Ahoj,
chtěl bych si pořídit nějakou levnější ext.zvukovku na nahrávání okolo 3000,- a co jsem se tu dočetl, tak lex.lambda se prý jeví jako jedna z těch s dobrým poměrem cena/kvalita. Budu ale náhravat taky mj. bicí přes elektrické bicí YAMAHA DTX PRESS IV a co nevím, jako amatér v téhle oblasti je, jestli se po propojení těch bubnů se zvukovkou (midi in/out) a PC skrze USB budou zaznaménávat údery do jednotlivých bubnů do každé stopy zvlášť? myslím jako to je např. ve studiu - snare má svou stopu, tom svou, kick svoji atd. Chtěl bych to nahrát a pohrát si se zvukem, ale kdyby to bylo jako jeden celek, tak to moc už neupravím. Na nahrávání mám mixcraft 5, je jednoduchý, ale co zároveň nevím, jestli to bude spolu komunikovat, ještě jsem bubny nenahrával. Díky za každou radu...
Lexicon lambda - midi out
Pravidla fóra
Re: Lexicon lambda - midi out
na zaznam po midi nepotrebujes zvukovku. jestli ji potrebujes i k necemu dalsimu, tak ano, ale ciste na midi se da poridit i solo prevodnik.
a k tem ostatnim otazkam: ano, kazdy uder se zaznamena zvlast. ale nejlip by bylo nejdriv vedet o co v midi jde. krome cteni nejakych wiki clanku, je takova jednoducha (a nazorna) cesta ta, ze si vezmes (stahnes) nejaky midi soubor a podivas se na nej v editoru (jestli nemas, stahni pro zacatek napriklad Reaper).
a k tem ostatnim otazkam: ano, kazdy uder se zaznamena zvlast. ale nejlip by bylo nejdriv vedet o co v midi jde. krome cteni nejakych wiki clanku, je takova jednoducha (a nazorna) cesta ta, ze si vezmes (stahnes) nejaky midi soubor a podivas se na nej v editoru (jestli nemas, stahni pro zacatek napriklad Reaper).
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon lambda - midi out
Přesně tak. Yamaha bude mít určo USB port, takže nepotřebuješ nic dalšího. V programech se obvykle všechny tyhle věci zaznamenají do jedné MIDI stopy (protože ty údery jsou obvykle ve stejném MIDI kanálu), ale jednoduchým příkazem se tato jedna stopa rozdělí podle výšky (=označení) not, takže ve výsledku ano, jednotlivé bubny/plechy budou každý ve své MIDI stopě.
P.
P.