Ibanez SA270fm - výměna snímačů
Pravidla fóra
-
FilipRocker
Ibanez SA270fm - výměna snímačů
Zdravím, potřeboval bych poradit. Jsem vlastníkem této kytary a komba Fender Hot Rod Deluxe III. Se zvukem jsem víceméně spokojen, jen hledám prostě co nejlepší čistý zvuk a když jsem na to kombo hrál s jedním Fenderem Telecasterem za 15 000, tak to prostě hrálo líp. Co si budeme namlouvat, ta kytara tu neni od čistýho zvuku. Jen nevím, jaký snímače tam dát, abych z toho dostal lepší zvuk. Novou kytaru nechci, na žádnou se mi nehraje tak dobře jako na tuhle a že už sem jich v ruce držel. Tudíž vyměnit jenom Singly a to nějaký od Fendera na Telecaster? Nebo už se s tou kytarou nedá nic dělat?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Ibanez SA270fm - výměna snímačů
Samozřejmě se dá dělat ledacos... Sice jako tele ti to nikdy znít nebude, ale ty osazené snímače mají značné rezervy a výměnou si jistě pomůžeš.
Možností je ale hodně - můžeš jít do klasiky od Fendera (tam bych spíš koukal na snímače pro straty), nebo "experimentovat" třeba s Duncany nebo DiMarzii.
Možností je ale hodně - můžeš jít do klasiky od Fendera (tam bych spíš koukal na snímače pro straty), nebo "experimentovat" třeba s Duncany nebo DiMarzii.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Moje kytara je červenočerná, tudíž se hnedka vylučujou bílý snímače..A těch černejch je málo
Nemohl bys mi prosimtě nějaký poradit? Jde mi o to, aby byly černý a aby to prostě házelo lepší čistej zvuk. Fendery toho moc černýho nedělaj 
-
FilipRocker
A ani nevim, kolik můžou takový snímače stát, koukal sem na kytary.cz, ale třeba jeden známej si do kytary za 22000 dal snímače za 8000 a prej, že to je sakra rozdíl..Takže jestli to za to stojí,tak nějakej tisíc jsem ochotnej dát
- Nero
- Rádce
Tak se koukni třeba na DiMarzio Area - ty dělají v černém a zní rozhodně hezky. U Duncanů se v singlech moc neorientuju, osobně bych koukal na Fender Custom 54 nebo 69, ale tam nevím, jak je to s barvou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Právě ,že ty Fendery sou všechyn tyhlety bílý..Leda je posprejovat
Anebo bude ta kytara vypadat sakra blbě 
No tak hoši, to jste nikdy neviděli singl? Mají vyměnitelné kryty, nebo se dají objednat v jiné barvě.
Máš někde odkaz na data té kytary, kde by psali typ snímačů, materiál těla apod?
Máš někde odkaz na data té kytary, kde by psali typ snímačů, materiál těla apod?
- Nero
- Rádce
Klasicky mahagon + fládrovaný javor, krk javor šroubovaný, HSS stock od Ibaneze, krkový SC AlNiCo 5, středový keramika (u starších modelů oboje keramika).kmensik píše:Máš někde odkaz na data té kytary, kde by psali typ snímačů, materiál těla apod?
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Tak mě hlavně vadí, že s tim Fenderem to je docela poděl. Poťák Volume na kytaře musim mít úplně na minimum s tím,že Volume na kombu vytočím, aby to hrálo čistě. Druhej kytarista má kytaru Fendera za 11000 a tam to nemuselo bejt zdaleka tolik utlumený. No a jak musím mít tu utlumenou kytaru,aby to na čistej kanál neudělalo death metal, tak když pak přepnu na Drive kanál, tak je to pochopitelně úplně uchrochtaný, zvuk nahovno. Jenže točit poťákem takhle,abych tam pak při přepnutí na čistej našel tu správnou hlasitost, to se mi moc nezdá jako reálný řešení. Prostě mě to s**e, když ten Fender ve stejný cenový kategorii hraje mnohem líp. Ale mně zase vyhovuje ta má, ale chci něco udělat s tim zvukem, protože buď můžu mít všechno zkresleně anebo nemůžu použít zkreslenej kanál, fakt mě z toho šlehne
- Nero
- Rádce
To se mi nezdá, tyhle snímače nemají tak silný výstup na to, aby ti čistý zvuk zkresloval. Nemáš je moc vysoko?
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Nemyslím si,že by to bylo ve snímačích. Kupoval jsem to kombo přes bazar, nemůže být spíš chyba v tom kombu?
- Nero
- Rádce
Mohla by... Snadno to zjistíš tak, že zkusíš svou kytaru na jiném kombu nebo jinou kytaru na svém aparátu.
PetrPeter 1975 - 2008
-
FilipRocker
Moje kytara hraje jinde v pohodě...A na tom kombu hrál Fender Telecaster a taky to docela nakreslovalo... Nevíš prosím, kde by mohl být problém? To kombo mám teprve 4 dny a ten, od koho jsem to kupoval prý investoval jinde..Přitom, když sem to zkoušel, tak nevim, prostě se mi nezdálo takhle nakreslený, je pravda,že sem to moc nevytočil kvůli situaci kolem sebe
-
FilipRocker
Třeba špatný lampy..Nebo,že si to třeba někdo poupravil?
-
FilipRocker
A kreslí to už na 2/10, když to mam naplno na kytaře a humbucker..A kreslí to pak i na singlech