Pokrácené tomy

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
spurny.filip

Pokrácené tomy

Příspěvek od spurny.filip »

nazdar všichni,
mám dotaz...zakoupil jsem bicí s pokrácenýma tomama 10x7,12x8,14x12,16x14(velmi výhodná koupě), na dotaz, co ty pokrácený tomy mi bylo odpovězeno: "to je v pohodě...to není poznat oproti palci delším tomům"...zajímalo by mě, jelikož mám před přeblaněním, jakým způsobem ta výška bubnu ovlivňuje zvuk, na převozkách to nepoznám, ať popřípadě můžu nějakým způsobem vybrat blány i podle potřeby rozměrů tomů...jedná se o javory...díky
Sonor AQ2, Anatolian
zzbar
Rádce

Re: Pokrácené tomy

Příspěvek od zzbar »

Zdar. Jak pravíš, bicí už jsi zakoupil. Pokud jsi před tím nezkontroloval hrany ze strany, kde byly korpusy upravované, udělej to teď. Pokud to nebude OK, nech si to spravit nebo to udělej sám (pokud máš kde a čím).
Musel to být nějaký dobrodruh nebo bláznivý kutil, ale co už. Byla to pro tebe, jak píšeš, výhodná koupě, tak nebudu nad tím spekulovat.
Co se týče tkzv. "nízkých korpusů", toho bych se nebál. Měl jsem možnost hrát na Tamáckých Imperialstarech a Superstarech. Byly tam bohužel jen převozní blány. I na těch byl ale patrný široký potenciál ladění tomů. Věřím že s nějakými pořádnými blánami (např. Pinstripe), by to bylo ještě o několik tříd lepší.
Co mě ale nadchlo, byla větší možnost naklopení tomů nad kopák. Někomu to vyhovovat nemusí, mně se to prostě líbilo. Abych pravdu řekl, do budoucna o takové sestavě uvažuju... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
spurny.filip

Ahoj, bicí jsem kupoval nový ;) ty kratší tomy měly zrovna skladem, ve výprodeji za luxusní cenu a při dotazu na tu hloubku tomů, říkali, že v pohodě...že to žádnej velkej rozdíl není, tak jsem si pak zpětně říkal, jestli to náhodou neříkali jen kvůli tomu, aby je prodali ;) jediný čeho se bojím, že to zůstane takový suchý, bez sustainu...doufám, že se to změní s novýma blánama...Mám v plánu na kopák PWS3, tomy osadit emperorama a na malej škopek hodit PWS...
Sonor AQ2, Anatolian
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

A já měl z tvého dotazu dojem, že bicí byly doma upravované. Pardon.
Jak říkám, nebál bych se toho. Co se týče blan PWS3 mám také na virblu i kopáku, u těch tomů to bude chtít vyzkoušet. Záleží také co od toho čekáš, jaký styl hraješ atd... Emperory nebo Pinstripe můžou vyhovět. Musíš to otestovat :wink:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
spurny.filip

když jsem si můj dotaz přečetl znova, taky bych to asi pochopil jako Ty, sorry..Já právě nemám moc pokusů, pač mám málo peněz :D můj požadavek je čistej, pěknej, hutnej, mlaskavej zvuk, ale Pinstripe nechci(z neznámého důvodu)...vyšli mi z toho ty čirý emperory...do písku se mi moc nechce, strašně mě láká ta čirá...a nechtěl jsem jednovrstvý kvůli výdrži..Ještě na ten malej buben se trošku bojím aby mi to PWS moc nezadusila...
Sonor AQ2, Anatolian
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když to je těžké. Myslím že tady od nikoho neuslyšíš: dej tam přesně to a to. Je to hodně subjektivní. Každý má nějakou zkušenost. A pochybuju, že se tady ozve někdo, kdo zrovna na ty samé bicí, co máš ty, už doopravdy hrál.
Můžu ti jen napsat, co bych udělal já a ty na to (samozřejmě) nemusíš brát vůbec zřetel. Dal bych tam tedy PWS3 na virbl a kopák a Pinstripe na tomy. Pokud by to neznělo podle mého gusta a neměl bych prachy na okamžitou výměnu, poladil bych to alespoň do přijatelného výsledku. A pak bych postupně obmněňoval. Pořád jsem nějak přesvědčen o těch Pinstripech. Ale jak říkám - toť můj názor.
Naposledy upravil(a) zzbar dne 22.07.2012 12:12, celkem upraveno 1 x.

a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Já se nezapojuju do diskuze jen proto, že bych opisovala naprosto stejný výběr blan, jako kolegáček ZZBAR! :wink:
A stejně jak on, i já se připojuji k tomu, že je to věc naprosto subjektivní, tedy tohle naše ber jakoozkoušený základ, od kterého se můžeš nějak odrazit a když nezískáš hned požadovaný sound, alespoň budeš mít se od čeho odrazit...... a nebo nedej na žádnou radu a zkus to sám podle sebe rovnou.... výsledek může být lepší, ale spíše hodně podobný :D Tím myslím že třeba nezýskáš hned to co od toho chceš slyšet, ale máš se od čeho odpíchnout.... :idea: :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
spurny.filip

Kopák a virbl už mám objednán powerstroke 3(kopák - clear, MB - coated)...na tomy jsem objednal emperory...nevím proč, ale prostě k pinstripům nemám vztah, mám k ním skoro odpor...ale z absolutně neznámého důvodu...uvidím co ty epmperory...hlavně doufám, že ten 10" tom bude hrát a že tak suše jako teď, nebude hrát dosmrti ;) ale díky za pomoc a čas :) pokud to s emperorama nevyjde, tak něco našetřím a udělám 2. pokus ;)
Sonor AQ2, Anatolian
Moleek

Příspěvek od Moleek »

spurny.filip píše:...na tomy jsem objednal emperory...nevím proč, ale prostě k pinstripům nemám vztah, mám k ním skoro odpor...ale z absolutně neznámého důvodu...uvidím co ty epmperory...
Divný... Řekl bych, že se ti tam nelíbí ten tlumící kroužek, ale to bys pak na kopák a virbl nekupoval PWS 3, kde jsou dokonce dva :D
Ale chápu tě... Já mám nevysvětlitelný odpor právě k těm emperorům... A to takový, že kdyby mi nesedly PinStripe, tak tam radši dám Evans G2, jen aby tam nebyly Emperor, přestože je to prakticky totéž (papírově)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
spurny.filip

tlumící kroužek je v pohodě ;) pinstripky jsou všude kolem mě a já je prostě nechci, protože jsou takový nějaký...mně prostě nesedí :D měl jsem je na amatkách, protože na amatky v podstatě nic jinýho dát nemůžeš a ještě je máme v orchestru na Yamaha stage custom...a tam se mi to taky nelíbí...asi špatná zkušenost...
Sonor AQ2, Anatolian
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak třeba se nevysvětlitelný odpor změní v lásku až za hrob :)
Obětuj 3 kila, kup Pinstripe na desítku tom a uvidíš. To tě nezrujnuje.

Na Amatky jsem je kdysi dávno používal taky. Dokázaly z nic moc bubnu udělat slušný zvuk. Controlsoundy ani Emprerory toto nedokázaly. Teď mám sice PWS3 všude, ale to je už jiná písnička :D .

a spousta No name...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Blány samozřejmě udělají hodně (od dvouvrstvé Pinstripe nemohu čekat to, co od pískované jednovrstvé Ambassadorky a naopak), ale skoro nejvíc stejně záleží na tom, jak se Ti to podaří ve výsledku naladit :wink:

Nejčastěji také používám na tomy Emperory (teď jsem jela nějaký rok v pískovaných, ale už mám připravené nové čiré, ať je zase změna). Taky jsem se rozhodla, že začnu s blánama trochu experimentovat, protože mám možnost, na podzim začnu zkoušet na různé soupravy různé blány a uvidím, jestli mi z toho vyleze nějaký zajímavý poznatek, o který bych se pak mohla případně podělit :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Já zase mám nevysvětlitelný odpor k Remu všeobecně. Obuto mám komplet v Aquarianech. TT a FT Super2, SD Hi-energy, BD Impact2. Jsem naprosto spokojen.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Diabollo píše:Já zase mám nevysvětlitelný odpor k Remu všeobecně. Obuto mám komplet v Aquarianech. TT a FT Super2, SD Hi-energy, BD Impact2. Jsem naprosto spokojen.
Uvažuju teď náhodou taky o Super 2 - máš clear nebo coated ? a jaké máš rozměry tomů ? krom toho speciálního uchycení v obručí jsou to myslím taky dvě vrstvy s tlumícím prstencem.... ?
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

mám clear. Jsou to dvouvrstvý blány bez tlumícího prstence. Mám je na Pearl export 12,13,16,18. Rezo mám clasicc clear. Se zvukem jsem velice spokojen, příjemný dozvuk, hutný tón.

Ale uplně jsme odbočili od původního tématu...
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Diabollo píše:Ale uplně jsme odbočili od původního tématu...
Úplně ne, zajímám se o to právě i v souvislosti s nižšími tomy... rád bych 12" x 7" něco jako dělá výše zmíněná Tama..kvůli pohodlí při hraní i kvůli zvukové změně...právě proto se ptám na rozměry bubnů... Každý má nějakou svoji zaběhlou kombinaci, která se mu líbí právě na jeho bicích...a každý máme jiný nástroj...tak proto se ptám, abych měl představu, na jakých bubnech se ti tyto blány líbí...
spurny.filip

Zdravím všechny :) mám tu výsledek přeblanění ;) Kopák(PWS3) - to, co jsem chtěl tam je, pěkně mlaská...malej buben(pws3 coated) - hodně jsem to napl, takže hodně konkrétní, štiplavej, krátkej buben, tomy - s těma si budu muset ještě hodně pohrát, ale vypadá to slibně...
...ovšem mám problém - 10x7...když ho sundám ze stojanu, sustain tam je a hraje krásně, jakmile ho pověsím, sustain se ztratí..nemáte s tím někdo zkušenost?
Sonor AQ2, Anatolian
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Joe86 píše:
Diabollo píše:Ale uplně jsme odbočili od původního tématu...
Úplně ne, zajímám se o to právě i v souvislosti s nižšími tomy... rád bych 12" x 7" něco jako dělá výše zmíněná Tama..kvůli pohodlí při hraní i kvůli zvukové změně...právě proto se ptám na rozměry bubnů... Každý má nějakou svoji zaběhlou kombinaci, která se mu líbí právě na jeho bicích...a každý máme jiný nástroj...tak proto se ptám, abych měl představu, na jakých bubnech se ti tyto blány líbí...
Já mám klasickou hloubku tomů. Co udělají na snížených korpusech nevím. Ale taky pomalu uvažuji nad změnou setu právě s mělčími TT's, takže pokud to budeš testovat, dej pak vědět nějaký výsledek.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“