Díky tady tohle byla moje inspirace -
Akorát jsem nedodržel tvar , ale formu jsem zachoval. Tzn stejně jako ten ken lawrence napravo to má na topu makasarový eben. Dokonce i optické vlákna místo pozičních značek (díky J.J.ovi) akorát na ten inlay jsem si zatím furt netroufnul Jen se bojím, že je ten top až moc tmavý... po nalakování to ještě ztmavne... tak uvidíme.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Krk byl základ koupený, ale zbytek dodělával J.J. Dřevo na tělo stálo 600, základ krku 800, makasarová dýha 200, makasarový hmatník 300. Sada optických vláken s ledkou okolo 450, hardware dokupy asi 700, cca 300 za nějaké ty tmely a smirky, 80 mořidlo + 700 EMG 81 ke kobyle. + 5 - 8 stovek bude stát lakování. Takže se vlezu tak do 5ky a až bude za dobrou cenu další EMG 81,85 nebo 60 tk koupím ke krku.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Původně jsem chtěl, ale zatím si na to netroufám a ani nemám náčiní. Inlay na tu krytku jsem dělal normální horní frézkou s 3mm širokým vrtákem, ale na nějaké přesnější ornamenty bych si musel pořídit toho malinkého Dremela a sadu vrtáků. Taky jsem zjistil, že není až takový problém udělat drážku na inlay do dřeva, ale udělat korespondující kousek z perleti byl porod. Měl jsem obyčejnou perleť z nějakého dámského náramku co kdysi nosila mamka, ale problém byl v tom že se to neskutečně drolilo takže jsem asi 20 centimetrových kroužků zničil než jsem vůbec vyrobil tuhle jednoduchou srandu. Samozřejmě že kdybych měl velké rovné pláto perleti a dremela tak by to asi bylo o něčem jiném, ale i tak to byla sranda... Do budoucna spíš uvažuju, že bych koupil nějakou neobvyklou perleťovou sadu popř motiv na ebayi a pak si ho doma sám dal do krku. Prodávají jich tam milion.
Zítra už konečně půjde do lakovny, kde jí v sobotu stříknou dvousložkovým čirým PU a v pondělí bych si měl jít pro hotovou záležitost. Pak to doladím a nazbrojím a postnu fotky tady na forum a udělám video na Youtube.
Smile píše:skoda, ze je ta krytka hranata, prijde mi, ze se zakulacenou spickou by to vypadalo lip. kazdopadne krasna prace, cela ta kytara!
Nechápu co mysíš zakulacenou špičkou, tahle právě celkem zakulacená je podobně jako Gibson V
Špice právě kulatá zůstala, akorát hrany hlavy jsem pod úhlem zbrousil.
Mastr: Taky je třeba, dělat inlay před opražcováním. U těch optických vláken bych se taky docela bál. Rozhodně bych volil pořadí inlay - světlovody - pražce. Co se týče té značky, je výhodnější si nejdřív z perleti vyrobit inlay a pak si ho obkreslit na dřevo a vyfréznout si na něj díru. Takhle jsem dělal ptáky a celkem to šlo.
Co se týče perleťových plátků, tak loni jsem přes ebay sehnal 6ks o rozměrech cca 38x26x1,5mm v přepočtu asi za 500 Kč. Na ptáky na 24 pražcový PRSo jsem spotřeboval dva a půl plátku.
P.S. Koukám, že jsi na tu krytku nakonec použil něco jinýho než ten můj eben, je to asi nějaký odřezek z toho topu, že?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Měl jsme s tím ebenem hrozný problém... strašně se loupal ve směru kresby. Trochu víc jsem zabral frézkou a už to střílelo všude kolem. Takže jsem musel zvolit jinou variantu.
Tak hlavně, když sis poradil. Já z toho ebenu teď dělám inlaye do toho mýho javorovýho hmatníku a do jednoho jsem zavrézovával perleťový JJ a s Dremelem a mikrofrézkama to šlo suprově.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.