PUSSY RIOT aneb UŽ ZASE ZAVÍRAJÍ MUZIKANTY-PODEPIŠTE PETICI!

Vše o kapelách a hudebnících ...
Teorge

Re: PUSSY RIOT aneb UŽ ZASE ZAVÍRAJÍ MUZIKANTY-PODEPIŠTE PET

Příspěvek od Teorge »

Já žiji v přesvědčení, že těch 7 let nedostanou.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To by si podle mě nedovolili. Rusko na tom není tak dobře aby mohlo mít politické vězně (jakkoli neoficiální - 7 let je strašně moc, to by bilo do očí) a ozývala se jen občanská sdružení. Samozřejmě že nejvhodnější trest by byl takový, který už se dnes nikde nepraktikuje - vyvést na náměstí a přede všemi pořádně našvihat na p***l, pak pustit domů s případnou pokutou. Dnes je ale jiná doba a takový trest je přece strašně nehumánní.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Právě, mi to připadá, že se to z politických důvodů nějak urovná. Beztak chtějí udělat na lidi bububu a zároveň i ukázat, že nejsou tak špatní...
jastud

Příspěvek od jastud »

Už teď sedí ve vazbě čtyři měsíce. Což je víc než hodně vzhledem k provinění. Nic nezničily, nikoho nezranily, jen udělaly trochu randálu. Pořádková pokuta by to mohla v pohodě vyřešit.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Neznám jejich zákony a trestní systém, ale i u nás se ti může stát, že budeš ve vazbě několik měsíců a pak tě u soudu uznají nevinným.

Jinak, když říkáš pořádková pokuta, z čeho byly vlastně obviněné?

EDIT: a už jsem to našel z vandalství.
Jasud: byly do toho kostela pozvané? hráli tam kdy? když byl prázdný nebo při mši? Nesouhlasím, že se to tak dlouho táhne, ale všude se baví jen o tom, že je zavřeli a o detailech nic.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

A jeste predtim udelali bordel v muzeu.
Dostali to co chteli, popularitu.

BTW: byli na to predem pripraveni, zaridili si doklady do Kanady, jen si sli sednout driv nez mohli prchnout.
jastud

Příspěvek od jastud »

Dělaly bordel a zasloužily by nařezat. O tom není sporu, ale vazba potažmo kriminál je eklhaft.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

jastud: u nás za vandalismus hrozí taky kriminál ;-) sice max 1 rok, ale taky hrozí.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Teorge píše:jastud: u nás za vandalismus hrozí taky kriminál ;-) sice max 1 rok, ale taky hrozí.
No, třeba Smetana si zařídil víc. Nevím jak to vypadá aktuálně, ale předpokládám, že si zbytek odsedí, a za mařák mu přidají tak 18 měsíců a je tam za 2 a půl roku.
Je to tak správně, jinak by byl celý systém k ničemu.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

To že se vám nelíbí jakou formou to ty holky podaly neznamená, že by se měl obsah ignorovat. Trochu tu ty reakce nechápu. Jak tu říkal jastud, ty holky neudělaly vůbec nic. To je asi jako kdyby mě zavřeli za to, že sem se někde vožral a začal něco křičet na náměstí. Společenská nebezpečnost toho činu je absolutně nulová a jedinej důvod proč sedí ve vězení jsou jejich názory.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já neříkám,že se mi to líbí, ale každá země má svoje zákony. U nás by jsi se opil a na náměstí pořvával a nic moc by se ti nestalo, ale zkus to třeba někde na blízkém východě.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

tele.kom píše:To že se vám nelíbí jakou formou to ty holky podaly neznamená, že by se měl obsah ignorovat. Trochu tu ty reakce nechápu. Jak tu říkal jastud, ty holky neudělaly vůbec nic. To je asi jako kdyby mě zavřeli za to, že sem se někde vožral a začal něco křičet na náměstí. Společenská nebezpečnost toho činu je absolutně nulová a jedinej důvod proč sedí ve vězení jsou jejich názory.
Jak to myslíš ignorovat? Víš kolik se děje na světě bezpráví? To že proti tomu nic nedělám neznamená, že to ignoruji, zkrátka se mi to netýká. Nebo ty chceš zachraňovat svět jako před časem ten kluk z Nazarethu?
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jastud

Příspěvek od jastud »

@ tele.com - jo tak nějak jsem to myslel.

@ shooter - s pravděpodobností blízkou jedné ten podpis nebude mít žádný vliv. Ale pořád je tam, byť miniaturní, šance, že kvůli tisící prvnímu podpisu se tím začne někdo zabývat.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

shoooter píše: Jak to myslíš ignorovat? Víš kolik se děje na světě bezpráví? To že proti tomu nic nedělám neznamená, že to ignoruji, zkrátka se mi to netýká. Nebo ty chceš zachraňovat svět jako před časem ten kluk z Nazarethu?
No mě přijde, že většina z vás to tu bere tak, že holky se asi doma nudily, tak si řekly že si půjdou trošku zablbnout do kostela a musejí po právu očekávat trest. Vynechává se tu kontext toho, proč to udělaly. Nechtěly upozornit na sebe, ale na nějakej problém. Rozhodně sem to nemyslel tak, že máš podepisovat nějaký petice nebo cokoliv, to je samozřejmě každýho věc.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

[quote="jastud"]Ať je to jak chce, ........
Nezapomeň že zákony si soudruzi tvořili vždy sami, známe to z minulosti u nás. Tihle maj dá se říct v uvozovkách " štěstí" , že je maj v merku media. Protože VUML jsem už také ochutnal, zákon nezákon, příjemné to neni.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

tele.kom píše:
shoooter píše: Jak to myslíš ignorovat? Víš kolik se děje na světě bezpráví? To že proti tomu nic nedělám neznamená, že to ignoruji, zkrátka se mi to netýká. Nebo ty chceš zachraňovat svět jako před časem ten kluk z Nazarethu?
No mě přijde, že většina z vás to tu bere tak, že holky se asi doma nudily, tak si řekly že si půjdou trošku zablbnout do kostela a musejí po právu očekávat trest. Vynechává se tu kontext toho, proč to udělaly. Nechtěly upozornit na sebe, ale na nějakej problém. Rozhodně sem to nemyslel tak, že máš podepisovat nějaký petice nebo cokoliv, to je samozřejmě každýho věc.
To, že chceš na něco upozornit ti nedává právo beztrestně překračovat určité hranice. Každou chvíli slyším, jak někdo někoho obhajuje, dokonce i "demonstranty", kteří chtěli upozornit na problém a proto "museli" zapalovat auta... Samozřejmě zničený majetek nebyl jejich. Nevím jak by se ti líbilo, kdyby ti ty muzikantky zničili třeba nějaký tvůj obřad, obsadili tvoje prostory a omezovali tě.

Že chtěli na něco upozornit je chválihodné, ale forma ne.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Teorge píše: To, že chceš na něco upozornit ti nedává právo beztrestně překračovat určité hranice. Každou chvíli slyším, jak někdo někoho obhajuje, dokonce i "demonstranty", kteří chtěli upozornit na problém a proto "museli" zapalovat auta... Samozřejmě zničený majetek nebyl jejich. Nevím jak by se ti líbilo, kdyby ti ty muzikantky zničili třeba nějaký tvůj obřad, obsadili tvoje prostory a omezovali tě.
Že chtěli na něco upozornit je chválihodné, ale forma ne.
Přesně tak, kde je potom hranice? Pomalovat plakáty, je dobrý? Vymlátit výlohu McD je ještě dobrý? Zapálit na ulici auto, dobrý? Vyhodit autobus s lidma, je ještě také dobrý, nebo už ne? Tak co postřílet pár desítek lidí na ostrově, bomba v metru .....
Každý terorista za něco (proti něčemu) bojuje, nebo chce na něco upozornit.
Porušily zákony, i lidskou slušnost musí přijít trest. A jaký v Rusku bude mohli všichni (všechny) tušit.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Ty vole, ale tak protestovat proti něčemu nerovná se terorismus ne? To trošku přeháníš.
Já se nechci opakovat, ale ty holky prostě neudělaly vůbec nic. Přerušily maximálně nějakou mši, to je stěží důvod k tomu je zavřít do vězení. A to že je tu přirovnáváš k teroristům, tak k tomu ti fakt nemam co říct.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kdyby neudělaly vůbec nic, neměli by za co je sebrat. Shoooter je nepřirovnává k teroristům, jen chtěl ukázat důvod, proč je oprávněnost protestu nemůže nijak omlouvat. Pokud by toto omlouvala oprávněnost jejich stížností, můžeme rovnou tolerovat bomby v metru za snížení daní. Princip je stejný, jen jiná měřítka - a jak ukazuje historie, ta se velmi rychle mění. Oprávněnost či nebezpečnost jednání se nedá kvantifikovat, tudíž není možné stanovit systém "má 90kg 86% pravdy v záležitosti o důležitosti 1.89, tak se nebude řešit, pokud rozmlátí méně než 2.75 metru čtverečního výlohy" - jediné spravedlivé řešení je nulová tolerance.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 26.07.2012 18:40, celkem upraveno 1 x.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

telecom: To, co je pro tebe nějaká mše, může být pro někoho důležitou součástí života. Jak říkám, zajímalo by mě, co by jsi říkal, kdyby ti někdo kvůli protestu otravoval tvůj život.

Se zavíráním, ale nesouhlasím. Měli jim dát třeba veřejné práce.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“