Gibson LP Studio(2012) vs Fender Stratocaster Road Worn50's
Pravidla fóra
Gibson LP Studio(2012) vs Fender Stratocaster Road Worn50's
Zdravím, mám teď v hlavě obrovské dilema.
Mám teď našetřené nějaké peníze a chci si pořídit novou kytaru. A v cenové relaci 20 - 28 tisíc jsem narazil na tyto dvě kytary: Gibson Les Paul Studio(2012) a Fender Stratocaster Road Worn 50's . Vím, že v dnešní době kvalita Gibsonu trochu upadá a spousta lidí si sérii Road Worn od Fenderu chválí, ale zajímá mě čistě teoretický názor. Popřípadě pro jakou kytaru byste se Vy rozhodli. Díky za jakýkoliv názor.
Gibson Les Paul Studio 2012: http://www.audiotek.cz/product-52673-gi ... e-hardware
Fender Stratocaster Road Worn 50's: http://kytary.cz/fender-road-worn-50s-s ... /HN103345/
Mám teď našetřené nějaké peníze a chci si pořídit novou kytaru. A v cenové relaci 20 - 28 tisíc jsem narazil na tyto dvě kytary: Gibson Les Paul Studio(2012) a Fender Stratocaster Road Worn 50's . Vím, že v dnešní době kvalita Gibsonu trochu upadá a spousta lidí si sérii Road Worn od Fenderu chválí, ale zajímá mě čistě teoretický názor. Popřípadě pro jakou kytaru byste se Vy rozhodli. Díky za jakýkoliv názor.
Gibson Les Paul Studio 2012: http://www.audiotek.cz/product-52673-gi ... e-hardware
Fender Stratocaster Road Worn 50's: http://kytary.cz/fender-road-worn-50s-s ... /HN103345/
Epiphone Les Paul Standard
Epiphone Blackstone (rok výroby 1941)
Fender Frontman 212R
Fender Frontman 212R
Re: Gibson LP Studio(2012) vs Fender Stratocaster Road Worn5
A jaký zvuk chceš? Co hraješ? Ty kytary jsou dost neporovnatelné.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Spíš řeknu, co hraji: (mimo jazz a swing), blues, funk, rock...pjung píše:A jaký zvuk chceš? Co hraješ? Ty kytary jsou dost neporovnatelné.
Vím, že co se týče barvy tónu, tak tyto kytary jsou, jak jste řekl, prostě neporovnatelné. A právě, mě lákají obě dvě kytary. Už nevím jak bych se rozhodl a tak mě zajímá jak je to s kvalitou použitého dřeva, hardwaru...
Fender Frontman 212R
Fender Frontman 212R
Já být tebou, tak si nejdřív ujasním, jestli momentálně chci kytaru se singly nebo humbuckery. Obejdi pár obchodů a zahraj si na co nejkvalitnější kytary, ať máš k čemu porovnávat. A pak bych se vykašlal na nějaké road worn nesmysly, které akorát šroubujou cenu nahoru (mimochodem ten Fender je Mexičan). Těžko to nějak podle odkazu porovnávat. I Gibson i Fender dokáže za tuto cenu vyrobit dobrou kytaru a stejně tak úplný odpad.
Miles Davis
Miles Davis
Jednoho 60s Road Worn strata mají (nebo aspoň před cca 10-14 dny měli) v Muzikeru u Anděla, pokud jsi z Prahy/okolí..
Jelikož jsem na ně četl a slyšel překvapivě velkou chválu, tak jsem si na něj zahrál,
(i když strat mě nic neříká) a je to moc dobrá kytara, aspoň teda tenhle konkrétní kus.
Ale LP a Strat to jsou dost jiný kytary, to fakt chce si ujasnit kudy cesta povede
Jelikož jsem na ně četl a slyšel překvapivě velkou chválu, tak jsem si na něj zahrál,
(i když strat mě nic neříká) a je to moc dobrá kytara, aspoň teda tenhle konkrétní kus.
Ale LP a Strat to jsou dost jiný kytary, to fakt chce si ujasnit kudy cesta povede
I´m wheels... movin´wheels
na tom road worn mi vadi ta kvazirelic uprava, jinak to nebyvaji spatne kytary.
Se vším souhlasím, ALE u RW série mám pocit, že se Fender snaží již roky vyrobit novou módu, pro zvýšení odbytu. Nástroje osazuje lepšími snímači, pravděpodobně vybírá na RW sérii lepší materiály, i lak má určitě dobrý vliv, protože ty kytary nejsou obyčejná Mexika, hlavně v Jazz Bassech a Telecasterech mi rozdíl připadal velký.pjung píše:Já být tebou, tak si nejdřív ujasním, jestli momentálně chci kytaru se singly nebo humbuckery. Obejdi pár obchodů a zahraj si na co nejkvalitnější kytary, ať máš k čemu porovnávat. A pak bych se vykašlal na nějaké road worn nesmysly, které akorát šroubujou cenu nahoru (mimochodem ten Fender je Mexičan). Těžko to nějak podle odkazu porovnávat. I Gibson i Fender dokáže za tuto cenu vyrobit dobrou kytaru a stejně tak úplný odpad.
Na druhou stranu to umělé otlučení je debilní a v některých případech i omezuje hratelnost nástroje.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Tak jsem si dneska zkusil jednoho Fendera Strata z Custom Shopu (stál nějakejch 65tis) a docela jsem byl vyveden z míry jak je ta kytara naprosto rozdílná než Les Paul nebo i jakýkoliv jiný kytary od Gibsonu, či jich podobných. Zvuk nádhernej, ale hmatník a pražce byly pro mě najednou "španělská vesnice". To, že Fender a Gibson jsou naprostý protipóly jsem věděl, to ví snad každý
Ale že až tak... Asi jsem prostě fanda Gibsonu
Jo, a nakonec nejdu ani do jedné kytary v nadpisu, ale do úplně jiné 
Fender Frontman 212R
Fender Frontman 212R
Kolpasé: A do jaké? Pochlub se.
Tak to je dobře; přiznávám, že jsem se na ně apriori díval dost nedůvěřivě. Až budu někdy u Thomanna, zkusím je porovnat s řadou american special, která tuším vychází cenově o něco lépe.Jazzman píše: Nástroje osazuje lepšími snímači, pravděpodobně vybírá na RW sérii lepší materiály, i lak má určitě dobrý vliv, protože ty kytary nejsou obyčejná Mexika
Miles Davis
Miles Davis
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
no mne sa vždy páčili straty ,akože výzorovo ,ešte som ani nehral na nič, proste z obalou dosiek a telky Wieden teda ORF kukam od 68-ho
,koncertou v telke,a nikomu neberem že sa mu páči niečo iné,a kupodivu sa mi na strat hrá o dost lepšie a aj zvukovo mi viac sedí ako iné gitky,taká symbioza
proste ked sa mi gitarka páči tak sa daju odpustit kadejaké muchy, podla mna íst tak pocitovo po nástroji , že láska na prvý pohlad
a zvukovo ked to bude dobrý nastroj bude aj tak vyjadrovat teba, tvoje JA-TY, za oponou nemusí nikto zistit či to je strat alebo LP
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.