Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Ivan »

poslednu dobu pokukavam po Furchoch na ich internetovej stranke. mam otazku - nerozumiem velmi tej ponuke... kazda rada je nejak specifikovana, ale pise sa tam, ze v ponuke v ramci rady su "available" rozne tvary tela. mam tomu rozumiet tak, ze ked si vyberiem kombinaciu dreva a parametre ake chcem (teda radu), je k dispozicii viacero typov tela? to robi Furch az na zakazku aebo seriovo to maju na sklade?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

V každý řadě máš k dipozici tvary těla uvedené na webu ve specifikacích dané řady. Pak záleží na tom, co mají na prodejně, na skladě, na zakázku...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

dik. ostal som uplne vyvaleny z tejto, len neviem identifikovat typ tela. G?: Obrázek
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Imho grand auditorium - GA. Připadá mi to stejný tvar, jako můj nástroj. Jinak pěkná kytara podle fotky. Určitě bude "pěkná" i cenově.. :idea:
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ked budem velky, tak si taku kupim...
pjung

Příspěvek od pjung »

Něco přes rok mám od Furcha model A17-21 a pražce jsou zralé na výměnu. Pravda, na kytaru se hraje denně, ale i tak bych čekal větší výdrž. Už jsem podobné lamentace někde četl. Tak teď mohu bohužel potvrdit z vlastní zkušenosti.
Jinak kytaře nemám příliš co vytknout; na fingerstyle jazz jsem zatím nic, co by mi více vyhovovalo, nenašel.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Zaujala me nejedna poznamka na adresu furchu: je pravda, ze kytary po par letech (3-5) ztrati zvuk a vyrazne prestanou hrat? je to pry zpusovene pouzivanim prilis mladeho dreva. Jsem jiz prakticky rozhodnuty pro S23CR, protoze takovy zvuk nic v podobne cene ani vzdalene nema a taky zpracovani ve me budi duveru. Slysel o tom nekdo? Rikam si, ze takto vehlasny vyrobce by si prece tohle nedovolil a je to jen falesna pomluva za to, ze delaji kvalitni veci za dobrou cenu?

Budu vdecny za nazor opreny o fakta, diky,
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Když to vezmu obecně, tak na každou značku ať už vyrábí cokoliv se ozývají tisíce negativních reakcí.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

keby naopak pouzivali starsie drevo, tak niekto pride s hypotezou, ze gitara nema uz moznost zriet a naberat na kvalite...
ale pocul som, ze dost pouzivaju tensie vrchne dosky kvoli lepsej projekcii a basom, neviem co je na tom pravdy... ale tensia doska na skodu urcite nebude. z doterajsich skusenosti mozem povedat, ze cim je vrchna doska hrubsia, tym je zvuk nevyraznejsi.
som zvedavy kto sa do mna obuje teraz... :mrgreen:
aldenson

Příspěvek od aldenson »

o tensich deskach sem slysel mozna dokonce primo od prodejce a pry s tim mohly byt zpocatku vyroby problemy...hlavne u cedru, ale ted uz maji nejake patentovane zebrovani a je to vyreseno. mel jsem v ruce s23cr z roku 2002 a nebylo tam krome bezneho pouzivani patrne nic. jen to nehralo zdaleka tak barevne jako nova. ale to bylo doufam strunama a intenzivim 10 letym pouzivanim jako hlavni kytara... nicmene sam vyrobce nedoporucuje pouzivat tlustsi struny, nez 12, ktere sam montuje...
Blackstar HT-1R
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ivan píše:ale pocul som, ze dost pouzivaju tensie vrchne dosky kvoli lepsej projekcii a basom, neviem co je na tom pravdy... ale tensia doska na skodu urcite nebude. z doterajsich skusenosti mozem povedat, ze cim je vrchna doska hrubsia, tym je zvuk nevyraznejsi.
som zvedavy kto sa do mna obuje teraz... :mrgreen:
Není důvod, aby se do tebe někdo pouštěl - že tenčí vrchní deska má pozitivní vliv na zvuk, je jasné... Problém je jen v tom, že pak má samozřejmě nižší mechanickou odolnost...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

neni nutne se do tebe poustet, pouze doplnit dalsi uhel pohledu, ktery z tenke desky nedela uz jednoznacnou vec.
Ja mam napr. na kytarach radeji desku trosku silnejsi, ano sice min rezonuje, a neni ta barevna, nicmene ja nesnasim na kytare kdyz se "zahlusuje", tzn. ze pri razantnejsi hre vsechny ty barvy prestava stihat prenaset. Kdo byl na Taylor workshopu a slysel jak prezentator do toho obcas triskal a jak to ty spickove kytary prestavaly stihat, tak asi vi co mam na mysli.
A protoze ja vetsinu casu hraju razantneji (ale neda se rict ze triskam), tak ocekavam ze to kytara prenese bez pazvuku, zahlusovani, prebasovani, drnceni a dalsi neprijemnych doprovodnych jevu a tam silnejsi deska pomaha.
Takze no offence, jenom doplneni, ze napr. pro me nemusi byt tenka deska vzdycky lepsi nez silnejsi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
shoooter

Příspěvek od shoooter »

aldenson píše:Zaujala me nejedna poznamka na adresu furchu: je pravda, ze kytary po par letech (3-5) ztrati zvuk a vyrazne prestanou hrat? ... Slysel o tom nekdo?
Já myslím, že o tom slyšel každý, otázka je ale co je na tom pravdy.
A na tom se nikdy lidi nedohodnou.
I já jsem prodal D-32SM, a fakt to nebylo proto, že dobře hrál.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
shoooter

Příspěvek od shoooter »

hyenik píše:neni nutne se do tebe poustet, pouze doplnit dalsi uhel pohledu, ktery z tenke desky nedela uz jednoznacnou vec.
Ja mam napr. na kytarach radeji desku trosku silnejsi, ano sice min rezonuje, a neni ta barevna, nicmene ja nesnasim na kytare kdyz se "zahlusuje", tzn. ze pri razantnejsi hre vsechny ty barvy prestava stihat prenaset. Kdo byl na Taylor workshopu a slysel jak prezentator do toho obcas triskal a jak to ty spickove kytary prestavaly stihat, tak asi vi co mam na mysli.
A protoze ja vetsinu casu hraju razantneji (ale neda se rict ze triskam), tak ocekavam ze to kytara prenese bez pazvuku, zahlusovani, prebasovani, drnceni a dalsi neprijemnych doprovodnych jevu a tam silnejsi deska pomaha.
Takze no offence, jenom doplneni, ze napr. pro me nemusi byt tenka deska vzdycky lepsi nez silnejsi.
To nemusí být vždy jen deskou, přesně takhle se choval i můj Taylor DN3. Ale ta kytara má menší ozvučný otvor a jiné žebrování (byl problém tam dostat kvůli žebru Fishman Elipse), takže těch aspektů je určitě víc.
Jinak srovnávat Furcha s Taylorem je celkem úsměvné.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
aldenson

Příspěvek od aldenson »

shoooter píše: Já myslím, že o tom slyšel každý, otázka je ale co je na tom pravdy.
cili se ti zdalo, ze se vytraci charakter i zvuk celkove a proto ses ho zbavil? po jake dobe? podle me by kytara kolem 30 000 uz mela aspon 15 let vydrzet...
Blackstar HT-1R
shoooter

Příspěvek od shoooter »

aldenson píše:
shoooter píše: Já myslím, že o tom slyšel každý, otázka je ale co je na tom pravdy.
cili se ti zdalo, ze se vytraci charakter i zvuk celkove a proto ses ho zbavil? po jake dobe? podle me by kytara kolem 30 000 uz mela aspon 15 let vydrzet...
Měl jsem ho nějakých 5 let a zdálo se mi, že místo aby se rozehrával, dusí se nějak čím dál víc. Potom jsem to slyšel v nerovné (přiznávám) konfrontaci s Martin HD-28, a šel z domu.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

shoooter píše: Měl jsem ho nějakých 5 let a zdálo se mi, že místo aby se rozehrával, dusí se nějak čím dál víc. Potom jsem to slyšel v nerovné (přiznávám) konfrontaci s Martin HD-28, a šel z domu.
hmmm a to byla smrkova deska, ktera byse prave vyhrat mela narozdil od cedru, ktery je takrikajic vyhrany od zacatku. cili mam mit strach z S23CR? zvukove u nove kytary fakt narez. budu jen trosku laborovat s tvarem tela, ale jina kje to parada. jen uvazuju, jestli pro me nejsou tovarni 12ky moc tvrde, protoze jsem "elektrikar", ale zase by to zvukove zapadlo jeste vice, ne?
Blackstar HT-1R
Ivan

Příspěvek od Ivan »

aldenson píše: cili mam mit strach z S23CR?
nemas... ak ti znie dobre od zaciatku, neskorsia degradacia zvuku je iba akasi psychologicka sugescia... ako moze uz na cca 10-12% vysusene a odlezane drevo stratit nejak extremne svoje akusticke vlastnosti?! podla mna ak sa maju udiat nejake zmeny, moze to ist jedine k lepsiemu. ci uz ide o smrek alebo ceder... verim vsak tomu, ze ked sa gitara nehra, strati cveng. rezonancie doske iba prospievaju
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

aldenson píše:
shoooter píše: Měl jsem ho nějakých 5 let a zdálo se mi, že místo aby se rozehrával, dusí se nějak čím dál víc. Potom jsem to slyšel v nerovné (přiznávám) konfrontaci s Martin HD-28, a šel z domu.
hmmm a to byla smrkova deska, ktera byse prave vyhrat mela narozdil od cedru, ktery je takrikajic vyhrany od zacatku. cili mam mit strach z S23CR? zvukove u nove kytary fakt narez. budu jen trosku laborovat s tvarem tela, ale jina kje to parada. jen uvazuju, jestli pro me nejsou tovarni 12ky moc tvrde, protoze jsem "elektrikar", ale zase by to zvukove zapadlo jeste vice, ne?
Heleď vždycky jsem na akustice používal dvanáctky, na Furchovi ze začátku taky, ale postupem času jsem přešel na jedenáctky a sem s tim zvukem spokojenej ještě o něco víc.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A neni to mozna tak, ze ta vrchni deska napomaha tomu, ze ta kytara hraje uz nova jako das, velice silne a barevne, ale jak se vyhraje, tak hraje tak silne a barevne, ze se snadno prehlcuje a proste zni zahuhlane?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“