Výroba Bonga

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
majmo

Výroba Bonga

Příspěvek od majmo »

Zdravím, napadlo mě si vyrobit bonga, ale v perkusích se absolutně nevyznám. Nemá tu někdo zkušenosti s výrobou (dřevo a podobně) , nebo nějaký návod? děkuji:)
jeleniste

Re: Výroba Bonga

Příspěvek od jeleniste »

majmo píše:Zdravím, napadlo mě si vyrobit bonga, ale v perkusích se absolutně nevyznám. Nemá tu někdo zkušenosti s výrobou (dřevo a podobně) , nebo nějaký návod? děkuji:)
Máš na mysli bonga, jako opravdický, nebo djembe (pohár)??
Znal sem kluka, kterej dělal djembe keramický a hráli docela pěkně. Na netu sem viděl taky jedno lepený ze svislejch špalků.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tady bych řekl, že bude hodně záležet na výběru kvalitního materiálu. A teda fakt nevím kde sehant takovou pořádnou kvalitní kulatinu :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

aivn86 píše:Tady bych řekl, že bude hodně záležet na výběru kvalitního materiálu. A teda fakt nevím kde sehant takovou pořádnou kvalitní kulatinu :-)
No, co se pamatuju, tak taková parodie na djembe se dělala ze spodního kusu agáve, ta dužina se prej dala vydlabat lžící.
Svýho času sem sledoval výrobu korpusu na bodhran. No, tam se to buď laminovalo na formu z dýh, nebo se ohejbalo prkno v páře na formu.

Já osobně bych asi uvažoval, kdybych tohle měl řešit, tak bych hodně zvažoval ty svislý špalíčky. Jestli budu mít čas tak dohledám ten návod.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak ten návod nemůžu najít, z těch špalíčků. Ale vzpoměl jsem si, že sem se bavil s klukem, kterej dělal šamanský bubny na rámu z nějaký pertinaxový trubky, akorát řikal, že je to dost drahý, měl přístup k nějakejm zbytkům, nebo odpadu z výroby čehosi.. A jako malej sem byl na výstavě nějakejch těch euroindiánů, ty tam měli taky nějaký bubny a rámy si normálně nechávali dělat v Kraslicích v amátce (teď je to denak).

--
update:
nakonec jsem našel jen tohle, ten pohárovej buben ne
http://www.drumshed.org/forum/showthrea ... hell-Build
http://www.pearldrummersforum.com/showt ... p?t=238380
NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
Odpovědět