Lamp. kombo do 25k Kč (tipy k Fender Super-Sonic 60W)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
grock

Re: Lamp. kombo do 25k Kč (tipy k Fender Super-Sonic 60W)

Příspěvek od grock »

? Z řady Rod Hot není ani jeden !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
MikiOSELS

Příspěvek od MikiOSELS »

A kdybych se zeptal tak mimo. Jakej aparát byste mi tedy doporučili mimo fendry? Aby splňoval kritéria, které jsem uváděl na začátku diskuze?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Do 25 k těžko radit. Zkus mrknout na Kytarách na Ampeg GVT52:
http://kytary.cz/ampeg-gvt52-112/HN120025/
Ale lepší než Fendery Blues Deluxe Reissue nebo Deluxe Reverb to asi nebude. Ty bych vyzkoušel jako první.
Super by byla Rivera Quiana, ale to bys zaplatil skoro dvojnásobek, než sis dal strop.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tak zrovna Rivera je ideální volba, pokud chceš malinko zachovat nádech Fender zvuku a nějakej Clubster za tyhle prachy se nabízel hodně dlouho. Supersonic mi nezněl nijak zle, hral sem na něj minulý týden - zběžně, ale pořád je to bylo dost divný, moderní, lehce streilní, spíše středový a zase do sladka... Pokud jsi psal, že peníze nejsou problém, tak bych rozhodně nebral HR Deluxe ani DeVille, to je o třídu až dvě níže, ikdyž to patří k tomu lepšímu okolo 15 táců. Myslím, že je na bazaru i dost zajímavjech dobovejch aparátů za cenu, kterou by jsi dal... Podle mě... Když už máš takhle nakročeno, tak bych hledal něco ultimátního a koukal třeba i po boutique aparátech, ale musíš už taky trochu vědět co chceš... Jestli ten modernější Fender zvuk nebo něco syrovějšího a transparentnějšího alá VOX či Marshall, což je bezesporu taky klasika.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

grock píše:? Z řady Rod Hot není ani jeden !
ÁNO?

http://www.fender.com/products/hotrod
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

MikiOSELS píše:A kdybych se zeptal tak mimo. Jakej aparát byste mi tedy doporučili mimo fendry? Aby splňoval kritéria, které jsem uváděl na začátku diskuze?
Poslyš, osobně mám firmu Fender rád, ale pokud se vrátím k Tebou zveřejněné ukázce sta vzorků rock and rollu, z které jsi tak nadšený, tak tenhle zvuk skutečně dostaneš z kdejakého levnějšího aparátu. Zajeď si do nějakých hudebnin a zkoušej co Ti sedne. Spíš se zaměř na aparáty od 15 - 30W. Víc je pro Tebe opravdu zbytečné. Testni třeba Laney řady VC a LC, Hudges Kettner Statesmany, Peavey Classicy, VOX AC... a pod. Dneska je to všechno na jedno kopyto. Výrobci si nekonkurují kvalitou, ale naopak nižšími a nižšími náklady na výrobu. Klidně si můžeš nechat udělat aparát od nějakého domácího bastlíře - Rožďalovského, Horkého, Hockeho a pod. Aparát s tímhle zvukem opravdu zvládne kde kdo. Pokud bys trval na Fenderu, zkoušej i Fendery, proč ne. Ale ten Super Sonic by měl být nejméně fenderovský ze současné nabídky této firmy. Přeci jen je to pokus o univerzální moderní aparát. Aspoň se to tvrdí, osobně jsem ho nepotkal, tak pokud se mýlím, někdo mne jistě opraví. Na druhou stranu kupovat nějaké předražené reissue modely v tweedu má možná čas, až opravdu zjistíš co vlastně chceš, budeš mít kapelu a s ní koncertovat. Ale tou dobou zřejmě budeš mít dost zkušeností a rozumu na to, aby ses tady ptal tak trochu na hlouposti.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Super Sonic na mě spíš působil lehce na steroidech, intuitivně blíže k Messa, asi by to byl fajn aparát do rockové kapely, kde potřebuješ střídat clean/drive zvuky přímo z aparátu, ale tady bych třeba šáhl spíše pro něco od Orange.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

subroofer píše:Tak zrovna Rivera je ideální volba, pokud chceš malinko zachovat nádech Fender zvuku a nějakej Clubster za tyhle prachy se nabízel hodně dlouho.
Ty Chubster / Clubster / Pubster bych nedoporučoval. Zkoušel jsem pár kousků v obchodě a nehrály vůbec dobře. Navíc mají velké problémy s poruchovostí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Hm... Já hrál na Knucklehead 55 myslím (respektive jí má kámoš a hraje to vcelku pěkně), bednou Messa EV a bylo to příjemný, ale to je asi jinej zesik :(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, to je trochu jiná třída :wink: Proti vyšším Riverám ani slovo, ale tyhle základní modely moc povedené nejsou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlas, před lety jsem na půjčeného Clubstera (zřejmě ten s jedním 12") odehrál koncert, a nadšený jsem nebyl. Hodně tenký zvuk, třeba ve srovnání s Laney VC30, na který jsem v té době hrál.
Ty dražší modely jsou ale o něčem jiném. Třeba taková Venus 6, ta mi připadne "nejtweedovější!:

Bohužel s cenou víc než dvakrát vyšší než v zadání ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hm, ja mam s clubsterem/pubsterem teda jinou zkusenost. hral jsem na dva (naposledy pubster s 1x10) a vzdycky to hralo paradne, samozrejme od malyho komba se neda cekat zvuk jako od velky zavreny bedny :) ale pro moje usi to hralo urcite lip nez nejaky ty lampovy tricitky od laney. nedavno jsem hral koncert na quianna 55 a taky to hralo suprove, a to v tom snad byly G12T. za tyhle penize pujde v pohode sehnat ten model R 55, 1x12 dvoukanal, hraje paradne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když jsem naposled zkoušel právě 1x10 Clubstera, tak zkreslený připomínal chrčení poškozenýho low-end tranzistoru. Předtím jsem hrál na jiný kus, který teda nehrál tak špatně, ale pořád nehrál za nějakých těch 20k, kterých tehdá stál.

Nicméně s tou poruchovostí je to fakt. Když před nějakými 3 - 4 roky zpět se Rivery prvně objevily na kytarách.cz, tak se jich hrozné množství vracelo na reklamace a opravy a kvůli tomu je radši vyřadili ze sortimentu.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“