Akustickou west. kytaru levně. cca do 3 tisíc?
Pravidla fóra
Akustickou west. kytaru levně. cca do 3 tisíc?
Rozhoduji se mezi Marris D 220M (2600 kč) a Epiphone DR-220S VS (3000 kč)? Na živo sem hrál jen na Marris a na tu cenu mi zvuk připadl povedený.O Epiphonu moc nevím jen je teď ve slevě tak váhám. Díky za radu.
Re: Akustickou west. kytaru levně. cca do 3 tisíc?
Jsou to dosti odlišné kytary - Marris je celopřekližka celomahagon, Epi je polomasiv smrk + mahagon... Takže zvuk se bude hodně lišit...pokud máš možnost, zkus i tu Epinu, abys to porovnal, a ber tu, která se Ti bude líbit víc... Jinak těžko radit vzhledem k neporovnatelnosti... S kvalitou to bude podobné - bude se lišit kus od kusu 
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
b.a.rr.a.96
Ahoj jsem tady nová
Chtěla bych se zeptat na pár otázek
Na kytaru hraju asik půl roku doma jsem samouk. Akordy umím za ten půl rok jsem se toho docela hodně naučila i oď tatky protože tady kdysik hrával. Jen mám ještě jeho starou kytaru. Je to klasika je malá a hraje hrozně. Za vydělané peníze bych si chtěla koupit kytaru. Asi je lepší zajít si do hudebnin a osobně vyzkoušet jak hraje atd. ale jen jsem se chtěla zepat co si myslíte o téhlé kytaře http://aukro.cz/akusticka-kytara-cort-e ... 23765.html . Četla jsem že kytary Cort jsou dobré
díky za odpověd
Pokud je ta kytara v pořádku, tak za tu cenu (zvláště vyvolávací) je to dobrá koupě...
-
b.a.rr.a.96
No pokud je sleva z 6000 tak to je hodně dobré jen se bojim že bude zle hrátrocky77 píše:Pokud je ta kytara v pořádku, tak za tu cenu (zvláště vyvolávací) je to dobrá koupě...
V ruce jsem ji kdysi v obchodě měl...nicméně pořád je to kategorie kytar, u které platí, že je potřeba zkusit každý konkrétní kus...i když riziko nepovedeného kusu není příliš vysoké... Té slevy bych se nebál - aktuální situace na trhu je rozhodně daleko příznivější pro kupující než prodávajícíb.a.rr.a.96 píše:No pokud je sleva z 6000 tak to je hodně dobré jen se bojim že bude zle hrátrocky77 píše:Pokud je ta kytara v pořádku, tak za tu cenu (zvláště vyvolávací) je to dobrá koupě...nemáte s podobnou zkušenosti ?
-
b.a.rr.a.96
A hrála dobře ? Jsem jen začátečník ale chtěla bych něco na co se můžu spolehnout že vydrží dýl a je to kvalita.
Pokud vymenujes starou kytaru za novou a chces,aby ti dlouho vydrzela,nezda se mi rozumne brat starsi kytaru,proroze nikdy nevis,jak s ni kso zachazel a co se s ni delo.Takze radsi bych byt tebou,tak dam radsi nejakou kacku navic a koupim uplne novou kytaru a mas jiatotu plus zaruku.kazdopadne pokud jai zacatecnik,vem si pri nakupu nekoho zkuseneho s sebou,sama to nekupuj,pokud jsi zacatecnik.je to muj osobni pohled,takze nemyslim to zle.
S tou asistencí někoho zkušenějšího u nákupu souhlasím, to je určitě záhodno...
Jinak bych se ale bazaru (koupě použité kytary) nebál - vzhledem k aktuální situaci na trhu, o které jsem se již zmiňoval, se dnes dá pořídit za velmi výhodných podmínek dobrá kytara... Pokud by nebylo víc zájemců a Tys jí koupila opravdu za 3.000 Kč, mohla by sis gratulovat... Předchozí historii sice neznáš, ale pokud kytaru prohlédne někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí, a zkontroluje, zda není křivý krk, uvolněné žebro, otlučené tělo, vymletý pražce atd., udělá Ti ta kytara stejnou službu jako nová a navíc za polovic ceny...
A ano, ty kusy, co jsem zkoušel, hrály velmi slušně... Ta zadní deska z masivu je poznat...
Jinak bych se ale bazaru (koupě použité kytary) nebál - vzhledem k aktuální situaci na trhu, o které jsem se již zmiňoval, se dnes dá pořídit za velmi výhodných podmínek dobrá kytara... Pokud by nebylo víc zájemců a Tys jí koupila opravdu za 3.000 Kč, mohla by sis gratulovat... Předchozí historii sice neznáš, ale pokud kytaru prohlédne někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí, a zkontroluje, zda není křivý krk, uvolněné žebro, otlučené tělo, vymletý pražce atd., udělá Ti ta kytara stejnou službu jako nová a navíc za polovic ceny...
A ano, ty kusy, co jsem zkoušel, hrály velmi slušně... Ta zadní deska z masivu je poznat...
taky jsem ji mel uz v ruce, a hrala vyborne. takovy pevny, ale pritom nezny/hladky zvuk (plus to, co rika rocky). kdyby byla jistota, ze je ten nastroj v poradku (a to se u inzeratu na aukru jen tak rict neda), byla by to perfektni volba. samozrejme kdyby se cena nevysplhala moc vysoko.b.a.rr.a.96 píše:A hrála dobře ?
-
b.a.rr.a.96
Na aukru ta kytara pořád je. Má to prodloužené do 30.7 a já furt uvažuju je mi teprve 16 a doma mi to rozmlouvají ikdyž si to budu platit sama ze svých peněž tvrdí že si mám koupit něco levnějšího když jsem samouk. Ale ta sleva je opravdu velká a vypadá jako nová a já bych chtěla už nějakou lepší která dýl vydrží. Přemýšlela že bych začla někam chodit hrát ale já jsem spiš jen samouk prostě učím se písničky doma mám vlastní plány ale to oni nedokážou pochopit

- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To je v pohodě, naši taky byli zpočátku proti, ale po nějaké době když viděli že jsem to po měsíci nemrsknul do kouta mě začli podporovatb.a.rr.a.96 píše:Na aukru ta kytara pořád je. Má to prodloužené do 30.7 a já furt uvažuju je mi teprve 16 a doma mi to rozmlouvají ikdyž si to budu platit sama ze svých peněž tvrdí že si mám koupit něco levnějšího když jsem samouk. Ale ta sleva je opravdu velká a vypadá jako nová a já bych chtěla už nějakou lepší která dýl vydrží. Přemýšlela že bych začla někam chodit hrát ale já jsem spiš jen samouk prostě učím se písničky doma mám vlastní plány ale to oni nedokážou pochopit![]()
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Říká se, že pro začátek stačí nějaká hodně levná kytara, ale s tím zásadně nesouhlasím. Ty nejlevnější kytary (nová pod 3000 Kč) patří do ruky zkušeným hráčům, ti si poradí. Ty potřebuješ kytaru, aby ti pomáhala, ne aby ses s ní prala.b.a.rr.a.96 píše:Na aukru ta kytara pořád je. Má to prodloužené do 30.7 a já furt uvažuju je mi teprve 16 a doma mi to rozmlouvají ikdyž si to budu platit sama ze svých peněž tvrdí že si mám koupit něco levnějšího když jsem samouk. Ale ta sleva je opravdu velká a vypadá jako nová a já bych chtěla už nějakou lepší která dýl vydrží. Přemýšlela že bych začla někam chodit hrát ale já jsem spiš jen samouk prostě učím se písničky doma mám vlastní plány ale to oni nedokážou pochopit![]()
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
-
b.a.rr.a.96
Jsem ráda že je aspoň někdo při mě
Oni to tak moc nevidí že mě to baví prostě hraju kdy se dá jenomže s tou starou se to nedá je stará je ještě taťkova a má dost let
navíc jim to může být jedno když si to všecko platím a platila ze svého takže myslím že ta z aukra bude dobrá koupě. Zkusím se majitele poptat ještě na pár fotek i ze zadu jestli namá nějaký kaz atd.
To je správný přístup
Jen jak koukám znovu na tu kytaru, tak mi přijde trošku zvláštní ta přední deska - to skoro vypadá, jako by byla ze 4 kusů s tím, že uprostřed jsou dány dva pruhy dřeva...vypadá to zvláštně... Koukněte na to ještě někdo zkušenějším okem...
Aukce
Jen jak koukám znovu na tu kytaru, tak mi přijde trošku zvláštní ta přední deska - to skoro vypadá, jako by byla ze 4 kusů s tím, že uprostřed jsou dány dva pruhy dřeva...vypadá to zvláštně... Koukněte na to ještě někdo zkušenějším okem...
Aukce
-
b.a.rr.a.96
Ano máš pravdu vypadá to tak toho jsem si všimla až teď. Težko posoudím co to může být ale možná to dělá jen ta fotka těžko říčt můžu mu napsat a poptat se. Tady je ta kytara v originále http://kytary.cz/cort-earth-200-nat/HN102544/
Vypadá to na kresbu dřeva, horní desky se dělají tak že se vezme kus dřeva o velikosti zhruba poloviny kytary tlustý pár cm, rozřízne se horizontálně a ty dva kusy se slepí uprostřed k sobě, ten spoj prochází přesně středem horní desky a to pak tvoří na obou polovinách stejnou kresbu dřeva. Říká se tomu bookmatching http://www.seagullguitars.com/aboutus.html Na fotce je vidět ta středová čára, od ní jde napravo i nalevo světlý pruh dřeva a kousek od nich je tmavší tenký proužek, vše je zrcadlově stejné na obou půlkách. Je to jen estetická záležitost (Gibson by to asi nepustil ven ale taky stojí 10x tolik
) na zvuk to vliv mít nebude. Jinak pokud by kytara nebyla v pořádku a prodávající ji nechtěl vzít zpátky, stačí napsat provozovatelům Aukra a dát mu negativní hodnocení a už si na Aukru neškrtne a to si málokdo lajzne.
Jinak mě sice rodiče neodrazovali ale začali mi věřit že to myslím vážně až tak po 15 letech hraní.
Jinak mě sice rodiče neodrazovali ale začali mi věřit že to myslím vážně až tak po 15 letech hraní.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Otázkou právě je, zda ty dva proužky nalevo i napravo od středové čáry jsou jen jiná kresba dřeva, nebo samostatné kusy dřeva... Na jinou kresbu mi to přijde moc odlišné od zbytku a moc pravidelně oddělené...
Jinak se vším souhlas...
Jinak se vším souhlas...
Těžko říct, osobně jsem ještě neviděl akustiku která by měla horní desku z více než dvou kusů, kdyby prodávající poslal fotku v lepším rozlišení bylo by to jasnější ale je to vyšší série, myslím že by tam dřevo takovým způsobem neošidili. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
-
woro90-1
I kdyby, moc bych to neprožíval. Přední deska ze 2, ze 3 nebo ze 4 kusů vyjde v této cenové třídě nastejno, dokonce to může být plus, míso dvou vadných kusů čtyři dobré. Ty dva lepené spoje nemůžou mít velký vliv, nemluvě o tom, že nevíme zda tam opravdu jsou.
Mám lacinou bulharku z padesátých let s volnou kobylkou a příčným žebrováním, která má přední desku ze tří kusů, důvodem je nižší trvanlivost tehdejších lepených spojů - všechny namáhané části jsou ve středním dílu desky, který je z jednoho kusu, a k okrajům je nastaven dalšími díly. Jeden podélný spoj už se uvolnil. To u dnešních kytar v době lepidel výrazně pevnějšch než dřevo asi moc nehrozí.
Mám lacinou bulharku z padesátých let s volnou kobylkou a příčným žebrováním, která má přední desku ze tří kusů, důvodem je nižší trvanlivost tehdejších lepených spojů - všechny namáhané části jsou ve středním dílu desky, který je z jednoho kusu, a k okrajům je nastaven dalšími díly. Jeden podélný spoj už se uvolnil. To u dnešních kytar v době lepidel výrazně pevnějšch než dřevo asi moc nehrozí.