Lamp. kombo do 25k Kč (tipy k Fender Super-Sonic 60W)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MikiOSELS

Lamp. kombo do 25k Kč (tipy k Fender Super-Sonic 60W)

Příspěvek od MikiOSELS »

Ahoj, už celkem dlouhou dobu sháním lampové kombo, které by mi do budoucna vyhovovalo. Peníze, myslím, nejsou problém, ale rád bych se držel něčeho max do 25 000 Kč (klidně ohrané). Hraju na Fendera Tele American Standard a zatím se mi nejvíc líbilo 60W kombo Fender Super Sonic. Rád bych z něho dostal něco jako tohle

http://www.youtube.com/watch?v=xiC__IjC ... r_embedded#!

hlavně - #23 a #93.

Ovšem jeho zvuk se mi líbí celkově. Nemusím moc high-gain (paradoxně super-sonic je snad jediný Fendrácký kombo, který umí slušnej high-gain). Stačí mi pořádnej crunch, který Super sonic umí taky pěkně, a na čistým mi taky až zas tak moc nezáleží.

Jediné, co je mi u Super-Sonicu trochu proti srsti, je to, že má 11 lamp a při výměně všech lamp bych platil celkem slušnou pálku. Pak se mi taky zrovna moc nezamlouvá Vintage-30, nicméně v Super-Sonicu mi přišla v pohodě. Nijak extra mi nepraskaly ušní bubínky z vejšek.

Nebránim se ale ani jiným značkám. Jen se mi Fender zamlouvá asi nejvíc.

Díky za rady ;)

PS: nějak už mě nenapadá nic víc, co bych dodal, tak se kdyžtak zeptejte na další kritéria, které obratem doplním ;)
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 14.07.2012 18:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název tématu.
grock

Re: Lamp. kombo do 25k Kč (tipy k Fender Super-Sonic 60W)

Příspěvek od grock »

Fender Blues Deville, lamp přiměřeně a zvukově asi ještě vhodnější, pokud jsem dobře pochopil co hledáš..Zkus ho a uvidíš sám!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

11 lamp u Supersonica nebudeš muset měnit. Jen ty, co jsou v konci - což jsou dvě 6L6. Ty ostatní vydrží dost dlouho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No a to kombo chceš na co? 60W je docela peklo, to je tak na open-air. Píšeš, že to bude kombo do budoucna, čili asi teď ještě nějaké větší akce nehraješ - nebo se pletu?

Ten borec hraje podle mě nějaký Fender zesilovač, v té ukázce jej nemají napsaný, nebo já jej teda nenašel. Fender zvuk teda zrovna až tak nemiluju a nevyznám se v nich, ale podle toho, jak je to nasládlé, bych to tipoval na nějaký tweed a ten je imho zvukově dost jinde než super-sonic... A proč si nepořídit třeba ten Tweed, myslím, že třeba taková 5E3 (Tweed Deluxe) bude zvukově určitě dost blízko té ukázce a kolem těch 25t. se dá jetá sehnat (a nebo něco podobného butikového...).
grock

Příspěvek od grock »

to Nero a qwer.
Náhodou mám zrovna zmiňovaný 57Deluxe a první, co mi odešlo, byla usměrňovací lampa, pak jsem měnil AX za AY..., ne všude jsou namáhané jen koncovky. Dokonce bych řekl, že u těch ECHT jsou celkově lampy namáhané víc než u modernějších AB dvojkanálů bez usměrňovací flašky. JO - a Deville je i v tweed verzi :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě odejít můžou, o tom žádná... Ale pořád si stojím za tím, že 11 lamp najednou nikdy nebude muset měnit :wink: Navíc když už nějaká ta ECC odejde, tak její výměna je poměrně levná v porovnání s koncovkama.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

qwer píše:No a to kombo chceš na co? 60W je docela peklo, to je tak na open-air. Píšeš, že to bude kombo do budoucna, čili asi teď ještě nějaké větší akce nehraješ - nebo se pletu?

Ten borec hraje podle mě nějaký Fender zesilovač, v té ukázce jej nemají napsaný, nebo já jej teda nenašel. Fender zvuk teda zrovna až tak nemiluju a nevyznám se v nich, ale podle toho, jak je to nasládlé, bych to tipoval na nějaký tweed a ten je imho zvukově dost jinde než super-sonic... A proč si nepořídit třeba ten Tweed, myslím, že třeba taková 5E3 (Tweed Deluxe) bude zvukově určitě dost blízko té ukázce a kolem těch 25t. se dá jetá sehnat (a nebo něco podobného butikového...).
Hm, ten zvuk není nic extra. Tweed Deluxe 5E3 znám pouze v kopii Victoria a řekl bych, že teda hraje o dost lépe. Nevím, co ten týpek má mezi kytarou a kombem, ale i při přepnutí na krkový snímač je to pořád taková tenká jalovina. Myslím, že takovýto zvuk půjde dostat i z levných aparátů jako Laney VC30 a pod. Tam bude méně lamp, než jedenáct....
grock

Příspěvek od grock »

to mmjuz-
souhlas, že to není až tak extra sound, právě proto myslím, že by na to Deville také mělo.
to all-
ten deluxe je luxusní zvuk,ale pokud by chtěl vedle bubeníka hrát i clean, mohl by mít problém. Na čistý není 60w moc, tady by je využil.
to Nero-
výměna všech lamp NAJEDNOU samozřejmě ne, ale řekněme během cca 3 let už postupně asi ano a když se kouknu, že ty AT kytarycz nenabízí a na Audioteku jsou jen za 600,- ks, koncové takjako tak v obou případech, na live mít pro jistotu sebou alespoň jednu náhradní (tedy 3 různé druhy)...
Samozřejmě- v "moderním" kombu za ty 3 roky vymění jen koncovky, tam jsou AX víc na ozdobu, na zvuku je to sice znát, ale požadavkům tazatele by to neodporovalo. Za tím si zase stojím já :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No tak jsem mrknul znocu na to video a dal si i konečně tu práci zjistit, co to je a je to 57 Fender Tweed Deluxe...
grock

Příspěvek od grock »

No jo, ale nakolik č.23 a 93 dělá samotný amp a nakolik pedalboard ? Tak znělo zadání,ne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No právě že jsem se zaměřil hlavně na ty dvě ukázky a myslím si, že oboje bude čistě aparát, nebo max. aparát nakopnutý lehce nějakým boosterem. Ty ultra zkreslené zvuky imho zněly dost hnusně, ale v tom si troufám tvrdit má největší podíl použité repro, které na tyhle nářezy prostě asi moc nebude.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

grock píše: výměna všech lamp NAJEDNOU samozřejmě ne, ale řekněme během cca 3 let už postupně asi ano a když se kouknu, že ty AT kytarycz nenabízí a na Audioteku jsou jen za 600,- ks, koncové takjako tak v obou případech, na live mít pro jistotu sebou alespoň jednu náhradní (tedy 3 různé druhy)...
Nechce se mi to ted hledat, ale vsadím se, že půjdou koupit i levněji - lampy na kytarách, audioteku apod jsou většinou dražší než v GESu a podobných obchodech.

PetrPeter 1975 - 2008
MikiOSELS

Příspěvek od MikiOSELS »

A co říkáte na Fender Blues DeVille 4x10 Tweed -USA? Nikdy jsem nehrál na 4x10.
Tweed je kvůli té látce nebo i kvůli nečemu jinému? Vím, že se dělali v 60. letech, dělají se pořád? Mám v tom trchu zmatek :roll: .
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Fender blues deluxe toho imho moc spolecneho s tweed zvukem nema, tim ale nerikam, ze je to zly aparat.

Neco na zpusob tweedu je ted u fenderu jen rada "ec - eric clapton" a ta je za dost velky prachy. Driv delali radu 57 - champ, deluxe, twin.
grock

Příspěvek od grock »

Blues Deville a Blues Deluxe jsou 2 různé aparáty, milý qwere
Deville má 60w a Deluxe 40, jiná repra atd. Deville samozřejmě není úplně jako twin, hlavně co se čistého týká, ale paradoxně zrovna crunch se z nšho dostane naopak snáz. Je to prostě modernější dvojkanál s revverbem s ef. smyčkou, což jinak ten twin nemá.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

grock píše:Blues Deville a Blues Deluxe jsou 2 různé aparáty, milý qwere
Deville má 60w a Deluxe 40, jiná repra atd. Deville samozřejmě není úplně jako twin, hlavně co se čistého týká, ale paradoxně zrovna crunch se z nšho dostane naopak snáz. Je to prostě modernější dvojkanál s revverbem s ef. smyčkou, což jinak ten twin nemá.
Aha, můžeš říct, v čem se líší? (bez ironie, skutečně mě to zajímá) Já vždycky měl za to, že se liší jen počtěm/typem reproduktorů.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud se vrátíme na začátek vlákna, totiž hledání zvuku toho maníka na YT, tak je to IMHO docela jedno, jestli se budeš pídit po "tweed" nebo "blackface" zvuku. U toho videa je uveden link, kde se dá zjistit, že to stejně žene (pro zkreslení) přes krabičky. Z "Tweed" reissue Fenderů můžeš v současnosti koupit asi jen 57 Twina a 59 Bassmana. Ten první je dost drahý, ten druhý (na můj vkus) moc velký a těžký.Ta EC řada asi do ČR ještě nedorazila, a je to vážně drahota.
Současně vyráběné "Blackface" reissue Fendery jsou Princeton (jen 15W), Deluxe Reverb (podle mě dostatečných 22 W), Super Reverb (45 W) a Twin Reverb (85 W). Z těch posledních při rozumné hlasitosti nedostaneš zkreslený zvuk (a to ani crunch).
Řada Hot Rod/Blues DeVille, Deluxe nejsou klasické tweedy a blackface. Asi by sis měl někde, kde mají víc modelů pohromadě v klidu vedle sebe několik komb vyzkoušet a ujasnit si, zda hledáš tweed nebo blackface zvuk (ujasnit si rozdíl mezi nimi), nebo něco úplně jiného.
MikiOSELS

Příspěvek od MikiOSELS »

to Fořt - dík za malé objasnění. 57 Tweed deluxe je ale fakt dost drahý.

Co si tedy myslíte o klasice Hot rod deluxe? Vyrábí se stále v USA?
Jinak samozřejmě bych nejraději sednul do místnosti, kde jsou všechny možné Fendry, ale situace je taková, že nevím, jak daleko bych musel odjet, abych si rozdíly mezi aparáty ozkoušel sám, protože v čechách jich moc neni. Nicméně se chystám obrazit zase spoustu obchodů. Jinak se to ani udělat nedá. Proto se snažím co nejvíce pochytit na internetu, abych pak sednul do auta a čeknul pár vytipovaných. Je pak větší pravděpodobnost, že mi to jedno vysněné padne do oka :)
grock

Příspěvek od grock »

Já se v elektrice nevyznám vůbec, ale když má deluxe 40w a deville 60, tak si myslím, že to bude jiný obvod, trafo atd. Také je rozdíl mezi řadou Blues (dvojkanál) a HotRod (tříkanál) . Domnívám se, že se dnes vše vyrábí v Mexiku kromě snad těch drahých s usměrňovači (twin EC a spol)..Aby bylo jasno, je třeba uvádět přesný název, tj u názvu DELUXE:´57deluxe (jednokanál, 12w,žádná smyčka ani reverb), Blues Deluxe (dvojkanál, 40w), HotRod Deluxe (trojkanál, 40w) atd. .Deluxe Reverb má 22w a je hlasitý dost, je to zase jiný "DEluxe" :D
Já ´57deluxe mám a na Blues Deville jsem hrál, tak si troufnu tvrdit, že u crunche si podobné docela jsou (krabička+57deluxe vers. zkreslený kanál Blues Deville). Ta 57čka hraje super, ale na živo když je potřeba i čistý zvuk je těch 12w někdy málo, hlavně s HB snímačito kreslí hodně brzy. Ale ten přechod na hraně čistého a zkreslení je žůžo :D .
Řadu Hot Rod osobně neznám, jen z videí, myslím že je posazená víc na zkreslené zvuky.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ale vždyť je úplně jedno, jeslti je to Blues Deluxe nebo Blues Deville, to je slovíčkaření, zvlášť pokud tady řešíme třídy aparátů a ne konkrétní modely. Oba tyhle zesilovače mají s tweedem společný možná tak ten potah a tím to končí, oba aparáty jsou z řady Hot Rod a ta je hodně někde jinde oproti řadě 57 - jak zvukově, tak i konstrukčně...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“