Koupě kytary kolem 4000 - rozhodnutí

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
daimondia

Re: Koupě kytary kolem 4000 - rozhodnutí

Příspěvek od daimondia »

Nevím co myslíš výrazem action to je akce ne, ale vzdálenost strun od hmatníku je dohmat a pokud vzdálenost u posledního pražce je od strun víc jak 4-5mm je to průser.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

daimondia píše:Nevím co myslíš výrazem action to je akce ne, ale vzdálenost strun od hmatníku je dohmat
... čemuž se anglicky říká opravdu action...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Fakt, že jo tak jsem zas o kousek chytřejší.
michy04

Příspěvek od michy04 »

Radši bych koupil ten Cort E70, ale přijde mi zbytečné dávat do první kytary 4000,- když nevim, zda mě to bude bavit.

Mám možnost koupit kytaru značky Face za cca 2100,-, ale tu značku vůbec neznám, takže dám radši přednost Cort AD 850.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dohmat bych řešil osobně, nástroje v této cenové kategorii se mohou kus od kusu dost lišit. Prostě naklušeš do obchodu, osaháš si (nebo necháš osahat a ohrát někým zkušeným) tam všechno kolem cílové ceny a uvidíš, se kterou odejdeš. Nesouhlasil bych s Wawelinem ohledně strun. Desítky jsou podle mě málo, obvykle zní na westernovce dost hrozně. Jedenáctky při rozumném dohmatu zvládne i necvičená ruka, tedy aspoň moje. Ale to se dá nejlépe zjistit tak, že si na to sáhneš, určitě okolo sebe budeš mít někoho, kdo má natažené jedenáctky.
michy04

Příspěvek od michy04 »

Díky za radu,

Ještě bych měl snad poslední dotaz - Myslíte si, že se vyplatí riskovat a objednat si kytaru z internetu(kytary.cz)? Jde mi o to, že bych ušetřil asi 500,- a za to mohl koupit třeba trsátka, nějaký alespoň základní obal, ladičku...

Na webu kytary.cz píší, že lze kytaru vrátit do 3 let a 30 dnů bez udání důvodu, takže kdyby náhodou byla vadná, mohu jí vráti. Myslíte, že to za těch 500 stojí?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Stojí to za to tobě? Nejde tolik o vady jako o možnost vybrat si za ty peníze nejlepší kus co je na krámě. V této cenové kategorii jsou často rozdíly ve zvuku a například v začištění pražců mezi jednotlivými kusy od jednoho typu větší než mezi samotnými typy od různých výrobců. Rozhodnutí je na tobě, ta pětistovka by za to možná mohla stát, možná ne. Sám bych dost váhal.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 9.07.2012 17:05, celkem upraveno 1 x.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tyhle levnější kytary pomáhám vybírat relativně často, a jak se lze tady na fóru často dočíst (konečně i o příspěvek výše), stejné typy se dost liší i kus of kusu. "Čínan" se s tím moc nemaže. Z toho alespoň pro mě plyne, že kupovat na dobírku ne-e. A podle konkrétního typu to taky nedělám. Sednu si k Voříškovi do krámu (hudební nástroje v Budějicích) a beru jednu po druhé. Jednou z toho vyleze Marris, podruhé Cort ... Ale jestli by ti nevadil ten opruz s případnou výměnou, můžeš to zkusit.

EDIT: Woro o 3 minuty rychlejší :mrgreen:
michy04

Příspěvek od michy04 »

Díky, mimochodem, původně jsem taky přemýšlel o koupi u Voříška v ČB, ale nakonec to zkusím z toho netu, objednám k tomu i příslušenství a za cenu, za kterou bych v kamenném obchodě koupil pouze kytaru koupím i nějaké to příslušenství(trsátka, ladičku, náhradní struny).

Snad to výjde a pošlou kvalitní kus, již jsem si pročetl na co si dát pozor a zkontrolovat u kytary, takže hned jak příjde, tak ji zkontroluji a pokud to nebude v pořádku, vrátím ji a už nikdy nic takového neudělám.

Každopádně Kytary.cz jsou celkem dobrý obchod, tak snad z těch 10 kytar vyberou ten lepší kus :-) Ale dneska... No uvidíme.

Díky všem za rady a tipy.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

michy04 píše:
Na webu kytary.cz píší, že lze kytaru vrátit do 3 let a 30 dnů bez udání důvodu, takže kdyby náhodou byla vadná, mohu jí vráti. Myslíte, že to za těch 500 stojí?
Bez udání důvodu ji můžeš vrátit do 30 dnů. Během 3 let (2 zákonné roky + 1 navíc) můžeš uplatnit záruku, pokud by s nástrojem bylo něco špatně.

Za těch 500 se to může a nemusí vyplatit. Pokud má člověk možnost kupovat osobně, šel bych tou cestou a až při případném neúspěchu cestou online nákupu. A doporučil bych jít do té Earth - sice si připlatíš, ale bude hrát lépe, vydrží ti déle a kdybys přestal hrát, lépe jí prodáš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Napisu ti jak jsem to mel ja a co vsechno jsem pri nakupu zohlednil,protoze jsem byl v na chlup stejne situaci,cili uplny zacatecnik,co chtel co nejlevnejsi kytaru na nauceni,ale zase ne uplny smejd.Taky jsem mel vybranou tuhle Cortku,ale pak jsem zjistil,ze na kytarach jsou velmi casto akce nq Washburny,ktere vyjdou v akci na 3500 +-za polomasiv,cili o par set vic,nez oreklitkova Cortka.Zohlednil jsem,ze kdyz me to prestane bavit,nejmin ztratim na lepsi kytare,kterou koupim o 30% zhruba levneji a pri pripadnem prodeji budu temer bez ztraty,nez u Cortky za beznou cenu.Navic kdyz te to bude bavit a budes lepsi a lepsi,zjistis,ze celopreklizka uz ti nestaci a stejne za rok za dva koupis polomasiv.kdyz koupis polomasiv,vydrzi ti ikdyz budes pokrocily.takze pokud na kytaru nespechas,pockal bych na akci na kytarach,kdy te vyjde kvalitni polomasivni kytara okolo 3500 kc.tohle je muj osobni nazor,jak jsem premyslel ja.mozna ti to nepomuze,ale treba pomuze:-).
A taky jsem volil stejny druh koupe a az na maly problem (ktery velmi ochotne vyresilo reklamacni oddeleni po par upominkach),dopadla koupe na vybornou a s takovym vstricnym zakaznickym servisem jsem se dlouho nesetkal,ikdyz tam byl trosku zapometlivy mladik,ale vstricny:-).takze drzim palce a s vracenim kytary nemaji kdyztak problem,takhle to bylo aspon u me,ikdyz jsem kytaru nakonec nevratil a vyresili ke vsi spokojenosti.takze kytary.cz muzu za me doporucit.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nehledě na to, že pokud by tě to přestalo bavit, dá se kytara prodat - a polomasiv (třeba tu E70) prodáš s menší ztrátou. Aspoň to je můj odhad založený na tom, že pokud bych si pořizoval něco na čundr z druhé ruky, asi bych se poohlížel právě po těchto nejlevnějších polomasivech spíš než po o pár set levnějších celopřekližkách. Celopřekližka by musela být opravdu levná a od prvního pohledu dobře stavěná, jinak bych dost váhal zda ji koupit z druhé ruky.
michy04

Příspěvek od michy04 »

Všem děkuji za rady, jsem rád, že mi takhle pomáháte a cením si toho.

Kytaru jsem již objednal, nakonec teda Cort AD 810 Natural Satin. K tomu jsem si ještě dokoupil příslušenství(Obal, Ladičku, Náhradní struny, Trsátka).

Ještě jednou díky.
michy04

Příspěvek od michy04 »

Ahoj,

tak kytara prišla, všechno je řekl bych v pohodě, krk je rovný, už jsem dokonce i vyměnil struny, ale mám jeden problém, všechny struny hrají dobře, ale jakmile do toho trošku říznu, tak tlustá struna E drnčí, dělá to jenom ona, žádná jiná, nevíte co s tím?

Díky.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

michy04 píše:Ahoj,

tak kytara prišla, všechno je řekl bych v pohodě, krk je rovný, už jsem dokonce i vyměnil struny, ale mám jeden problém, všechny struny hrají dobře, ale jakmile do toho trošku říznu, tak tlustá struna E drnčí, dělá to jenom ona, žádná jiná, nevíte co s tím?

Díky.
Bez prohlídnutí kytary těžko říct - chyba může být v nulťáku, kobylce nebo pražci(ích)... Tedy je-li krk rovný... Chtělo by to, aby se Ti na to někdo zkušenější podíval...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
michy04

Příspěvek od michy04 »

Asi my nic jiného nezbyde, někdy při některých akordech drobně drnčí i jiné struny, ale to je podstatně méně.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Krk nemá být úplně rovný musí být trošku prohnutý dělá se to štelovacím drátem v krku když zmáčkneš první a poslední pražec musí to být zhruba veprostřed na sílu trsátka. Rozkmit strun je velkej zvlášť u nejtlustší struny. Nevím jestli má ten drát pak by pomohlo snad jen zvíšit dohmat.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Pravděpodobně seřídit prohnutí krku, proč jsi měnil hned struny a jakou tloušťku jsi tam dal? :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Kdyz do toho fakt riznes, tak podle me, prirozene ze to trosku zadrnci, zalezi jak moc.
michy04

Příspěvek od michy04 »

daimondia píše:Krk nemá být úplně rovný musí být trošku prohnutý dělá se to štelovacím drátem v krku když zmáčkneš první a poslední pražec musí to být zhruba veprostřed na sílu trsátka. Rozkmit strun je velkej zvlášť u nejtlustší struny. Nevím jestli má ten drát pak by pomohlo snad jen zvíšit dohmat.
Myslíš takový ten otvor na impus jak je uvnitř těla na krku?
džetro píše:Pravděpodobně seřídit prohnutí krku, proč jsi měnil hned struny a jakou tloušťku jsi tam dal? :D
Struny jsem měnil proto, že tam byly ty z výroby, byly již ošoupané, navíc co jsem zde tak pročítal, je lepší tam dát nové, než tam něchávat ty z výroby. Jinak jsou to D' Addario .11 kovové samozřejmě.
...EDGE... píše:Kdyz do toho fakt riznes, tak podle me, prirozene ze to trosku zadrnci, zalezi jak moc.
Na prázdné struně to drnčí opravdu jen když do toho říznu, ale všiml jsem si, že např u akordu E to drnčí prakticky při dotyku, resp. lehkém přejetí strun.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“