levné činely do zkušebny.

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
JirkaF

levné činely do zkušebny.

Příspěvek od JirkaF »

Ahoj bubeníci.
Druhým rokem likvidujeme zbytečně na zkušebně dobré činely a rád bych je nahradil něčím uplně levným.
Díval jsem se na levné sady od Paiste, Meinl......apod. Asi by to mohlo být z bronzu. Nebo jestli mosaz? Jinak další nároky nemám. Starší nechci protože je jen otázkou času kdy se objeví praskliny a budeme to moct vyhodit.
Díky za zkušenosti
Jirka
Diabollo

Re: levné činely do zkušebny.

Příspěvek od Diabollo »

Ono u těch nejlevněších sad je taky jen otázkou času, kdy začnou praskat. To mě spíš příjde jako zbytečně vyhazovaný peníz. Možná bych se spíš zamyslel nad upevněním činelu ve stojanu a stylem hry na něj, když už 2 roky vyhazuješ prasklé činely.
Bazaru bych se až tak nebál.
Ahren

Příspěvek od Ahren »

Přesně jak píše Diabollo, existuje přísloví - "Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci."
Nevím, kolik času ti "stačí" k rozpraskání činelů, ale v konečném důsledku, pokud bys je stále nahrazoval levnými a nekvalitními, jsou to opravdu vyhozené peníze. Vyšlo by vás to ještě dráž :roll:

Zamysli se nad technikou hry na činel, třeba není chyba v činelech.. :idea:
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

A na co jste hrali doposud? Respektive co pro vas tedy znamena dobry cinel? Mozna to nakonec je cineli...
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

Na myšlenku hrát na něco levného mne přivedl Franta Honig který zastupuje Sonor v ČR. Zatím nám odešel jen jeden crash a při nákupu nového činelu jsme o tom debatovali. Máme od něj sadu Istanbulů a sám se divil že na ně hrajeme i ve zkušebně. Chtěl jsem zkusit nějaký levný plechy protože celá sada vyjde jak jeden istanbul. Spíš jsem chtěl názor od někoho kdo už levný plechy ve zkušebně má. Jo a technikou to fakt není.Jedině že by někdo vymyslel nějakou bezkontaktní :-) Souhlasím že kdyby levný plech odešel za 2 měsíce tak to opravdu nemá smysl kupovat.
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

mohls taky popsat jaká je to řada a jestli bušíte jen na jeden činel a kde ti vůbec praskl. No pouze do zkušebny je fakt asi škoda dávat drahé činely, šel bych do zildjianů ZBT.
pehve

Příspěvek od pehve »

....Asi by to mohlo být z bronzu. Nebo jestli mosaz?.....
Je ti fuk jestli mosaz nebo bronz? Moc toho o činelech nevíš. Rozhodnutí koupit levné šmejdy je špatné.
Levné šmejdy nekupujte. Podporujete akorát jejich prodej. Nijak si nepomůžete.
JirkaF

Příspěvek od JirkaF »

pehve píše:
Je ti fuk jestli mosaz nebo bronz? Moc toho o činelech nevíš. Rozhodnutí koupit levné šmejdy je špatné.

O činelech toho vím opravdu dost jen jsem neměl nikdy žádný šmejd.Taky nejsem namachrovanej a proto se rád zeptám.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

JirkaF píše:Ahoj bubeníci.
Druhým rokem likvidujeme zbytečně na zkušebně dobré činely.....Zatím nám odešel jen jeden crash .....Asi by to mohlo být z bronzu. Nebo jestli mosaz? .....Starší nechci protože je jen otázkou času kdy se objeví praskliny a budeme to moct vyhodit.
Jestli Ti prasknul jeden crash, pochybuju o smyslu tohohle vlákna, stejně jako kupovat novou mosaz, za cenu bazarovýho bronzu kterej vydrží nepoměrně dýl nemluvě o zvuku :roll:
pehve

Příspěvek od pehve »

JirkaF píše:
pehve píše:

O činelech toho vím opravdu dost jen jsem neměl nikdy žádný šmejd.Taky nejsem namachrovanej a proto se rád zeptám.
o činelech víš opravdu h***o a to nesouvisí s tvojí ochotou ptát se.... To že jsi neměl žádnej šmejd nic neřeší.
mimamo

Příspěvek od mimamo »

to si tam muzes taky osadit poklice z kuchyne a svuj ucel, ramus to udela, to splni... :roll: jinak je blbost davat drahy ziljian do zkusebny, pochopitelne. na to, abys do toho rezal jak hluchej do vrat muzes mit i tohle - http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... -61020.php. podle myho je tu trochu problem v technice hrani...

nehlede na to, ze s kazdym dalsim prispevkem popiras ty minule.
Georg Bernard Shaw
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

mimamo píše:to si tam muzes taky osadit poklice z kuchyne a svuj ucel, ramus to udela, to splni... :roll: jinak je blbost davat drahy ziljian do zkusebny, pochopitelne. na to, abys do toho rezal jak hluchej do vrat muzes mit i tohle - http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... -61020.php. podle myho je tu trochu problem v technice hrani...

nehlede na to, ze s kazdym dalsim prispevkem popiras ty minule.
Sorry, ale tenhle příspěvek je trochu docela mimo a nedává smysl ...
Nechápu, proč se tady do něj obouváte, prostě se ptá, jestli tady někdo nemá zkušenost s levnou sadou činelů, která by posloužila na zkušebnu na hraní a aspoň něco vydržela ... to, že napíše, že mu prasknul jeden crash snad nemusí být důvod nutně v technice hraní. A to, že chce na zkušebně nechce hrát na dražší plechy je taky celkem běžná věc, já měla na zkušebně taky vždycky jiné, starší, plechy a Paiste 2002 jsem si "šetřila" na hraní. Minimálně alespoň crashe, které většinou odejdou dřív, než ride, nebo hh. Na konzervatoři to měl taky takhle každý.

K těm Istanbulům ... hrajou parádně, ale znám bohužel pár lidí, kteří měli problém s praskáním crashů od nich :?
Jaký máš cenový limit? Ty úplně nejlevnější sady fakt nemá cenu kupovat, protože je tam velká pravděpodobnost, že Ti brzy odejdou a jak psali už kluci, mosaz fakt nebrat!!!
Takové už aspoň trochu použitelné začínají kolem 7-8 000,- ... a za tu cenu už by jsi fakt na bazaru sehnal mnohem lepší kvalitu (ale chápu, že se bojíš rizika, že ten činel může každou chvilkou odejít a nebude na něm žádná záruka - takže toť otázka :) ) ...
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Jasně že pokud mám ultra mega vintage rare paper thin činel, tak ho nebudu mydlit ve zkušebně, ale na druhou stranu uvažovat o mosazi je druhej extrém a pokud Ti prasknul kvalitní crash, byť by to nebylo technikou hry, pak mosaz rozloupeš jak perníček. A pokud se Ti nechce do bazarovky, pak by IMHO vyhověly Paiste 201/PST5(rock), Sabian B8, Meinl Classics apod. :roll:
mimamo

Příspěvek od mimamo »

Kajda píše:Sorry, ale tenhle příspěvek je trochu docela mimo a nedává smysl ...
prvni veta sarkasmus, zbytek uz smysl (snad) dava. to, ze JirkaF psal, ze jim odchazi ve zkusebne cinely a ve finale praskl jeden crash, je neoddiskutovatelny. :) to, ze ve zkusebne nechce hrat na drahy plechy chvalim, sam jsem to uznal jako blbost neco takovyho delat, taky mam dve sady. takze rikam, neco obycejnyho (viz moje zildjany vyse, nebo Paiste 201) do zkusebny/na cviceni staci.
Georg Bernard Shaw
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Přidávám se k tmu, že obouvat jeden do druhého bychom se tady neměli.

I když jsem dosud nenapsala ( a nenapíšu rady za sebe v tomto stromečku) tak celou diskuzi i rozdílné pohledy pečlivě čtu a zvažuji. Každopádně to celé téma jde hodně mimo mě.
Že mosaz a ty sh*t low endové sady z karbic jsou k ničemu vím dávno a ani by mě nenapadlo o tom uvažovat.
Ale taky na druhou stranu jsem nikdy neměla potřebu ani důvod používat jiný nástroj (tedy bubny i plechy) n podiu a jiný ve zkušebně. Možná je to o lenostti, možná o penězích, možná o prostoru,... každopádně jde především taky o můj zvyk a o to, že spoustu rozličných zvuků objevím pro tu kterou skladbu ve zkušebně v průběhu cvičení a pak na podiu přímo ty konkrétní specifické zvuky dokážu na podiu "skoro nahlucho" neb jak víme všichni, tak podmínky ve zkušebně bývají skoro vždy o moc lepší než na stage.

Takžemě téma činelů "do zkušebny" míjí velkým obloukem!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Osobně prakticky používám jedny a ty samé činely jak ve zkušebně, tak vlastně i na koncertech, ve studiu nebo doma :D...
Je to asi hodně individuální, každopádně já bych zastával spíš názor - koupit něco, co aspoň nějakou dobu vydrží (takže rozhodně mosaz NE), nehrát na to jako prase a hlavně najít ten správný sklon činelů na stojanech, nastavení výšky stojanů, a taky najít správný úhel sklonu paličky vůči samotnému činelu :)... Jinak mě bohužel nic moc nenapadá ;)...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

no vidíte, já si pořídil druhou sadu starších a horších činelů z druhé ruky (ale taky větších a těžších Meinl Raker) původně jen na zkoušení s druhou kapelou, abych nemusel na každou zkoušku převážet činely z jedné zkušebny do druhé, ale s tím, že na koncerty si budu brát ty lepší - no dopadlo to nakonec trochu jinak :lol: na hraní s HC/punkovou kapelou beru už jen ty "horší" - zvukově to v tom "bordelu" málokdo pozná, nestresuju se, když je nasazuju na nějaké erární stojany bez pořádných filců nebo i trubiček a můžu se do toho opřít jak je libo, když něco praskne je to asi 1/4 ztráta oproti ným "miláčkům" Paiste Signature, který si bez obav užívám ve zkušebně nebo i na koncertech s druhou kapelou, která je o dost hlasitostně jemnější.
pehve

Příspěvek od pehve »

sorry ale když někdo použije v jedné větě slova mosaz a činel tak se mi dělá špatně, navíc když nás tu přesvědčuje že tomu rozumí :roll:
Lidi ztrácejí soudnost.
Mám jedny kvalitní plechy a ty používám všude. Vadilo by mi hrát doma nebo na zkušebně na nějaký šity a na koncertě na svoje.
mimamo

Příspěvek od mimamo »

Sam Jr. píše:nestresuju se, když je nasazuju na nějaké erární stojany bez pořádných filců nebo i trubiček a můžu se do toho opřít jak je libo.
trochu reznik, no. ono se nediv, ze ti to praska, kdyz to mas pridelany kov na kov. ty filcy a trubicky tam z nejakyho duvodu jsou.
Georg Bernard Shaw
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:sorry ale když někdo použije v jedné větě slova mosaz a činel tak se mi dělá špatně, navíc když nás tu přesvědčuje že tomu rozumí :roll:
Lidi ztrácejí soudnost.
Mám jedny kvalitní plechy a ty používám všude. Vadilo by mi hrát doma nebo na zkušebně na nějaký šity a na koncertě na svoje.
naprostý a dokonalý souhlas!! Lépe bych to nenapsala!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“