POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Francis

Re: POD HD

Příspěvek od Francis »

Kdybych zapojil extermé delay s funkcí spillover, tak to stále nebude schopná mezi patchy dokázat?
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

klobasnik píše:Jaký máte názor na dual tone processing? Rozhodl jsem se pro HD, v možnostech by mi vyhovoval model 300, nevím jestli nemám přišetřit na 500 právě kvůli této funkci.
Já to nepoužívám.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

když už HD tak spíš 500.. a ne jen kvůli dualu, ale celkově možnosti-svobody jak si postavit efekty za sebou (u 300 jen 4 bloky, a nemůžeš kombinovat ) atd atd...ale po pravdě bych šáhl raději po bazarovém XT či X3 live
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Francis

Příspěvek od Francis »

Kdybych zapojil externí delay s funkcí spillover, tak to stále nebude POD mezi patchy podporovat?
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

pupack píše:když už HD tak spíš 500.. a ne jen kvůli dualu, ale celkově možnosti-svobody jak si postavit efekty za sebou (u 300 jen 4 bloky, a nemůžeš kombinovat ) atd atd...ale po pravdě bych šáhl raději po bazarovém XT či X3 live
Je to mířeno na mě? Verzi XT mám, v tom Metal Shop a FX Junkie.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

klobasnik píše:
pupack píše:když už HD tak spíš 500.. a ne jen kvůli dualu, ale celkově možnosti-svobody jak si postavit efekty za sebou (u 300 jen 4 bloky, a nemůžeš kombinovat ) atd atd...ale po pravdě bych šáhl raději po bazarovém XT či X3 live
Je to mířeno na mě? Verzi XT mám, v tom Metal Shop a FX Junkie.
Jé sorry ano je to na tebe :) nějak mi přeskočily příspěvky? Jestli můžeš, někde si na shopu to HD vyzkoušej, jednak jestli ti stačí možnosti skladby efektů u té 300 a druhak jestli Ti přijde zvukově vůbec lepší než než Xt. Já měl XT a stojím si za tím, že hrálo lépe než HD které jsem zkoušel a kterého zvuky poslouchám téměř denně od lidí z U2gtr. Zvukově mi přijdou simulace lepší v XT a X3 ale asi záleží na tom které. Podle mě to nové řadě HD kazí pokus o konvoluci boxů. Ale je to můj subjektivní dojem.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Francis píše:Kdybych zapojil externí delay s funkcí spillover, tak to stále nebude POD mezi patchy podporovat?
Teď ti trošku nerozumím.
POD HD má spillover u efektů jednotlivých ve smyslu že jsi v Presetu č. 1 například kde máš delay, ty ten delay vypneš ale ještě dobíhají dozvuky, tam spillover je.

Kde ale v HD spillover není je to, že máš preset č.1 pro sloku kde je delay, tubesreamer, whammy a reverb a pak preset č. 2 pro refrén kde delay není (a zaroven tam je spousty jiných věcí, proto je potřeba jiný preset). Jakmile pak z presetu č. 1 přepneš na preset č.2 tak se ti to prostě přepne a spillover nikde.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Kde to soldano štípnul?
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Francis

Příspěvek od Francis »

mám takovej problém. nevím jak přepnout EXP1 na EXP2 (druhej pedál zapojenej nemám). v manuálu jsem se dočetl, že to jde stlačením pedálu špičkou, ale stejně se nic nestane. díky
Bearder

Příspěvek od Bearder »

musíš zatlačit na špičku kyvného pedálu skutečně hodně aby se přepl. Jde to a dokonce ti to bude signalizovat změnou diody.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Francis

Příspěvek od Francis »

Zdravím znovu.
Tak už jsem si ošahal dostatečně svojí pětistovku a žádný větší komplikace nenastávaj - velký dík za českej manuál. Až teď jsem se dokopal vyzkoušet a zapojit pod do dvou aparátů a v tu chvíli nastal menší problém. Když si nastavím v podu dvě cesty a ty pak propojím s reálnými aparáty, tak to prostě bzučí. Zkoušel jsem vypojit jenom jeden kabel a vždy to přestane. Prostě to bzučí pouze s obouma naráz. Neví někdo co s tim?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

vypadá to že ti tam vzniká zemní smyčka, jak to máš napájené? nemá jeden z těch aparátů ground lift? možná by pomohli di boxy které ti oddělí signálovou zem od té "elektrické"
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Pokud má ještě někdo pohybnosti...
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Už nemám, stojí to za h***o :D :D :D
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Nakonec jsem HD500 prodal.
Ne proto že by zvuky či ovládání či cokoliv bylo nějaké špatné, to ani omylem, byl to rolls royce a zvuky byly na moji potřebu skutečně luxusní, ovládání uplně jednoduché a možnosti nedozírné

ale zjistil jsem že na to abych se pořádně učil a dobře hrál nepotřebuju megamultiefekt kterej jsem si dopřál protože sem prostě nevěděl co přesně zapnout, v jakou chvíli, jak to nastavit a ani mě to moc nebavilo zapínat všemožné a hrát si, když jsem potřeboval dle předlohy nastavit zvuk třeba nirvany tak sem to prostě nějak splácal a rozhodně to original nepřipomínalo díky tomu že sem to neuměl pořádně nastavit. Prostě jsem se vrátil ke kořenům a začal si hrát s Aclass kombem s obrovskou dynamikou a soustředit se hlavně na to aby mě bavila hra samotná než štelování milionu parametrů a možností. Někdo může jít jinou cestou a ví přesně co chce či je už ostřílenej hráč a ví co jak nastavit aby dosáhl toho a toho.

Prostě se přirozeně vyvíjet od naprosté jednoduchosti komba kabelu kytaru přidáváním krabiček do již existujícího a hodně hodně procvičeného základu a ne po hlavě skočit do multiefektové džungle protože pokud chcete skutečně umět hrát tak je to prostě dle mého na škodu. Neradil bych žádný multiefekt začátečníkovy. Jen ho to mate.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tak záleží co člověk hraje, ne každý hraje zkreslené powery a u dost věcí je onen správný zvuk základem. Ale obecně určitě souhlas.
Lime

Příspěvek od Lime »

A je to tady... verze 2.1 http://line6.com/news/general/1345
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Francis

Příspěvek od Francis »

Chci se zeptat jaký používáte zesílky na pody. Já osobně mám pětistovku a hraju přes LANEY LV300H a jeden basovej apec. S timhle mulťákem se využije beztak jenom čistej kanál, takže mi příjde zbytečný kupovat si dvoukanál zesík, když využiju jenom jeden nebo se pletu? Neni lepší hrát přes PA než kytarový aparáty?

Díky za odpovědi a případný postřehy
Pastor
Bandzone: http://bandzone.cz/pastor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastor »

Já používám aktivní RCF 312a bednu pouštím do ní i samply takže spokojenost.
https://soundcloud.com/hpastor
https://www.facebook.com/pastorekmusic
Ableton Live Suite 9, Ableton PUSH,Line 6 Variax guitar
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“