smyčku v prvním způsobu dělá i na tenkejch strunách?
asi ano (ja ji tak delam), je to o neco mene pohodlne, nez na tlustych, ale jde to. a drzi to vetsinou dobre (u tlustejch to drzi vlastne hned na prvni otacce).
Díky moc :)
Jen ještě poslední dotaz, i když vím že už jsem otravnej...

On má mechaniky po šesti a já mám na každy straně tři... možná už je na mě trochu pozde :D ... jestli sem to pochopil tak se ta smyčka dělá proti směru navíjení struny...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

no ono sa tie struny líšia iba hrúbkou, materiálom atď. niektoré (napr. Ernie Ball) zvýraznia basy trochu viac niektoré zvýraznia stredy (napr. Dunlop HC) inak je to na tebe, ktoré sa ti zapáčia. hlavne neber tie najlacnejšie (napr. Peavey Pool Ball za 3€).
This account don't exist longer.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Mrtvola píše: Jen ještě poslední dotaz, i když vím že už jsem otravnej...

On má mechaniky po šesti a já mám na každy straně tři... možná už je na mě trochu pozde :D ... jestli sem to pochopil tak se ta smyčka dělá proti směru navíjení struny...
ano proti smeru sa robí smyčka... hlavne to nakrúcaj dobre...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mrtvola píše:On má mechaniky po šesti a já mám na každy straně tři... možná už je na mě trochu pozde :D ... jestli sem to pochopil tak se ta smyčka dělá proti směru navíjení struny...
ja mam na kytarach oba zpusoby, a taky nad tim musim vzdycky trochu premejslet. ale vcelku zbytecne, jak s tim zacnes otacet, tak to vidis, jak jde struna pres strunu ... to ti da rozum sam, az se do toho pustis...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:no ono sa tie struny líšia (...)
Pokud jde o to, "jak se na struny hraje", to si musí ozkoušet sám, protože každý má ze hry jiný pocit. Navíc ještě pokud se ladí jinak nebo když se liší menzura kytary.

Pokud jde o to, "jak hrají struny", tak je to znovu věc, kterou každý cítí subjektivně. Já bych v životě na kytaru nenatáhl D`Addaria, které zdě někteří zbožňují, a naopak mi vyhovují Ernie Ball, které zase nesedí jiným. Řešit, jestli to zvýrazní basy nebo výšky je úplný nesmysl. Na zvuk má vliv mnoho jiných a mnohem výraznějších faktorů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

pozri sa na obrázok a hneď budeš vedieť ako natočiť...
prípadne si potom pusť video a rob to podľa videa keď na to neprídeš sám...
červeným smer nakrúcania.
v podstate tá struna ťahom bude držať.
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (18.64 KiB) Zobrazeno 1566 x
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše: v podstate tá struna ťahom bude držať.
Podle mě je zrovna tohle dost nešťastný obrázek. Myslí ta červená šipka. Konec struny je ten vlevo nebo vpravo?
Já bych byl z tohoto obrázku zmaten. Předpokládám, že volný konec struny je ten vpravo a pak máš tu šipku přesně opačně
Závity struny by měly jít vedle sebe směrem k hlavě kytary, aby se zvýšil tlak struny do ořechu.
Ale každý to dělá po svém a tvoje rada jistě najde svého adresáta.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

ja to natáčam podľa videa (obrázok je s videa) vľavo je nultý pražec vpravo voľná struna (koniec struny).
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:ja to natáčam podľa videa (obrázok je s videa) vľavo je nultý pražec vpravo voľná struna (koniec struny).
Pokud ta červená šipka znamená otáčení ladícího kolíku, tak nechápu smysl té smyčky volného konce struny.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

MilanT píše:
ITIetalista píše:ja to natáčam podľa videa (obrázok je s videa) vľavo je nultý pražec vpravo voľná struna (koniec struny).
Pokud ta červená šipka znamená otáčení ladícího kolíku, tak nechápu smysl té smyčky volného konce struny.
Přesně tak. Pokud šipka ukazuje směr otáčení, tak je to celé nesmysl a smyčka postrádá smysl.

Vzheldem k tomu, že na videu je strat a tohle je podle obrázku pohled na mechaniku jakoby "odspoda", tak je vyznačená šipka obráceným směrem. Jak kvůli smyčce, tak kvůli všeobecně uznávanému paradigmatu, na kterou stranu se struna pohybem mechaniky natahuje a nebo povoluje.

A mimochodem - i v tom videu natáčí opačným směrem. Takže, ITIetalisto, mystifikuješ schválně, nebo jsi jen slepý?

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Ach jo... mám to dobre na tom obrázku aj dnes som menil struny... možno tu bude len tým, že mám ľavácku gitaru a u vás pravákov je to presne naopak predpokladám...
Inak mám Dunlop Heavy Core struny (10ky) [Range: 10 13 17 28 38 48] mám gitaru nastavenú na Drop B takže vpohode ti budú stačiť aj tieto struny na Drop C. 8)

struna ide s nultého pražca do mechaniky ohýba sa smerom nadol potom pod vchádzajúcu strunu do mechaniky a nakoniec ohyb nahor... a natáčame tak aby to tu smyčku držalo.

Už sme sa pochopili?
Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 30.06.2012 18:01, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:Ach jo... mám to dobre na tom obrázku
Ne, nemáš, protože jestli tvrdíš
tak je to prostě špatně. Otáčení ve směru smyčky by bylo zcela k ničemu.

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:tak je to prostě špatně. Otáčení ve směru smyčky by bylo zcela k ničemu.
tiež som hovoril že otáčame proti smeru smyčky a inak šípka ukazuje smer struny kde pribúda a "kolík sa otáča presne opačne ako ukazuje šípka... možno som sa vtedy blbo len vyjadril... snaď ma už pochopíš. proste sa to blbo vysvetľuje... :roll:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vysvětluje se to velmi jednoduše. Jen ty meleš pátý přes devátý a dělá to víc škody než užitku. Radši to nedělej.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“