Ahoj, potřebuji od vás poradit. Sháním novou kytaru. Bohužel, poblíž mého bydliště není žádný obchod na vyzkoušení, nejblíže je asi Praha, ale to je 100km daleko. Proto volím cestu výběru kytary přes youtube a hlavně rady jiných, zkušenějších. Hrát budu jen doma, jsem bubeník, kytaru mam jenom na skládání. Hrát budu hlavně metal, takže asi by byla vhodná kytara se snímačema typu humbucker, ale jak už jsem psal, jsem bubeník, moc tomu nerozumim, nechám to na vás Nejradši bych byl, kdyby byla úplně nová, popřípadě zánovní. Cena by měla být max. 5000, na doma to bude stačit.
Do oka už mi zatím padly tyhle kytary:
no rozhodně ti doporučuju kytaru vyzkoušet v prodejně nebo u kámoše, nejhorší je když si něco vybereš podle obrázku a popisky, přijde ti to domů a seš zklamanej
když sem shěl kytaru tak sem taky v muzikeru naasel jednu která vypadala jako epina za 9000 ale byla za pět ,na netu nebyla zas tak svrhovaná, ale když sem ji šel vyzkoušet tak to byl celkem děs(čína na 1000%)
a ještě jedna otázečky ty seš bubeník takže předpokládám že tu kytaru chceš jen na domácí hraní a nechceš s ní někde hrát?-pokud jo tak kup něco v bazaru za ty prachy koupíš nejakou sem tam škráblo která bude hrát mnohem líp
Takhle, bez osobního vyzkoušení, je to těžký, ale na toho Schectera jsem slyšel v celku chválu. (ale nevím jestli přesně na tento typ) Osobně bych se přikláněl k bazaru, protože se tam do 5 000 objeví pěkný kousky, nebo tam seženeš nějakou podobnou kytaru co si navrhoval za levnějc.
Tohle jsem řešil přesně před rokem. Chtěl jsem koupit co nejlevnější kytaru, která by sloužila jako druhá záložní. Po delším výběru jsem nakonec koupil LTD M10 a byla to výborná volba, protože kytara hraje dost slušně, dobře drží ladění a v neposlední řadě hezky vypadá. Za ty peníze co stála je bezkonkurenční.
Nechci ti kazit dobrý pocit, ale bezkonkurenční není. Najít mezi základními LTD opravdu dobrý kus je vcelku náročné (netvrdím, že se ti to nepovedlo...), mezi kytarama Cort nebo Washburn bych si byl mnohem jistější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Hele, asi takhle - chtěl jsem koupit co nejlevnější kytaru, kterou bych využíval pouze občas jako záložní. Ta LTD M10 mě tak nějak designově padla do oka, a narazil jsem na kus, který hraje vcelku dobře jak na beglajty, tak na čistý zvuk a taky na sóla. Zdá se mi, že je ve všech polohách frekvenčně vyrovnaná a plná. Navíc celkem dobře drží ladění (narozdíl od jiných levných). A v neposlední řadě mně výborně sedí do ruky profil krku, takže se mi na ni pohodlně hraje. Já jsem za ty peníze (3300 kč bazar) velmi spokojený...
pam píše:Navíc celkem dobře drží ladění (narozdíl od jiných levných).
Pokud vezmeš levnou kytaru s pevnou kobylkou nebo synchronizovaným tremolem, správně ji seřídíš a dobře natáhneš struny, tak ladit bude, pokud nebude mít problém s mechanikama, což není nijak častý problém u těch "normálních" značek.
Já osobně bych si v kategorii do 3300 klidně koupil novou Cort X1 nebo Washburn RX6, pokud bych hledal mezi superstraty. Ale to je jen moje doporučení, kdyby tu náhodou hledal takový nástroj někdo další
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
začínám s elektrikou...a říkal jsem si, že nechci ze začátku investovat nějak horentní sumy za kytaru...a narazil jsem na tohle: http://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbs_580_wr.htm . Co si o tom myslíte? Má s ní někdo nějaký zkušenosti? A má cenu ji pořizovat?
Neznámá akustika z dob komunismu
Art&Lutherie akustika
Custom cigar box guitar 4 strings, piezosnímač Tymos
Homemade vintage 1W Ruby amp
Čínský OEM, šel bych asi jinou a papírově spolehlivější cestou. Neříkám, že nemůžeš narazit na kvalitní kus, ale musel bys ho jít osobně ozkoušet a pořádně porovnávat.