Dobrý den,
Vlastním externí zvukovou kartu Lexicon Alpha a dynamický mikrofon rh sound pro 30. Nyní si neumím poradit s problémem při nahrávání zpěvu. Když na externí kartě ponechám tlačítko Monitor Assign na mono, mikrofon téměř vůbec neodposlouchává, po nahrávání není nic slyšet. Když nastavím na stereo, mikrofon odposlouchává a po nahrávání přehrává zvuk jenom do pravého sluchátka. Nahrávat jsem zkoušel do Audacity a Cubase LE5. Ovladače na kartu jsou nainstalované, tudíž opravdu nevím. Dříve jsem nahrával u známého, ale teď když jde o vlastní nastavení, tak jsem úplný amatér. Předem děkuji za pomoc !
Nastavení nahrávání - Lexicon Alpha + Cubase [Vyřešeno]
Pravidla fóra
Nastavení nahrávání - Lexicon Alpha + Cubase [Vyřešeno]
Naposledy upravil(a) xevil dne 9.07.2012 19:16, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Nastavení nahrávání - Lexicon Alpha + Audacity / Cubase
Na Alphě nastavíš mono, v DAW nastavíš, že chceš nahrávat mono. O hlasitosti v monitoring výstupu rozhoduje nejen zesílení na Chan2, ale i Output Level a Monitor Mix.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Nastavení nahrávání - Lexicon Alpha + Audacity / Cubase
Vyjádřil jsem se nepřesně, i když jsem nastavoval mono na alphe i v pc, mikrofon nešel. Nicméně jsem tomu už přišel na kloub. V cubase se musí v nastavení nahrávací stopy přehodit "left-Stereo in" na "right-stereo in". Left totiž znamená asi vstup pro instrument a right pro mikrofon. Teď vše funguje jak má.