Ideální struny na strata?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
drobekivo

Re: Ideální struny na strata?

Příspěvek od drobekivo »

Kinx píše:je to o sobnich preferencich - ernie ball mi prijdou jako tupe blato, d'addaria mi nevysvetlitelne na vsech kytarach praskaji a celkove hrozne brzo odchazeji, jinak nejsou spatne.
Moje postřehy s praskáním strun d´addario se moc tou tvou zkušeností neshodují. Osazuji těmito strunami už více než pět let různé kytary (akustiky Crafter a Takamine, Ibanez MSC350 , modelingový Variax300, elektriky Jolanu Strat1, korejský 1989 strat od Squiera , Sqiuer Tele Affinity, tele samo-domo, telecaster Vintage V52) a na žádné z nich mi d´addario nepraskaly a nepraskají více než struny, které jsem používal předtím - sirius, pyramid, martin, stamar, ghs, fender, dean markley. V současnosti občas neodolám a koupím jinou značku, ale nakonec se vracím k addarkám jako k osvědčené cestě. Možná má vliv i volba sérií - pro akustiky používám většinou EJ19 PhosphorBronze .012-.056, pro elektriky EXL140 .010-.052 Při četnosti hraní 15-20 koncertů ročně měním cca 3x ročně. Při intenzivnějším hraní (v německu 6xtýdně po dobu čtvrt roku) jsem měnil cca 2-3x měsíčně.
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 30.06.2012 5:42, celkem upraveno 1 x.
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pre mna jedine Elixírky alebo podobné Cleartone,super zvuk po prasknutí struny vymením za elixír-žiadny rozdiel medzi starou a novou, največšia výhoda týchto strun,len každá struna ked je stará a vytahaná neladí,takže ked neprasnu a su staré mením za nové ked neladia, dneska som zas kupil 0,9 elixíry, a dobre že som išiel lebo mali 5 x sada paličiek na bicie za 3 eurá :!: :!: :!: tak som kupil 40 ks paličiek za 12 eur :!: :!: :!: a u thomann.de stoja elixíry tak isto ako iné struny ,tak prečo kupovat iné, začnem si tam objednávat
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Na kytarách jsem měl spousty strun, od Daddarek jsem odešel, protože už mi byly nepohodlné, nevím proč. Jeden čas jsem měl také 11ky Dunlopy, ale nesedly mi. Struny Fender strašně rychle odešly a pak to byla už jen hrůza, tak jsem se rozhodl, že přejdu na Rotosoundy. S těmi mám bohužel špatnou zkušenost, měl jsem asi 4 sady a po každé výměně mi prasklo 2x e1, které bylo v tom jednom balení, tak už mi došla trpělivost a šel jsem do jiných. Koupil jsem si GHS boomers 10ky a mohu říct, že jsem byl naprosto nadšenej, jak se mi na ně hrálo. Najednou mi přišlo, že s nimi mám větší ,,feeling´´, krásně se mi tahaly, prostě paráda. Teďka jsem si teda na strata natáhl ty signované David Gilmour ghsky a parádně hrály dva měsíce, jen nedávno mi prasklo géčko, takže budu muset kupovat zase nějaké strunky do zásoby, protože tam dávat nějaké kusové se mi nechce. Kdybych si měl vybrat, tak jdu do GHS! Ne proto, že je tam Gilmour na obrázku, ale prostě je to super, jako ty signované, tak i boomers :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Na stratu mám rád čistě niklové struny, pro jejich měkký zvuk. Nejlépe ty Fendery zakončené válečkem:
http://kytary.cz/fender-3150r-10-46/HN002497/
Nepraskají, a nezdá se mi, že by vyhasínaly rychleji než jiné, resp. já ten zvuk čerstve natažených strun stejně nemám moc rád.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja po ruznejch experimentech dal na Strata poniklovany DR hybridy - http://kytary.cz/dr-bt-10-struny-pro-el ... /HN100280/
Nejsou nejlevnejsi, ale vydrzej hodne dlouho, maji vyvazenej zvuk (muj strat je spis zvukove ostrejsi, tyhle struny ho trosku zkrotily).
Hraju výhradně na šrot.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

tie fendry s tými válečky som dost dlho používal dokonca boli na CS fendri a kadejaké značky,jedny z najlepších strun boli Martin s hologramovým obrázkom na krabičke, kupil som ich náhodou mal iba jednu sadu asi nejaku použitu, lebo hrubé E bolo už natiahnuté, asi niekto skušal, výborné struny, ale ked som skusil elixír ,neni o čom,výborný zvuk, idu za rukou, mne sa moc netrhaju, no stalo sa D,A mi sem tam praskne, daju sa aj kusovky kupit, pre mna povinná výbava , na CS fendri ich mám tri roky určite, neviem presne a stále su OK, ale moc na nom nemastím , na strate TOKAI, moja hlavná gitarka som za štyri roky menil asi 3-5 sady elixírok- dokopy,a furt na nom hrám, vačšinou ich vytahám ,že neladia, kobyla je lacná kopia, klasika
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

Taky mám na svém Stratu Elixiry a příjdou mi celkem fajn :-) Teďka jsem si koupil Ernie Ball, tak jsem zvědav, jak to bude vypadat :-) nebo spíše znít
Bery9

Příspěvek od Bery9 »

Dej si bacha na tlustší dunlopy, chvilku hrajou skvěle, ale za chvilku hrajou fakt špatně a navíc tím že jsou tlustší, začne se ti kobylka posouvat nahoru...
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Já s nimi zas tak špatnou zkušenost nemám, sice mi ty struny nesedly, ale že by ztrácely tak rychle fajn zvuk, to ne... Možná ten kovový zvuk těch nových strun zmizí, ale to je myslím u většiny strun. S tou kobylkou si myslím, že to nebude ale chyba strun :)
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

drobekivo píše:
Kinx píše:je to o sobnich preferencich - ernie ball mi prijdou jako tupe blato, d'addaria mi nevysvetlitelne na vsech kytarach praskaji a celkove hrozne brzo odchazeji, jinak nejsou spatne.
Moje postřehy s praskáním strun d´addario se moc tou tvou zkušeností neshodují. Osazuji těmito strunami už více než pět let různé kytary (akustiky Crafter a Takamine, Ibanez MSC350 , modelingový Variax300, elektriky Jolanu Strat1, korejský 1989 strat od Squiera , Sqiuer Tele Affinity, tele samo-domo, telecaster Vintage V52) a na žádné z nich mi d´addario nepraskaly a nepraskají více než struny, které jsem používal předtím - sirius, pyramid, martin, stamar, ghs, fender, dean markley. V současnosti občas neodolám a koupím jinou značku, ale nakonec se vracím k addarkám jako k osvědčené cestě. Možná má vliv i volba sérií - pro akustiky používám většinou EJ19 PhosphorBronze .012-.056, pro elektriky EXL140 .010-.052 Při četnosti hraní 15-20 koncertů ročně měním cca 3x ročně. Při intenzivnějším hraní (v německu 6xtýdně po dobu čtvrt roku) jsem měnil cca 2-3x měsíčně.
Před měsícem jsem na kytary.cz koupil balení tří sad D´Addario EXL110 .010-.046 v jednom balení
http://kytary.cz/daddario-exl110-3d/HN097591/
Kolega si taky koupil toto balení. Během prvního týdne po osazení mu na stratovi prasklo tenké éčko
v místě ladicí mechaniky. Mi prasklo géčko na teleti u kamene kobylky.
Mohla to být souhra náhod,
mohlo to být tím, že jsem koupil sérii EXL110,
mohlo to být tím, že do packu 3 v jednom dávají nějáké "druhořadé" sady
mohlo to býr tím, že novější výrobky mívají horší kvalitu než ty starší
Kdoví, ale už maj u mne addarka první mimus body ...
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

Prejdák píše:Fendery devítky a desítky byly dlouho mé oblíbené struny, ale pak jsem přešel na Elixir Nanoweb 10 a rozhodně si nemyslím, že bych přišel o "zvuk strata".
Edit: A jako nejhorší struny mi přišly Addárka.
Elixír mne nejdříve zaujaly, ale pak mne odradily některé skutečnosti:
1) hrají sice zvonivě o pár dní déle, než klasické struny jiných výrobců,
ale pak hrají zhruba stejně až do konce - t.j.než přestanou ladit.
(Není lepší za stejnou cenu dvakrát vyměnit struny a mít je cinkavé na dvou koncertech či nahráváních..? )
2) při hraní stejného tónu na různých strunách v různých polohách
zní tento tón skoro stejně, což docela potírá fakt, že někdy kytarista záměrně hraje tentýž tón na silnější struně ve vyšší poloze, aby získal kulatější barvu a naopak.
V této oblasti jakoby Elixírky potlačovaly kytaristův "výraz" (toto potvrzuje třebas i Radim Hladík)
3) po nějákém čase se oddělují od strun jakési plastové vlasce a struny "chlupatí",
což není moc dobré pro pocit ze hry
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

drobekivo píše: (Není lepší za stejnou cenu dvakrát vyměnit struny a mít je cinkavé na dvou koncertech či nahráváních..? )
Tohle je přesně důvod, proč Elixíry nekupuju :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Příspěvek od Amid »

Tak teď nevím, kde je problém... mně Elixírky vydrží hrát jako nové klidně i 2 měsíce.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

u elixír som sa s tým chlupatením nestretol ,alebo som si to nevšimol, mažem struny s tým basmegom dunlop aby sa mi lepšie šmýkala ruka :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“