Blackstar Series One 104 (EL34/6L6) vs. Orange RK100H MKII
Pravidla fóra
-
hhoonnzzaa
Blackstar Series One 104 (EL34/6L6) vs. Orange RK100H MKII
Dotaz vysvětlím takto: Jsem vidlák z pravidelně a dost koncertující kapely, který si nedělá iluze o své kytarové zdatnosti, nicméně nějakým omylem našetřil peníze na nějakou z těchto věcí. Mé vznikající dilema pramení z toho, že ty 4 kanály Blackstaru bych krásně využil, filozofie tý hlavy i celý značky je mi dost sympatická a již se zálibou obhlížím ty jejich lampový efekty, ale na druhou stranu Orange má ten zkreslenej kanál takovej, že člověk zapojí kytaru a dostane ho to. Čili mé dilema je takovéto: Na Blackstar jsem zatím hrál jen na 6L6 verzi a nebyl jsem zcela okouzlen, ale měl jsem na to jen chvilku; na Orange jsem hrál taky chvilku a vzhledem k jednoduchosti jsem byl zvukem hned docela unešen. Můj dotaz tedy zní, nezdá se Vám 38000 za 2 kanály se základní ekvalizací málo oproti 4 kanálům a tuně zvuků za stejnou cenu? A hlavně, hrál někdo na toho Blackstara? Budu vděčen za jakýkoli postřeh, klidně hoďte i tipy na jiné ampy, tahle cenová hladina je opravdu max, co jsem schopen a ochoten investovat a po shlédnutí hromady přímo porovnávacích videjí i osobní zkušenosti, jsem se stal fanouškem EL34 oproti 6L6...
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 14.03.2012 8:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Důvod: Upraven název tématu.
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Re: Blackstar je žůžo, ano či ne?
je Blackstar žůžo? mrtě.
Blackstar mě opravdu baví. ale za tyhle peníze je toho na výběr opravdu hodně, i u "british" vícekanálů s el34
např marshall JVM410, bazarový diezel, splawn, mesa stilleto, stará marshall 6100 (3kanál), laney VH100R (jetý už od 15k)...je to věc zvukových preferencí.
otázka je, jestli ty 4 kanály opravdu využiješ. jestli by nakonec nestačily dva + nejaky nakopavadlo, tím by se výběr ještě rozšířil. trváš na nové hlavě? já osobně bych lovil spíš v bazarových vodách.
Blackstar mě opravdu baví. ale za tyhle peníze je toho na výběr opravdu hodně, i u "british" vícekanálů s el34
otázka je, jestli ty 4 kanály opravdu využiješ. jestli by nakonec nestačily dva + nejaky nakopavadlo, tím by se výběr ještě rozšířil. trváš na nové hlavě? já osobně bych lovil spíš v bazarových vodách.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blackstar je žůžo, ano či ne?
jéje -to maš kopec prachou, ja som uchylák na marshally a tu JVM 410 si pokaždé vychutnávam, mam na nu do smyčky dd6 a teda podla mna super aj staré zvuky aj H-GAIN ,to prepínanie kanálov je fakt luxus,aspon ho vyskušaj niekde, za marshall hovorí perfektné spracovanie a odolnost,mal som dost marshalou a toto je podla mna naj super naj marshall, a ta 6100 jak psal kinx je tiez super, na blackstar so nehral
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Re: Blackstar Series One 104 (EL34/6L6) vs. Orange RK100H MKII
Myslím, že to není o počtu kanálů a o výbavě, každá značka si jde svou cestou. Zrovna Orange prostě dělá hodně jednoduché aparáty a nesnaží se o desítky přepínátek a udělátek (viz. Mesa).
Brát to tak, že za 40t. dostanu Blackstar se 4 kanály a Orange jen se dvěma, je blbost.Ta výrobní cena 2 kanálů navíc u Blackstaru je max. v řádu stokorun, spíše ale v řádu desetikorun... je to prostě o jiné filosofii výrobce.
Hleděl bych spíš na zvuk a ani tolik nevnímal ty funkce a už vůbec se nesnažil to uchopit z pohledu Blackstar = Korea a Orange = Anglie, oba výrobci umí bohužel ve kvalitě občas dost polevit :-/
Brát to tak, že za 40t. dostanu Blackstar se 4 kanály a Orange jen se dvěma, je blbost.Ta výrobní cena 2 kanálů navíc u Blackstaru je max. v řádu stokorun, spíše ale v řádu desetikorun... je to prostě o jiné filosofii výrobce.
Hleděl bych spíš na zvuk a ani tolik nevnímal ty funkce a už vůbec se nesnažil to uchopit z pohledu Blackstar = Korea a Orange = Anglie, oba výrobci umí bohužel ve kvalitě občas dost polevit :-/
a ja myslel ze orange je cina/korea? vsechny ty rocker 30, rockerverb a spol.
Orange je Made In UK (tedy modely Rocker, Rockerverb, AD30, Thunderverb, no prostě to dražší).Kinx píše:a ja myslel ze orange je cina/korea? vsechny ty rocker 30, rockerverb a spol.
-
hhoonnzzaa
Tak Rockerverb již spokojeně odpočívá ve zkušebně (doufám). Po dnešním 4-hodinovém maratonu má určitě dost, ostatně já taky...první dojem špička, s tím mesáckým boxem se to chová fakt zajímavě, je to takový nečekaně hodný, ale zvuk vskutku jako víno...a dokonce to vypadá, že budu moci hrát na volume 3 z 10, to je nečekaný úspěch, myslel jsem, že už na dva to bude rvát uši...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Re: Blackstar Series One 104 (EL34/6L6) vs. Orange RK100H MK
Čau všichni, nechci zakládat nový téma, tak to hodim sem. Shánim vícekanálový (víc než dva) lampáč s MIDI a 6L6 nebo KT koncákem. Nějak mi nic jinýho než Blackstar 104 nevypadlo. Je v týhle cenový relaci něco podobnýho?? Díky za tipy.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Randall MTS http://kytary.cz/randall-rm100m/HN099964/DrGeorge píše:Čau všichni, nechci zakládat nový téma, tak to hodim sem. Shánim vícekanálový (víc než dva) lampáč s MIDI a 6L6 nebo KT koncákem. Nějak mi nic jinýho než Blackstar 104 nevypadlo. Je v týhle cenový relaci něco podobnýho?? Díky za tipy.
nejenom, že můžeš osadit EL34/6L6/KT88, ale můžeš je i kombinovat. Preampy si vybereš podle chuti a podle toho, co jsem měl zatím možnost vyzkoušet, tak ty orig. Randall moduly jsou bez problémů použitelné a ty od Salvation mod jsou špičkové a nakombinuješ si preamp jak potřebuješ...
http://salvationmods.com/
Bobucci díky za tip. Randally teda moc nemusim, ale ty preampy od salvationmods... To je pecka. Koukám, že sám vlastníš MTS. Můžeš napsat jak ty to máš poskládaný?
Tak Rendl už je doma. Bobucci ještě jednou dík za tip.