Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom
Pravidla fóra
Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom
Co říkáte na tohle porovnání ? Hodně jsem tu toho četl, ale nic jsem nevyčetl
Myslím konkrétně porovnání řady Gibson LP Studio Faded s nitrolakem a Epiphone LP v cenové relaci nad 15 000, hlavně Epi LP Custom v černé. Hodně se mi líbí ty Customy od Epiphonu, ale když za ty peníze můžu mít Gibsona tak jsem na vahách....dají se vůbec porovnávat ? Hodně jsem četl že ty levný Gibsonky Studia jsou otřesně zpracovaný...
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 8.07.2012 20:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Důvod: Upraven název tématu.
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Levný Gibson LP vs dražší Epiphone LP
S Epinami Customami to nieje o nič lepšie...Flash píše:...Hodně jsem četl že ty levný Gibsonky Studia jsou otřesně zpracovaný...
Re: Gibson LP Studio Faded vs Epiphone LP Custom
Mě by to taky zajímalo no... Četl jsem všude to stejné - cca 20 tisíc je moc na Epinu a málo na Gibsona... A mě, jako zapřísáhlého eLPéčkaře tohle docela štve 
I nejdražší Gibsony z poslední doby jsou otřesně zpracované. A Epi jsou kapitola sama pro sebe. Osobně bych se v současné době díval úplně jinam, než na tyto značky...
Edit: A když Gibson, tak bazar. Studií se dá najít docela dost.
Edit: A když Gibson, tak bazar. Studií se dá najít docela dost.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
- Alternátor
Osobně si myslím, že nové LP od Gibsonu se prostě koupit nevyplatí. Komory atd... Navíc za ty peníze se od nich daj pořád sehnat kytary, který ještě nezprznili těmahle "vychytávkama". O Epinách už radši nemluvím, na to mám svůj názor a nechci se pořád opakovat.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Dutiny v kytaře nejsou nic novýho guild blues bird je má už dlouho a je to vyhledávaná kytárka, ale záleží na jakej styl ji chceš použít ideální je na Jazz a Blues na metal a hard rock bych jí určitě nedoporučil ty nový gibsony vyděl jsem pár videí na you tube a majitelé si stěžovali na zpracování laku. A epiphone nevím jak dneska, ale dříve tedy cca 10 let zpátky to nebyly špatný kytary.
- Alternátor
Jn, lak je trochu problém. Pokud porovnám faded Expa s mým novým SG standardem, tak tomu "full" nitru moc nevěřím. Nepřišlo mi, že starší modely by to takhle měly.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
z techto dvou jednoznacne gibson, ale porad je potreba davat si pozor. Chambering nevidim jako vylozene nevyhodu, pokud teda nepocitas fakt ze to uz nehraje jako lespaul (ale porad to hraje slusne az vyborne, zalezi na kusu).
Já bych radši samozřejmě bral toho Gibsona, ale opravdu hodně mě odrazuje ten nitrolak, četl jsem tu na fóru že jde hodně rychle dolů. Ty dutiny v těle mi vrásky nedělají, je to pěkná kytara a ocením když bude o fous lehčí. Na druhou stranu, děsně se mi líbí Customy a ta Epina je vzhledově úžasná, ale tam mě zase odrazuje fakt, že Gibson je holt Gibson a za ty peníze by bylo asi lépe investovat do něj. Nebýt toho zpropadenýho laku, už se ani nerozmejšlím a beru ho 
-
arcilucifer
na laku to zas tak nevisí.Nebýt toho zpropadenýho laku, už se ani nerozmejšlím a beru ho
- Alternátor
Jo jinak výš jsem trochu odbočíl od faded úpravy. Záleží jen na tom, jak se k tomu chováš. Nic jinýho v tom není. Určitý věci, jako vyleštění krku, prostě přijdou ať chceš, nebo ne, ale celkovýho slejzání bych se až tak nebál. Mám kytaru s touhle úpravou už přes rok a zatím z ní nic neslezlo. A to na ní hraju prakticky každej den.
No mám z toho laku trochu strach, i když já nejsem nijak ,,silovej'' hráč, jinak hraju dost často a nejsem si jistej jak to ta kytara ponese, ale už nějakou dobu hraju a k nástroji se chovat umím 
Každopádně díky za odpovědi a názory 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Chce to nějaké pozlátko, aby se to prodávalo... Fakt nad ní vůbec neuvažuj, máš-li k dispozici tyhle peníze.Flash píše:Na druhou stranu, děsně se mi líbí Customy a ta Epina je vzhledově úžasná
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na tu Gibsonku mám, Epina se mi líbí prostě víc ale je to prostě Epiphone, srovnávat to s Gibsonem asi nebylo moudré 
Dříve jsem se tu celkem připojoval k nadávkám na zpracování levných Gibsonů ( o zvuku bych polemizoval, protože nevím, kdo umí za stejné peníze vyrobit lépe hrající nástroj, ale to je na debatu...), jenže před pár měsíci jsem kupoval postupně 3 kytary u Thomanna a k mému šoku jsem tam nenarazil na jediné LP nebo SG, které by mělo výrobní vady jako Gibsony u nás na krámech. Nedělám z toho žádný závěr, protože vzorek byl celkem malý ( asi 12 nástrojů ) a polovina se mi nelíbila zvukově ( u nás většina ), ale překvapilo mě to.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Alternátor
Jo no, některý věci mě na novým SGčku taky zamrzely (např. kousek lemovky krku, či škrábanec na hlavě, jenže u toho by se dalo polemizovat, zda je to chyba Gibsonu, či zaměstnanců nejmenovaného kytarového schopu), ale zase hraje tak parádně, že to prostě překousnu. Ale faktem je, že v porovnání s ním byl Exp zpracováním (sice detaily, ale není to věc za pár stovek) na úplně jiný úrovni a to to celkově měla bejt levnější kytara už v době, kdy ji vyráběli.
bral bych gibson...prostě dobrá kytara...lak není tak špatnej. mně osobně se víc líbí než klasickej lesklej...ošoupání patří ke hře - to je vintage:)...chambered by mi taky nevadilo...myslím, že 3/4 lidí, který na to nadávaj by poslepu nepoznali, jestli se hraje na plnou nebo částečně vydlabanou kytaru...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
Vyzkoušel sem si Gibson Clasic a co se týče pocitu z hraní tak jsem měl snad o hodně pocit z toho epihone co mám doma. Co se zvuku týče tak neposoudím protože toho Gibson sem neměl zapojeneho, ale pokud si koupíš od RM pickups snímače tak nevidím problém. Ale to je jen můj osobní názor 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z té první věty moc nevyplývá, že čeho že jsi měl lepší pocit.czhDavid píše:Vyzkoušel sem si Gibson Clasic a co se týče pocitu z hraní tak jsem měl snad o hodně pocit z toho epihone co mám doma. Co se zvuku týče tak neposoudím protože toho Gibson sem neměl zapojeneho, ale pokud si koupíš od RM pickups snímače tak nevidím problém. Ale to je jen můj osobní názor
Nic proti RM, ale na opravdu špičkové snímače ještě něco ztrácí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008