Ideální je, pokud máš možnost porovnat je současně. Ono se blbě vzpomíná, jestli tenhle zvuk je lepší, než ten před dvěma dny... Ale to v tomto případě asi půjde špatně. Jinak jsi podle mě na správné cestěmatty666 píše: Zkusím tam nějaký den zajet a vyzkoušet tu Diamantku, a pak to porovnat stim Studiem.
Les Paul do 18 000 Kč
Pravidla fóra
Re: Les Paul do 18 000 Kč
Všiml jsem si taky vyteklého lepidla snad úplně všude, kde lepidlo vytéct může. To je pro mě příznak naprostý odfláknutosti. Navíc mě prodávající potvrdil, že poslední 4 kusy, které měl, trpěly stejnými problémy. Gibson teď na ES-175 natahuje snad desítky struny. To taky moc nechápu. Kdo chce hrát jazz, ty struny okamžitě mění... Asi už to není jazzová kytara. Sorry za off topic, mě to tehdy hrozně vytočilo...

Naposledy upravil(a) pjung dne 26.06.2012 11:51, celkem upraveno 2 x.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
No sem rad že si o lepidle napsal
. To same sem mněl v ruce: za takove hrachy kua sem čekal trochu kvalitu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ta Diamantka je podle mě fakt dobrá alternativa, doporučuju vyzkoušet!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alternátor
Hele, ne nutně. Moc současnou politiku Gibsonu nechápu. Třeba můj faded Explorer za 22 klacků má prakticky perfektní zpracování, zvuk taky paráda. Jediná menší chybka blbý uzemnění, ale jinak nic, co by jakkoliv mršilo zvuk nebo ovladatelnost. Naproti tomu jsem měl v ruce úplně mrtvýho LP Standarda a asi jako bonus navíc to mělo vychýlený poťáky. Kdyby nebyly konce pražců zalitý v tom plastu, tak bych moc nedal ani za kvalitu začištění pražců. Navíc nová produkce má povětšinou hmatník z pečenýho javoru, kvůli zabavenýmu dřevu. Osobně tomu taky zrovna dvakrát nevěřím. Kdo ví, co to dřevo po pár letech udělá. Kdyby se radši pokusili sehnat to dřevo odjinud.matty666 píše:Gibson je přeci jen značka za těch 29 papíru jsem čekal největší luxus, ale jak se zdá u Gibsona začíná luxus někdy od 40 tisíc, tak docela uvažuju o té Jolaně jak říkáš. Zkusím tam nějaký den zajet a vyzkoušet tu Diamantku, a pak to porovnat stim Studiem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak jsem zkusil ten Gibson les paul studio nezní to vůbec špatně, ale dostává mě že při koupi této kytary vám dají kytaru, která je na prodejně buhví jak dlouho za tu cenu bych čekal funglovku, a ne kytaru na kterou si zabrnkal každej kdo prošel kolem 
Jako že by každému, kdo si chce zkusit kytaru vybalovali nový kus z krabice? 
Dej pak vědět, jak ta Jolana, jestli ji pojedeš zkusit. Moc bych se nedivil, kdyby hrála líp.
Dej pak vědět, jak ta Jolana, jestli ji pojedeš zkusit. Moc bych se nedivil, kdyby hrála líp.
Miles Davis
Miles Davis
-
Teorge
Njn jenže to by se pak musela sleva z výstavního kusu rozpočítat do prodávaných zabalených kusů . A to by se ti asi taky nelíbilo. Pokud jich mají víc a máš vážný zájem o koupi,tak si myslím,že ti v solidním obchodě rozbalí i 3.matty666 píše:Tak jsem zkusil ten Gibson les paul studio nezní to vůbec špatně, ale dostává mě že při koupi této kytary vám dají kytaru, která je na prodejně buhví jak dlouho za tu cenu bych čekal funglovku, a ne kytaru na kterou si zabrnkal každej kdo prošel kolem
Koukal jsem na kytarách mají jen jeden kus takže neuděláš nic . 
-
arcilucifer
Hele, není moc obchodů, které by nenechávaly na kytary hrát lidi co přijdou vybírat.za tu cenu bych čekal funglovku, a ne kytaru na kterou si zabrnkal každej kdo prošel kolem
Rozdíly jsou, že některé krámy alespoň hlídají jak se kdo k nástrojům chová a upozorní tě, že třeba není dobré opírat kytaru o přezku pásku, tři obrácené kříže a dvě kila řetězu na rukou.
Na to třeba kytary těžce s***u.
prosím vás tak mi doporučte nějakej doprej obchod nejlépe v Práglu
Nevím, jestli v Praze najdeš lepší obchod. V Kytarách mají velmi slušný výběr a vždycky se tam ke mně chovali maximálně ochotně. Jestli je kytara podrapaná stejně poznáš sám a navíc na takovou můžeš narazit v sebelepším obchodě, protože všechno prodejce neuhlídá.
Pokud budeš chtít větší výběr, budeš muset asi k Thomannovi. A tam se dokonce dražší kytary zkouší pod dozorem, tak bys mohl být spokojený
Pokud budeš chtít větší výběr, budeš muset asi k Thomannovi. A tam se dokonce dražší kytary zkouší pod dozorem, tak bys mohl být spokojený
Miles Davis
Miles Davis
-
arcilucifer
co se týká Gibsonů tak nejspíš nenajde.Nevím, jestli v Praze najdeš lepší obchod.
Já jsem onehda pořídil novou Gibson Les Paul Studio právě na kytarách a jsem spokojený, byla to funglovka - akorát je to rok výroby 2012 takže sice mi říkali že tam je palisandrový hmatník, ale bůh ví. Každopádně hraje skvěle:)
Nad tou Jolanou jsem taky přemýšlel, ale byl jsem lenivý vyjet někam ji vyzkoušet. Za dva týdny budu v Praze tak si skočím vyzkoušet Jolanu v Music-city píšou že mají skladem (tak doufám, že nebude hrát o moc líp)
Nad tou Jolanou jsem taky přemýšlel, ale byl jsem lenivý vyjet někam ji vyzkoušet. Za dva týdny budu v Praze tak si skočím vyzkoušet Jolanu v Music-city píšou že mají skladem (tak doufám, že nebude hrát o moc líp)
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ostatně není problém si nechat objednat a přivézt fungl nový kus. Jen ti nikdo holt nezaručí, že bude hrát tak dobře jako ten vystavený.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zkusím music- city 
music city je perfektní a osobně mám ten podnik o hodně radši, než kytary - tam se uchyluji jen v případě nejvyšší nouze (vybraný kus nelze vyzkoušet/pořídit opravdu jinde, než tam). Co se personálu týče, tak prostě no coment, ve srovnání s music city je to také katastrofa.
Gibsonů mají na kytarách (asi jako všeho) sice víc, ale i v mc jich mívají k dispozici také docela dost. Já si tam naposledy pořídil Tribute 60'Goldtopa za necelých 18 nového (je to první kytara, co jsem si koupil novou vůbec) a jsem s ním maximálně spokojený. Asi jsem to sem už někde psal, ale ten nástroj naprosto bortí názory na současnou "posranou" produkci Gibsonů a za tu cenu je to o to větší zázrak.) Po všech stránkách je to kytara, u které se neplatí jen za nápis a překvapuje mě časem víc a víc (mám ho necelých 5 měsíců).
Sjeď se tam podívat, možná tam budou mít i Tribute 50's, ta je osazená HB a bude-li alespoň ze 60% tak dobře udělaná jako ta moje, bude se Ti líbit.)
Gibsonů mají na kytarách (asi jako všeho) sice víc, ale i v mc jich mívají k dispozici také docela dost. Já si tam naposledy pořídil Tribute 60'Goldtopa za necelých 18 nového (je to první kytara, co jsem si koupil novou vůbec) a jsem s ním maximálně spokojený. Asi jsem to sem už někde psal, ale ten nástroj naprosto bortí názory na současnou "posranou" produkci Gibsonů a za tu cenu je to o to větší zázrak.) Po všech stránkách je to kytara, u které se neplatí jen za nápis a překvapuje mě časem víc a víc (mám ho necelých 5 měsíců).
Sjeď se tam podívat, možná tam budou mít i Tribute 50's, ta je osazená HB a bude-li alespoň ze 60% tak dobře udělaná jako ta moje, bude se Ti líbit.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tak jsem nakonec zvolil Gibson les paul studio v music - city měli k dispozici asi 5 kusů. Z 5 kusů jsme vybrali jeden který hrál velice dobře.U těchto levnějších kusů to chce fakt zkoušet, protože nám ani jeden nehrál uplně stejně.
Tak gratuluju ke konečnému výběru.) měli tam i nějaký ten Tribute? zajímalo by mě, jestli se Ti líbil nebo ne.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Ahoj,jakou LP doporučíte do začátku.Díky
Co třeba toto?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=860128
Co třeba toto?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=860128
Na to, že jde o LTD mi přijde drahá. Navíc, je to už dost pozměněný LP. Obecně panuje shoda, že nejlepší kopie LP jsou momentálně od Vintage. Mě osobně se líbí i většina ostatních - Fokus, Bach, Cort. Epiphone spíš ne. Ale Vintage je asi opravdu vrchol v těch levných modelech.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)