KORG X50
Pravidla fóra
Re: KORG X50 nastavení
Já mám USB kabel od Tiskárny 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Já si to taky myslím, že to půjde přes něj, mám ho k tomu doma už připravený. Snad někde najdu nějaký návod. Pustím se do toho o víkendu a když tak dám vědět. O Vácnocích pak můžu sepsat malý návod pro ostatní pokud se to podaří 
KORG X50
snad? jak to myslis? navod je prece v baliku s updatem primo na webu u korga. a novejsi verze ovladacu (o kterych se v tom navodu mluvi) tam mas taky.George89 píše:Snad někde najdu nějaký návod.
Popravdě jsem na to ještě nekoukal, jsem přes týden na VŠ a nemám X50 u sebe, takže se na to dostanu až o víkendu. O to líp, že návod je tam
Díky za spolupráci hoši, dám pak vědět, jak vše dopadlo 
KORG X50
Takže přes USB proveden update na verzi 1.15 (OS 1.0.5). Postup zcela jednoduchý, bez jakýchkoliv problémů hned na první pokus - dle návodu přiloženém k updatu. Funkce Favorites je k nezaplacení, přestože úplně neřeší můj problém s plynulými přechody mezi skladbami (což vyřeší stejně až druhé klávesy) je dobře, že tuto funkci KORG do novějších FW přidal. Tímto děkuji všem zúčastněným za podnětné rady a návrhy

KORG X50
Re: KORG X50 sustain pedál
Měl bych dotaz, přátelé 
Potřeboval jsem ke své X50 nějaký levný sustain pedál. Sáhl jsem po tomhle - http://kytary.cz/korg-ps-3/HN115399/
Jenže bohužel po připojení ani za boha nemůžu rozchodit, aby se pedál jako sustain choval. Funguje pouze jako switcher. Není třeba něco dodatečně ještě nastavit v X50? Mám podezření, že jsem koupil špatně.. Zmátlo mě, že je na eshopu zařazený mezi sustain pedály.
Díky za odpověď.
Potřeboval jsem ke své X50 nějaký levný sustain pedál. Sáhl jsem po tomhle - http://kytary.cz/korg-ps-3/HN115399/
Jenže bohužel po připojení ani za boha nemůžu rozchodit, aby se pedál jako sustain choval. Funguje pouze jako switcher. Není třeba něco dodatečně ještě nastavit v X50? Mám podezření, že jsem koupil špatně.. Zmátlo mě, že je na eshopu zařazený mezi sustain pedály.
Díky za odpověď.
KORG X50
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: KORG X50
Jedná se o spínač - koneckonců i viz popis. Nicméně MIDI CC 64 (Sustain) JE spínač; takže otázkou je CO od pedálu očekáváš?
P.
P.
Daný pedál co jsi zakoupil má pouze dvě polohy, tudíž nelze jako sustain pedál s polovičním sešlápnutím použít. Nemá pro to fci.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale stejně by muselo Sustain na více poloh podporovat to dané zařízení, což obvyklé nebývá (viz MIDI specifikace).
P.
P.
midi specifikace a to, co umi nastroj ... to muzou byt dve ruzne veci (a v tomhle pripade i myslim, ze jsou).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To ano - však taky obecná specifikace jiný než "switch" přístup nevylučuje
ale spíš jsem myslel MIDI specifikaci toho nástroje, kde to uvedené bude právě pro ten konkrétní případ.
P.
P.
takhle sem to nemyslel. myslim to tak, ze pokud neni v midi specifikaci podpora half dampingu, tak to neznamena, ze ji nastroj neumi, ale znamena to, ze ji neumi po midi. a konkretne x50 half damping umi, s prislusnym pedalem samozrejme...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm.....vlastně asi pravda
V tom případě bude přesná specifikace na typ pedálu pro tuto funkci v kapitolce o Sustainu
A to bz se v MIDI specifikaci nástroje nenacházel ani v kolonce, že víceúrovňový sice neakceptuje (po MIDI), ale umí vysílat (ergo akceptuje s připojeným patřičným pedálem)? Musím kouknout, jak je na tom můj MOTIF, tohle mě nikdy nenapadlo skouknout....
P.
P.
Zdravím kolegy klávesáky,
mám už 3 roky Korg X50 a cca před 1/2 rokem se mi začaly během hraní objevovat obtíže, které se stupňují. Jedná se o to, že se během hry z ničeho nic přepne banka (na displeyi je vždy aktivní banka v černém "rámečku"), tento rámeček se sám od sebe přesune o řádek výš - jakobych ho posunul joystickem - a klávesy se stávají neovladatelnými. Někdy se banka úplně přepne, někdy to jde joystickem vrátit zpět a zvuky opět měnit, ale většinou se stane že nemohu přepnout zvuk který mám na tlač. "1 - 3".
Zdá se mi, jakoby došlo (možná drobnými otřesy během hry) k nějakému zkratu mezi joystickem a tlačítky, protože, když tento defekt vznikne a já chci přepnout tlač. 1, stane se, že černý rámeček na displayi, který drží aktivní zvuk se posune o řádek výš.
Někdy tomu pomůže několikrát off/on, případně ač nerad lehký poklep.
Klávesy mám v tuto chvíli na opravě, doufám že se na něco příjde.
chtěl bych se zeptat, zda se něco podobného stalo i vám, případně jak jste to řešili a vyřešili.
Díky
mám už 3 roky Korg X50 a cca před 1/2 rokem se mi začaly během hraní objevovat obtíže, které se stupňují. Jedná se o to, že se během hry z ničeho nic přepne banka (na displeyi je vždy aktivní banka v černém "rámečku"), tento rámeček se sám od sebe přesune o řádek výš - jakobych ho posunul joystickem - a klávesy se stávají neovladatelnými. Někdy se banka úplně přepne, někdy to jde joystickem vrátit zpět a zvuky opět měnit, ale většinou se stane že nemohu přepnout zvuk který mám na tlač. "1 - 3".
Zdá se mi, jakoby došlo (možná drobnými otřesy během hry) k nějakému zkratu mezi joystickem a tlačítky, protože, když tento defekt vznikne a já chci přepnout tlač. 1, stane se, že černý rámeček na displayi, který drží aktivní zvuk se posune o řádek výš.
Někdy tomu pomůže několikrát off/on, případně ač nerad lehký poklep.
Klávesy mám v tuto chvíli na opravě, doufám že se na něco příjde.
chtěl bych se zeptat, zda se něco podobného stalo i vám, případně jak jste to řešili a vyřešili.
Díky
Může se jednat jen o studený spoj. což je většinou záležitost pár korun.
už to je snad opravené. Nevím jak je to možné, ale byly povolené elektroniky uvnitř kláves. Teď to mám dotažené a vyčištěné a zatím bez problému.
Zdravím vás,
měl bych takovou prosbu. Nenašel by se někdo z východních Čech, nejlépe z Trutnovska, kdo vlastní X50-ku? Potřeboval bych nejlépe osobní konzultaci přímo s předvedením a vysvětlením jak ze svého nástroje dostanu ještě víc než teď. Bohužel se v návodu moc nevyznám, mám pouze anglický a český jen hodně stručný, takže v podstatě pracuji v základním combi modu s uloženými 10's holds mezi kterými přepínám. Doposud to tak nějak i stačilo, ale s druhou kapelou hrajeme trochu obsáhlejší repertoár a rád bych se proto naučil mnohem více z toho co X50 nabízí (uložit více bank, tvořit vlastní zvuky, používat i jiné mody,...)
Se syntetiátorem jsem ještě nikdy před tím žádnou zkušenost neměl.
Pokud by se někdo takový našel budu určitě rád.
Díky
měl bych takovou prosbu. Nenašel by se někdo z východních Čech, nejlépe z Trutnovska, kdo vlastní X50-ku? Potřeboval bych nejlépe osobní konzultaci přímo s předvedením a vysvětlením jak ze svého nástroje dostanu ještě víc než teď. Bohužel se v návodu moc nevyznám, mám pouze anglický a český jen hodně stručný, takže v podstatě pracuji v základním combi modu s uloženými 10's holds mezi kterými přepínám. Doposud to tak nějak i stačilo, ale s druhou kapelou hrajeme trochu obsáhlejší repertoár a rád bych se proto naučil mnohem více z toho co X50 nabízí (uložit více bank, tvořit vlastní zvuky, používat i jiné mody,...)
Se syntetiátorem jsem ještě nikdy před tím žádnou zkušenost neměl.
Pokud by se někdo takový našel budu určitě rád.
Díky
Je tam funkce Favourites. v GM asi na 6 stránce si navolíš zvuky - max. 10, myslím -(z Prog i Combi) a pak je máš uložený v paměti a vyvoláš je asi 3x stisknutím tlačítka Hold a při koncertě už jenom přepínáš podle tlačítek 1, 2, 3...Ahoj.
Mám ještě jeden dotaz ohledně X50, na který jsem nenašel odpověď v návodu.
Syth používám především pro živé hraní - jak lze nějak šikovně nastavit rychlé přepínání mezi zvuky? Vysvětlím na příkladu: Hraju intro ke koncertu - v Combi modu mám nastavený nějaký padový zvuk, intro skončím, ale chtěl bych ho skončit tak, abych plynule přešel k organovému zvuku, který používám v první skladbě, kde začínám držením dlouhých tónů.
Lze tohoto nějak docílit?
Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
Děkuji za odpověď!
George
-
kralskritek
Korg X50 Starting system
Dobrý den,
Jsem vlastníkem Korgu X50 a upgradoval jsem si systém z 1.0 na 1.1. 14 dní od té doby mi začalo občas naskakovat starting system, černo-bílá obrazovka. Zvuky se načetly, bylo možno hrát,slyšet zvuk, nijak poškozený není, ale nemůžu vidět, co hraji. V tuto chvíli je to tak, že mi starting system naskakuje pořád a moc nevím, co s tím dělat. Zkoušet jsem upgradovat systém na 1.4, ale stále dělá to samé. Mohl bych vás poprosit o pomoc?
Děkuji
https://imageshack.com/i/fvkn38j zde ještě přikládám obrázek.
Jsem vlastníkem Korgu X50 a upgradoval jsem si systém z 1.0 na 1.1. 14 dní od té doby mi začalo občas naskakovat starting system, černo-bílá obrazovka. Zvuky se načetly, bylo možno hrát,slyšet zvuk, nijak poškozený není, ale nemůžu vidět, co hraji. V tuto chvíli je to tak, že mi starting system naskakuje pořád a moc nevím, co s tím dělat. Zkoušet jsem upgradovat systém na 1.4, ale stále dělá to samé. Mohl bych vás poprosit o pomoc?
Děkuji
https://imageshack.com/i/fvkn38j zde ještě přikládám obrázek.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 23.12.2013 12:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nové téma.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nové téma.
Hojte, zakoupil jsem dnes z druhé ruky, zvuky jsou suprovní, leč bez manuálu. Nemá někdo - do začátku - ten český?