Chinaski

Vše o kapelách a hudebnících ...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jo sak ja chlapi taky nerikam, ze je posloucham...taky mam rad propracovanost...ale kdyz uz tu jsou tak mi envadi a prijdou mi jako fajn oddechovka...dke nemusis premyslet a jen tak se bavis s kamosama...chapete ne?...a chinaski basak rozhodne nehraje trsatkem na jedne strune :) ... A i tak...vemte vsechny ty nastroje...to neni jen takova prca to slozit dohromady, aby to byl ofajne...no punkrock me teda veubec, ale vuebc nebere... Zlatej Rock...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

posloucham nekolik kapel, ktery by kdekdo oznacil za primitivni, ale jak napsal Wohma, maji atmosferu a ja pridavam, ze maji napad (i dobry napad muze byt v podstate trivialni). Chinaski nikomu neberu, jako ostatne cokoliv jineho, at si kazdy pere do usi, co chce, ale ja je poslouchat nepotrebuju.

co se nastroju tyce. jiste je slozite dobre udelat pisnicku pro vice nastroju, ale kdyz to neumi, tak at to nedelaji :-) ja taky nedelam zadny skladby pro symfonak a dve kytary v kapele jsou podle me privela na me tvurci schopnosti, ale mam je ve skupine (mozna chyba).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Udelam mensi odbocku:
framikoin: pokud skladas dve kytary, nejlepsi je sednout, pokusit se vymyslet nejakej mocnej a dobre znejici podkres a ten pak jedna kytara hraje furt dokola a druha improvizuje... Je velka chyba psat hudbu v GP, protoze:
a) se ochudis o spoustu moznosti, protoze u te syntetizovane hudby zni spousta veci vylozene hnusne a hloupe, i kdyz ve skutecnosti zni dobre
b) casto napises neco, co je nehratelny :D
c) vetsinou te pri psani v GP nenapadnou mimohudebni prvky (vselijaky pick slidy, ale kdyz o tom tak premyslim tak i normalni slidy, atd.)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Wohma píše:Udelam mensi odbocku:
framikoin: pokud skladas dve kytary, nejlepsi je sednout, pokusit se vymyslet nejakej mocnej a dobre znejici podkres a ten pak jedna kytara hraje furt dokola a druha improvizuje... Je velka chyba psat hudbu v GP, protoze:
a) se ochudis o spoustu moznosti, protoze u te syntetizovane hudby zni spousta veci vylozene hnusne a hloupe, i kdyz ve skutecnosti zni dobre
b) casto napises neco, co je nehratelny :D
c) vetsinou te pri psani v GP nenapadnou mimohudebni prvky (vselijaky pick slidy, ale kdyz o tom tak premyslim tak i normalni slidy, atd.)

s timto bych s tebou zaroven souhlasil, avšak zaroven nesouhlasil...... ja kdyz mě něco napadne, tak slyšim celou melodii kterou si 3x zahraju, a pak ji zacnu kopat do guitar pro........ kde si udělam kytaru a basu jen tak zhruba, a bici jen linku....... a jedine co bude takove jake ma byt je klavir, popřípadě klavesy..... a jinak vsechno co kdy budu s kapelou hrat, tak se bude do guitar pro nahlížet jen jako do nápadu, i když to bylo v podstatě slozeno v guitar pro.......

mimojine (bez guitar pro bych byl odepsanej, jednou mě napadla nadherna melodie na kytaru, prechazejici v klavir, do ktere se pridava totalně jina basa...... zahraju si parkrat kytaru, a uz se mě nechtělo napsat to do guitar pro, a další den se probudim, na kytaru po nějake hodine povzpominam ale na basu, a jině nastroje uz si vzpomenout prostě nedokazu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak nejak to delam aj ja, ale furt to neni uplne to, co bych chtel, aby to bylo. snad je to aji dobre, ze nejsem spokojeny :) btw. GP pouzivam nekdy, protoze mam dojem, ze me nekdy napadnou trosku jiny veci, ale jenom malo kdy.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

JAk vas tak ctu tak mi hrabla otazka .... kdyz maji tak hrozne pisnicky ... proc jsou slavni?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

*Twisted.Brother* píše:JAk vas tak ctu tak mi hrabla otazka .... kdyz maji tak hrozne pisnicky ... proc jsou slavni?
Nevim jestli se to bude týkat zrovna Chinaski, ale stačí si uvědomit že armáda fanoušku jsou ti co nerozumí hudbě, je jim jedno jestli se tam hraje jeden riffy nebo patnáct, dokáží jen říct jestli se jim to líbí nebo ne. Složitost taky nedokáží třeba posoudit (samozřejmě neříkám že hduba je o složitosti) V souvislosti s tím mám odpor na Blink 182, kdy to byla euforie pubertaček a jim podobným, který tomu prd rozuměly, hlavně že na svý idoly mohly vřeštět...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nemam Chinasky rád - beru to jen jako něco za co by se měla česká hudební scéna téměř stydět - nerozdejchám ani jednu písničku a co nesnášim je 1970
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Red Bull píše:Nemam Chinasky rád - beru to jen jako něco za co by se měla česká hudební scéna téměř stydět - nerozdejchám ani jednu písničku a co nesnášim je 1970
Za co by se měla česká scéna stydět je Divokej Bill...ten je ještě jiná kategorie než chinaski...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

to je taky otazka........ to je prostě hudba ktera je jednoduše poslouchatelna, a stoprocentně dělaná proto aby se prostě pamatovala, a musela se v hlavě furt dokola zpívat...... tezko si někdo ze smrtelníku nerozumící kytaře (a jinym hudebnim nastroju) přehrává v hlavě Hendrixe nebo tak podobně...... a chinasky, hlavně teda posledni dvě/tři alba, sou dělané proto aby se jich co nejvic prodalo....... je paradoxni kolik lidí jim na to vlastně skocí, a vlastně i já který je povazuju za s**** sem byl na jejich koncertě (i kdyz z donucení) a stejnětak se nabízí otázka: proc někdo tak miluje "tokio hotel, my chemical romance, ewu farnou, lunetic, backstreet boys) tedka me zadne vetsi kíče po kterych by šílely fanoušci nenapadli, ale je toho plno
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

KIWI píše:
*Twisted.Brother* píše:JAk vas tak ctu tak mi hrabla otazka .... kdyz maji tak hrozne pisnicky ... proc jsou slavni?
Nevim jestli se to bude týkat zrovna Chinaski, ale stačí si uvědomit že armáda fanoušku jsou ti co nerozumí hudbě, je jim jedno jestli se tam hraje jeden riffy nebo patnáct, dokáží jen říct jestli se jim to líbí nebo ne. Složitost taky nedokáží třeba posoudit (samozřejmě neříkám že hduba je o složitosti) V souvislosti s tím mám odpor na Blink 182, kdy to byla euforie pubertaček a jim podobným, který tomu prd rozuměly, hlavně že na svý idoly mohly vřeštět...
nejde prece ale o slozitost hudby, jde o to ze ty jejich "pisnicky" proste nemaji melodii, ty postpunky/rocky co ted tak frci sou jeste jednodussi nez chinaski - placebo nebo sunshine a na ty nenadavate.. ?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

pigdestroyer píše:
KIWI píše:Nevim jestli se to bude týkat zrovna Chinaski, ale stačí si uvědomit že armáda fanoušku jsou ti co nerozumí hudbě, je jim jedno jestli se tam hraje jeden riffy nebo patnáct, dokáží jen říct jestli se jim to líbí nebo ne. Složitost taky nedokáží třeba posoudit (samozřejmě neříkám že hduba je o složitosti) V souvislosti s tím mám odpor na Blink 182, kdy to byla euforie pubertaček a jim podobným, který tomu prd rozuměly, hlavně že na svý idoly mohly vřeštět...
nejde prece ale o slozitost hudby, jde o to ze ty jejich "pisnicky" proste nemaji melodii, ty postpunky/rocky co ted tak frci sou jeste jednodussi nez chinaski - placebo nebo sunshine a na ty nenadavate.. ?
Napsal jsem že hudba není o složitosti! Ale prsotě myslím že musí člověk umět víc než tři akordy a stupnici C dur...
Placebo? Pravděpodobně pro mě nejméně neposlouchatlená zahraniční kapela. Jendou jsem slyšel koncert...zpěvák jel prostě celej koncert na jedym tonu nekecam....no něco strašného..

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

KIWI píše:
pigdestroyer píše:
KIWI píše:Nevim jestli se to bude týkat zrovna Chinaski, ale stačí si uvědomit že armáda fanoušku jsou ti co nerozumí hudbě, je jim jedno jestli se tam hraje jeden riffy nebo patnáct, dokáží jen říct jestli se jim to líbí nebo ne. Složitost taky nedokáží třeba posoudit (samozřejmě neříkám že hduba je o složitosti) V souvislosti s tím mám odpor na Blink 182, kdy to byla euforie pubertaček a jim podobným, který tomu prd rozuměly, hlavně že na svý idoly mohly vřeštět...
Napsal jsem že hudba není o složitosti! Ale prsotě myslím že musí člověk umět víc než tři akordy a stupnici C dur...
Placebo? Pravděpodobně pro mě nejméně neposlouchatlená zahraniční kapela. Jendou jsem slyšel koncert...zpěvák jel prostě celej koncert na jedym tonu nekecam....no něco strašného..
poslechni si je poradne a pak treba zmenis nazor... placebo je docela nezamenitelna, nejaky rok uz usmesne funguje, maji ji radi i kritici.. takze nevim v cem je problem... rozhodne to neni nejaky letni ulet jako ty americke neopunk kapely...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ja placebo mam taky docela rad......... sice teda na jejich klasiku Every you and every me, nema nic, ale cela jejich tvorba je docela pekna
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nerikam ze se pri poslechu placebo okamzite pobluju /jako napr u chinaski/ ale je to co se tyce kytar jeste jednodussi. jen konstatuju, nesoudim..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Helenka a Karel Gott jsou taky popularni :roll:
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Wohma píše:Helenka a Karel Gott jsou taky popularni :roll:
Vša ktaky těm není co vyčítat...

framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

lidi piste spravne Chinaski s mekkym i, at nejste za blby :-)

zminovane Sunshine moc neposloucham, ale jsou mi docela sympaticti. udelali direcku do sveta, ale posledni album takovy nic moc. to predchozi celkem dobry.
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

OT:mě se pravě třeba od sunshine nejvíc líbí to poslední album,ale i ty staré jsou podle mě hodně dobré,líbí se mi na nich zapojení synťáků a nezaměnitelného hlasu zpěváka,což myslím moc nikdo jiný v ČR neumí...ale chapu že to není styl pro každého..
k chinaski:da se rict ze mi moc nevadi ale sam bych si je určitě nepustil..myslim že tu mame daleko lepší ale i daleko horší kapely :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

KIWI píše:
Wohma píše:Helenka a Karel Gott jsou taky popularni :roll:
Vša ktaky těm není co vyčítat...
To ne, ja jen reagoval na to, ze kdosi psal, proc teda vyprodavaji koncerty a maji tolik posluchacu, ze to prece nemuze byt "spatna" hudba :D
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“