Nová ladicí mechanika pro Cort

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Derpette

Nová ladicí mechanika pro Cort

Příspěvek od Derpette »

Zdravím, mám doma kytaru Cort Earth 70 a včera, když jsem měnila struny jsem si všimla, že mi prasknul jeden plastový kolík u mechaniky a jedna struna tím pádem nejde naladit. Vzhledem k tomu že už to je podruhé tak jsem se rozhodla skoncovat s plastem a pořídit novou ladicí mechaniku, nejlépe s kovovými kolíky. Kytaru mám něco okolo půl roku a v mechanikách se moc nevyznám tak se nechci nějak unáhlit, proto bych byla vděčná za nějaký tip jakou koupit. Díky moc..
mirda

Re: Nová ladicí mechanika pro Cort

Příspěvek od mirda »

No to by mě tedy zajímalo co s tou kytarou provádíš za harakiri, že se ti tohle stalo ( jak říkáš-podruhý !!! ) :roll:
Jak máš tu kytaru dlouho??
Jinak-zajdi do hudebnin a uvidíš, co ti nabídnou. Pokud to bude značková nechanika ( Shaler, Gotoh, Grover apod) tak se připrav na větší peníz....myslím tak okolo 700,- kč.( vygugluj si sama.. :) )
Poku ti stačí nějaká bezejmenná mechanika-tak - já kupoval před časem tedy jednořadou na stratocastera-tuším cca za 450,- kč- a prodavač říkal, že je to korea-a že je docela lepší než čína...
Tak si vyber.
Jinak -já osobně bych zkusil, jestli se nedaj sehnat samotný plastový díly, co ti prasky nebo bych to opravil jinak
Derpette

Příspěvek od Derpette »

Právě že s ní neprovádím nic co bych neměla, uloženou ji mám tak aby se nemohla otlouct a když hraju tak s ní o zem taky netřískám :) Mám ji od Vánoc, poprvé se mi to stalo asi 2 měsíce po koupi, byla jsem v několika hudebninách a všude mi bylo řečeno že se ty díly samotný neprodávaj takže mi nezbylo než ji poslat zpět a ten díl vyměnili v servisu. Jinak díky za tip ;-)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Není potřeba kupovat komplet celou mechaniku (6 ks)... Prodávají se kusově a dá se sehnat i samotný rondel...např. tady
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
mirda

Příspěvek od mirda »

A když ji máš od vánoc-uznali to v krámě jako reklamaci??
Derpette

Příspěvek od Derpette »

rocky77: Díky moc
mirda: Uznali, poslala jsem jim to tam a oni to opravili a poslali zpátky docela rychle. Tady jde spíš o to že bych chtěla kvalitnější materiál než je ten plast.
mirda

Příspěvek od mirda »

Pokud bys to objednávala-dal bych si jen pozor na to, aby ty hlavičky byly stejný jako ty tvý plastový-aby na ty osičky šly nasadit a zašroubovat. Nevím, jestli bude vše nějaká univerzální velikost či průměr-spíš bych na to nespolíhal.
možná bych zkusil reklamaci znovu+ se s nima domluvit, že bych chtela kovový hlavičky-a že jim případně něco doplatíš. Myslím, že by ti vyhovět mohli....
Tak hodně štěstí a napiš jak si dopadla.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ty koliky jsou plastovy? :shock:
Hodně budem někde...
Derpette

Příspěvek od Derpette »

Jojo, taky jsem se divila. Vzhledem k ceně jsem neočekávala žádnej zázrak, jen dobrou kytaru na kterou se dá naučit, ale s tím plastem to fakt moc nevychytali.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

SUK se podle mne s podivem ptal, zda plastové jsou opravdu kolíky, tedy část mechaniky, na které je namotána struna... Ale jak jsem pochopil, problém máš s rondelem, tedy tou částí, za kterou se mechanika drží při ladění, je to tak?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Derpette

Příspěvek od Derpette »

rocky77: Máš pravdu, omlouvám se..kolíky samozřejmě plastové nejsou, spletla jsem se. Problém mám opravdu s rondelem, jak ty říkáš..zlomil se přesně napůl v místě kde prochází šroubek, takže je nemožné tu strunu naladit.
mirda

Příspěvek od mirda »

Já se jen divim, že se ti to tak rozpadá!! předpokládám, že je to takovej černej plast. všiml sem si, že to na Corty tedˇdávaj. Dřív to bejvalo jen na těch dražších, na E-70 bejvaly rondelky kovový.
Já mám tedy na svý E-200 taky plast-to je Grover a na Cort F-100-taky plast,ale beze značky-. A na obou drží v pohodě a není s tím sebemenší problém.
Tak je to nejspíš nějaká vadná série...nějakej číňan v pátek odpoledne holt chvátal z práce.....
Derpette

Příspěvek od Derpette »

Přesně tak, černej plast. Na pohled to vypadá docela dobře ale to asi bude tak všechno.
mirda

Příspěvek od mirda »

.......a propooos: kam jsi od vánoc s kytarou pokročila???? Jak to to jde? To se " samoučíš" nebo máš nějakýho instruktora??
Derpette

Příspěvek od Derpette »

Samoučim :) No, pořídila jsem si ji hlavně proto, že jsem si chtěla zahrát svoje oblíbený písničky a k tomu si i zazpívat, přecejen s doprovodem je to lepší. A dalo by se říct že to co potřebuju abych si je zahrála umím, ale protože mě to neskutečně chytlo tak se chci zlepšovat jak jen to jde. Ty základní akordy dávám, trošku problém je s efkem a podobnýma, ale už i to začíná jít. Taky jsem se vrhla na fingerstyle a protože miluju Set fire to the rain od Adele tak jsem googlila taby a učila se z tohohle videa http://www.youtube.com/watch?v=xtWVON06h4M ..něco je tam docela těžký, tak jsem si to trochu upravila podle sebe ale myslim že zhruba po dvou měsících se to dá poslouchat :)
mirda

Příspěvek od mirda »

Tak to je fajn, že tě to baví...........to seš asi nějakej mladší ročník, že....-žádná " stará psice " :lol: .
Docela bych rád nějakou drnkálistku poznal ( ve vší počestnosti samozřejmě...)...a zavzpomínal si s ní na léta, kdy pro mě taky nic jinýho než kytara skoro neexistovalo.....

Nemáš někde nějakej profil -třeba na lidech.cz ..nebo tak- Mužeme pokecat............... abychom tady nedráždili ostatní???
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“