Kvalitní čistý zvuk - kde a jak ho dnes nalézt?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Fořt

Re: Výběr modelingového komba - Peavey, Fender, Vox

Příspěvek od Fořt »

Fajn, nechci se přít ani tě nijak přesvědčovat, jen jsem ti chtěl naznačit cestu, která by ti třeba mohla k tomu zvuku pomoci. LP s HB, byť Gibson, prostě podle mě není ideální řešení opravdu pěkného čistého zvuku. Ani samotný singl to není, vtip je až v té paralelní kombinaci 2 singlů, jak na stratu tak na teleti. Pokud ti jde o "prostorovost", jak to popisuješ.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Děkuju, snažím se hledat kde se dá, ale já říkal, že jsem zkoušel kytary jak s HB tak s SC a samozřejmě různá zapojení :D. To víš, že jsem nezkusil jen jeden snímač, řekl, že to má na prd zvuk, zahodil a šel zkusit něco jinýho :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bejk píše: Nero: Neříkám, že nenajdu, ale říkám, že žádný, který jsem zkoušel neměl to, co bych od něj očekával... Neměl jsem ale přístup k nějakým starěím aparátům nebo nějakým speciálním edicím. Mluvím o dnes vyráběných aparátech.
Já taky :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní čistý zvuk - kde a jak ho dnes nalézt?

Příspěvek od Kinx »

tech aparatu ktere dnes maji dobry cisty zvuk je relativne dost. A nejde vubec o zadny kultovni nedostupny veci, staci se rozhlednout po bazaru po starsich Mesach (dnes za par korun) nebo fenderech (nemam ted na mysli hot rod radu, ta me nebavi kvuli repro) popr Riverach. Hezky clean za malo penez ma treba i H&K statesman. Ja osobne teda problemy s cistym nikdy neresil, pokud nepocitam obdobi kdy jsem hral na Solton Chorus 50. Nehlede na to ze dobrych vysledku (i ve studiu) dosahuju s podle nekterych zdejsich odborniku s nejhorsima reprakama na ciste zvuky, tj. Vintage 30 :) ale je to zpravidla s kytarama co maji singly (nebo rozeple HB v ruznych zapojenich) a vetsinou zesilovacema od Mesy. Btw kdyz se do nahravky nehodi ani V30, ani kultovni Altec 417-8H ktery mam v jednom kombu, popr neni nic jineho zrovna po ruce tak kolikrat sahnu i k reseni kytara primo do linky - zatim to fungovalo dobre a nikdo si nestezoval :)

Btw driv tech aparatu na cisty zvuk bylo imho zejmena proto, ze doba si to zadala. Vsechny ty Rolandy etc. na to mely odladena repra, byla poptavka po takovem tom uplne cistem zvuku kytary. takovy imho dnes uz mnoho lidi nehleda, vetsina vyrobcu se orientuje spis na zkresleni a tomu odpovida i celkovy odladeni tech aparatu.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tady taky záleží na tom, jak až moc ten čistej zvuk chceš využívat. Já hrozně dlouho hledal nějaký ideální nastavení úplně clean cleanu, ale došel jsem k závěru, že už ani moc nepotřebuju dvoukanál, neb čistej zvuk získám přehozením na krkovej snímač se staženým volume. S mýma snímačema (498R nebo 490R podle kytary) mi to i přes snížený volume trochu kreslí, ale nakonec jsem zjistil, že je to pro mě naprosto ideální a už ani nic jinýho nehledám :)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Lidi :D, já nebudu kupovat kombo s úžasným čistočistým zvukem který hledám, já se o tom jen zmínil už v odděleném vlákně a rozvedla se z toho takováhle debata s vlasním vláknem :D. Jen jsem se zmínil, že zvuk, který bych si představoval jsem ještě u žádného zkoušeného komba neslyšel. Zkoušel jsem jen takové ty běžné aparáty, co se dají vidět ve středně velkých hudebninách. Když jsem byl v Praze tak jsem raději zkoušel kytary než komba tenkrát :D.
Ten zvuk bych zase tolik nevyužil, šlo mi jen o to, že bych řekl, že základ komba je pěkný čistý zvuk, ten se dá dále prznit zkreslovadlama, fuzzama a modulačníma efektama, ale ten krásně čistý zůstává pořád...
Nevyužil bych ho, protože hraju většinou na zkreslenej (zatím). Jen mi to přišlo divné, připadalo mi to jako základ dobrého aparátu... Proto jsem vystoupil z řady :D
Debatujte dál :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak byl to základ oddělené debaty, ale ta může být klidně vedena s tvou další účastí nebo bez ní :wink: Mě tady na fóru příjde téma o čistém zvuku docela osvěžující v záplavě threadů založených hledači hi-gainu...

Nevím, co máš přesně na mysli těmi běžnými aparáty ze středně velkých hudebnin, ale umím si představit, že lampy nižší nebo nižší střední třídy nemusely zaujmout. Navíc když se nesejdou s opravdu dobrou kytarou a třeba i slušným kabelem. Ty drátky pro normální zkoušení jsou často výsměch.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nero píše:Tak byl to základ oddělené debaty, ale ta může být klidně vedena s tvou další účastí nebo bez ní :wink: Mě tady na fóru příjde téma o čistém zvuku docela osvěžující v záplavě threadů založených hledači hi-gainu...

Nevím, co máš přesně na mysli těmi běžnými aparáty ze středně velkých hudebnin, ale umím si představit, že lampy nižší nebo nižší střední třídy nemusely zaujmout. Navíc když se nesejdou s opravdu dobrou kytarou a třeba i slušným kabelem. Ty drátky pro normální zkoušení jsou často výsměch.
Jasně, že může. Jen jsem zaskočen jak se to rozjelo z nevinné narážka :D. Ale je to jedině dobře :).
Běžné Marshally, Crate, Fendery, Mesy, Blackheart, Vox... Nepamatuji si všechny ty modely a typy, ale nebyly to žádné extra kousky pro fajnšmekry, nejsou to tak velké hudebniny jako kytary třeba, ale prodávají to, co se zrovna kupuje... Nevylučuji, že někde ten pravý aparát najdu, zaskočilo mě kolik z toho mě nezaujalo po čisté stránce :D. Kytary jsem bral vždy kvalitnější a několik druhů s různými snímači... Kabelem to možná někdy mohlo být, ale většinou tam mají pěkný monster nebo co to bylo už nevím. Na tomhle díky bohu nešetří.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud v tom výčtu máš Mesu, Fender a Vox a nezkoušel jsi jen modely nedělané na čistý zvuk (Rectifier, Super-Sonic) nebo ne tak povedené série (podle mě třeba Hot Rod), s dobrými kytarami, a pořád si nenašel nic, co by tě zaujalo, tak by mě fakt zajímalo, co za čistý zvuk hledáš... To už pak opravdu jen o tom, aby si ho člověk uměl nastavit :D

(A teda u těhle značek bych si už asi pamatoval, na co jsem hrát - dyť to je skoro jak zážitková turistika :mrgreen: Nebo si člověk vzpomene, když je vidí na netu - tolik modelů zase nemají.)

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Těžko říct, asi jsem hodně náročnej :D. Nehledám ho nijak soustavně, protože ho vlastně skoro nepotřebuju, hledal jsem ho právě kvůli té mé myšlence- kvalitní clean- základ aparátu.
Ty modely jsem vypustil z hlavy, prostě nebylo místo a potřeboval jsem si pamatovat něco jiného, ale co to bylo jsem právě teď zapomněl. :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono jsou 3 varianty - náročnost, hledání něčeho, co prostě nejde / neexistuje, nebo neschopnost si to nastavit. Jiná mě už nenapadá :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nero píše:Ono jsou 3 varianty - náročnost, hledání něčeho, co prostě nejde / neexistuje, nebo neschopnost si to nastavit. Jiná mě už nenapadá :wink:
Vidím to na možnost 2 a 3, protože jestli ty jeho dojmy vychází z pár minut brnkání někde v hudebninách, tak potom chápu ty řeči o ''běžných'' Mesách atd... Navíc u čistého zvuku záleží hodně na kytaře a to už je základ toho, kam se chci zvukově dostat. Všechny aparáty co jsem za poslední dobu měl, tak mají výborný čistý kanál a je už jenom na samotném kytaristovi, jak s tím naloží.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Bejk píše:Kytary jsem vždy bral ty lepší, nebudu to zkoušet s Epinama za 3999 Kč :D
Podpis mistra Bejka píše:El. kytara: Epiphone Les Paul
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Přečti si celé vlákno :roll:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zrejme se to hodi sem... "sampioni zvonivosti", test 9 kombicek (i nejvyssich cenovek), aparaty casto spojovane se spickovym cistym zvukem, i kdyz tihle testeri masti casteji na zkresleni :)
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... undup.aspx
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zajímavý testík, teď jsem to sice jen proletěl, protože nemám na čem pořádně přehrát zvuk, ale vypadá to na zajímavé čtení a poslech. Jen škoda, že kromě Voxe to jsou pro normální smrtelníky v našich končinách nesehnatelné modely.

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hyeniku díky za tip na skvělá videa. A schválně - který aparát se vám z těch 9 líbí? U mě zvítězil 65 Amps London, Matchless Lightning a AC15.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mě nejvíc zaujaly Godsell, 65 a pak nevím, jestli Fargen nebo Matchless. Ale žádný z těch aparátů není úplně to, co bych hledal Obrázek

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

me se nejvic libilo to kremove SG, to hralo super na vsechno :)
se stratem se mi libily DrZ, Matchless (i kdyz zkresleni uz bylo trochu rozplizle) a dobry byl i TopHat a Vox
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

Dr. Z. Všechno to hraje hezky, ale Dr.Z mi přišel o fous lepší než zbytek.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“