Aivn86: EDIT názvu :Pro lepší konkrétnost a hlavně aby se to dalo najít pomocí vyhledávání.
Bass přes kytarový efekt
Pravidla fóra
- DaveMurray
Bass přes kytarový efekt
Ohoj! Použil jsem Hledat a dokonce jsem i hledal vlastníma očima, ale ono to ne a ne nic najit. Tak zakládám téma! Chci se zeptat: je možné, abych na Bass Guitar (je to Dimavery
) hrál či nahrával do pc přes kytarový procesor RP80, který je určen pro >elektrickou kytaru< ne pro bass? Můžu tým něco zkazit? Nebo to tak můžu udělat??? Díky!!
Aivn86: EDIT názvu :Pro lepší konkrétnost a hlavně aby se to dalo najít pomocí vyhledávání.
Hele vůbec to tomu nevadí. Akorár prostě kytarovej efekt tam má trochu jiný šváby, který jsou trochu jinka nastavený. Ale to nevadí. Já hrál s kytarou na basovej multiefekt Digitech BP50 a líbilo se mi to mnohem víc než kytarovej mulťák ZOOM 505
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- DaveMurray
Už jsem tu někde řešili, že to ale nemusí mít uplně ten zvuk dobrej, páč to není stavěný na tak hluboký tony...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
jo přesně tak...kytarová krabička ti většinou sežere basy a pak basa není slyšet, pač hraje jak kytara...spíš bych se podíval po basové krabičce, buď Ibanez PD7 nebo Boss ODB-3,ten Ibanez má 3 zkreslení, hlavně nekupuj mulťák, měl jsem Zoom 505 II a v podstatě jsem ho nepoužil, pač ty zvuky tam, byly moc chemické a zkreslení jsem hned jsem vyřadil, pač to uplně zhnusilo zvuk, člověk ani nesklyšel, co hraje, strašně nevýrazné.....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
-
Master of Subtlety
Co se týče RP80, tak tam je (kromě efektů typu pitch shift, whammy, detune - ty jsou na basce totálně k ničemu) problém se zkreslenim, který vlastně ty hluboký tóny ani nezkresluje, spíše je jen tak przní...
ale třeba wah, delay, částečně reverb, možná trochu chorus jsou použitellné...
zkazit tim nic nemůžeš, nahrávat se dá, akorát máš stejnej problém jako kytarista, když budeš mít hodně silnej výstupní signál, můžeš odpálit zvukovku (může to bejt hodně problematický v případě, že máš aktivky...)
ale třeba wah, delay, částečně reverb, možná trochu chorus jsou použitellné...
zkazit tim nic nemůžeš, nahrávat se dá, akorát máš stejnej problém jako kytarista, když budeš mít hodně silnej výstupní signál, můžeš odpálit zvukovku (může to bejt hodně problematický v případě, že máš aktivky...)
- DaveMurray
Joo to je fakt, že to není na hluboký tóny, ale nějak tak jsem si s tím zkoušel pohrát a něco by z toho vyjít snad mělo... Aspoň prozatím - určitě si bass krabičku chci někdy koupit, já jen myslel jako do tý doby 
Třeba amp model British Combo se mi na tom RP80 ale docela líbil
A ty různý efekty jako třeba reverb a chorus jsem do toho zkusil zapojit a taky to docela jde
sice bass krabice to neni, ale zatim to stačí 
Třeba amp model British Combo se mi na tom RP80 ale docela líbil