Bubenická sluchátka (na metronom)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Bubenická sluchátka (na metronom)

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Co říkáte na tyto: SENNHEISER HD 25 II
Už mi došlo, že žádná levná sluchátka nebudou přez kapelu dostatečná, aby byl slyšet metronom.
Zatím to řeším kombinací kvalitních pecek a traktoristických hluchátek přes to, ale pecky pomalu z ucha vyjíždí a musí se po každém songu rovnat.
Už mě fakt nebaví dělat kompromisy.
Chtěl bych nějaké, které by se dobře daly použít na monitoring a současně třeba i v domácím studiu. Hlavně aby co nejvíc tlumila
ať to šlape!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Bubenická sluchátka (na metronom)

Příspěvek od Nero »

Spíš bych koukal po nějakých, co jsou dělaná primárně pro izolaci - http://kytary.cz/vic-firth-sih-1/HN092172/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Ty jsem zkoušel. Krom toho, že mají zvuk nic moc, tak metronom je v nich slyšet jen při cvičení. Pokud ale hraji s kapelou, tak už to moc nejde.
ať to šlape!
Spoonee

Příspěvek od Spoonee »

Circumauralni ani nahodou, kup tyhle, izolace je tak akorát (lepší než u těch hifi tlumítek Etymotic) stačí mít čistý uši a nebudeš vypadat jak Oťas, zvuk na cenu skvělej, hlavně přesný basy. A z uší ti vyjíždět nebudou, strkaj se docela hluboko.
http://www.sluchatka.net/klipsch-image-s3/ nebo pokud jsi při prachách tak tyhle http://www.sluchatka.net/53-etymotic-re ... -micropro/ jestli jsi hodne pri prachach tak nejaky monitory custom s odlitkama :)

Navic vsecky ty traktoristicky tlumej vetsinou strasne vejsky a slysis jen basy, ty Klipsche tlumej vsecko vyrovnanejc (zase, zalezi jak ti sednou do usi).
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

ty klipsche mám skoro ty samý, akorát o dvě řady výš. Ty mi právě vyjíždí :-(
Normálně ne, ale když se hraje, tak se potí ucho a potom to jede ven
ať to šlape!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zkousels uz nejaka sluchatka s aktivnim (noise canceling) systemem? to by mozna mohlo fungovat, nepohodlny bude asi jen to, ze nesmis zapomenout na dobijeni nebo vymenu baterek....
Naposledy upravil(a) Paris dne 27.07.2012 10:18, celkem upraveno 1 x.
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Myslíš Monster beats by Dr. Dre? S bubnama jsem je ještě nezkoušel. To by mohlo fungovat. Bohužel v kytarách teď nejsou skladem
ať to šlape!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

A nevyjíždí právě proto, že ti traktory tlačí na kabel pod uchem a tím je jakoby pákou vytlačují?
Nevím, jak jste hlasitá kapela, ale já na metronom používám špunty a rozhodně nepotřebuji ještě traktory navrch. Naopak občas si jedno sluchátko vyndám, abych slyšel líp kapelu i sebe
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Johnnnnnnnnnny píše:Myslíš Monster beats by Dr. Dre? S bubnama jsem je ještě nezkoušel. To by mohlo fungovat. Bohužel v kytarách teď nejsou skladem
Ano, neco takovyho. Ale ty Monster nebudou urcite jediny dostupny ... podobny sem videl u AKG (a urcite neco budou mit i dalsi vyrobci). Mezi profi sluchatkama sem zatim na zadny nenarazil (taky sem zatim zadny nehledal), ale mozna se bude dat neco najit i tam...

edit: Audio-Technica taky neco ma: http://eu.audio-technica.com/en/product ... 5&subID=36
edit2: Sony taky: http://www.sony.cz/product/hps-travel/mdr-nc500d
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:A nevyjíždí právě proto, že ti traktory tlačí na kabel pod uchem a tím je jakoby pákou vytlačují?
Nevím, jak jste hlasitá kapela, ale já na metronom používám špunty a rozhodně nepotřebuji ještě traktory navrch. Naopak občas si jedno sluchátko vyndám, abych slyšel líp kapelu i sebe
Vyjíždí i s nima i bez nich. Bez traktorů slyším metronom jenom u nejtišších písniček. ale štvou mě tím, jak hodně tlumí výšky
ať to šlape!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Kup si špunty s tím "krouceným za ušima" a nebude ti vyjíždět nic.
Traktóry bych nekupoval, protože stejně jako Moleek mám potřebu občas jeden špunt vyhodit...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

zzbar píše:Kup si špunty s tím "krouceným za ušima" a nebude ti vyjíždět nic.
Traktóry bych nekupoval, protože stejně jako Moleek mám potřebu občas jeden špunt vyhodit...
Můžeš doporučit nějaký konkrétní?
ať to šlape!
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Na to abych mohl doporučit si netroufám, protože jsem neměl možnost testovat víc kusů a značek. Měl jsem Senheisery IE6 (aspoň myslím, že se tak jmenovaly). Tyto ale byly v pohodě. Vyhovovaly mi úplně ve všem...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Spoonee

Příspěvek od Spoonee »

Jo, mezi tema jsem taky premyslel, ale ty Klipsch S3 nabizeji podobne za mnohem lepsi cenu, a na ty Etymoticy v podobny cenovy hladine Sennheisery nijak nemaji (IE60 vs hf5, IE80 vs er6) , navic Etymoticy jsou mnohem pohodlnejsi sluchatka. Navic ty Klipsche jsou mnohem mensi a lehci, takze pohodlnejsi. To s velikosti plati i pro ten top model od Sennheiseru IE80. IE60 nebo IE80 urcite nejsou spatna sluchatka, ale Etymotic je porazi ve vsem (noseni, vernost zvuku) !!!!. Kdybych si mel ted vybrat kam jit z tech Klipsch S3 tak jdu do Etymotic hf5, jen bych se mozna bal az vysokeho utlumeni okolniho zvuku o až !!!40db!!! (precijen je dulezity se slyset).

Navic, ZADNY sluchatka na usi ti nebudou tlumit tolik jako kvalitni do usi.

Bral bych ty Etymoticy hf5 protoze to jsou sluchatka mnohem vic do usi, nemely by vypadavat (me teda nevypadavaji ani ty Klipsche, a ten zvuk nema konkurenci, bohuzel jsem na ne nemel. Na Monster Beast zapomen, je to SRACKA! Zkus se domluvit s tim typkem ze sluchatka.net on ti ty sluchatka PUJCI! Takze vyzkousis jestli ti budou vyjizdet nebo ne. Dalsi moznost je zakoupit jiny nastavce pro tvy Klipsche.

Doufam, ze jsem pomohl :)
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Nero píše:Spíš bych koukal po nějakých, co jsou dělaná primárně pro izolaci - http://kytary.cz/vic-firth-sih-1/HN092172/
Tyhlety mám. A že by to bylo něco světobornýho, se říct nedá. I s obyčejnýma peckama metronom slyším. Na takové úrovni, že je to dostačující. Tyhle vic firthy jsou zbytečně předraženej výrobek. Mám jen o něco větší plachty, než je EUroprůměr a neseděj mi. Respektive po dvaceti minutách je musím na chvíli sundat protože mě z nich bolej uši. Když se zpotíš, jakože docela často, tak kloužou, protože ty dosedací/těsnící rantly jsou z černýho tlustýho igelitu. Taky nijak moc dobře nedržej samy o sobě, permanentně sjížděj po těch drátkách vedení, na kterejch maj držet. Takže se postupně, v kombinaci s potem a občasným pohybem hlavou přesouvaj po hlavě.Nepříjemný.
Výhoda je, že fungujou zároveň, jako hluchátka, takže tluměj, asi 25 db, což je fajn, a tak je občas použávám i v práci, když potřebuju klid. Jejich nevýhodou je, že v tom plastovým korpusu, je prostě prostor, kterej rezonuje, a tak to docela dost zkresluje zvuk i soupravy, i basy. Prostě suoprava zní najednou strašně zabasovaně, zahuhlaně. Občas to rezonuje i díky baskytaře, a to docela nepříjemně.
Znovu bych si je rozhodně nepořídil. Za dva a půl tácu nic světabornýho čekat nejde, ale zas na druhou stranu, takový základní věci, maj i levnější sluchátka, od méně opěvovaných firem. Na tý konstrukci je vidět už na první pohled, že se s ničím moc nebabrali, udělali to co nejjednodušejc a taky to tak funguje...humpolácky...
Nehledě na to, že ten "telefonní" kabel, jak je zkroucenej, tak ti visí za ty sluchátka, a lehce je tahá. Takže to buď konektorem zašprcnu u napínacího šroubu, na rytmáku, nebo ho hodim, i s prodlužkou přes klín.

Rozhodně bych si pořídil jiný, spíš od firmy, která dělá primárně sluchátka, ale todle rozhodně né.
I ty "traktoristický" hluchátka, á la Ota Rákosník, jsou pohodlnější a líp mi seděj.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Docela se zájmem sleduju tuhle diskuzi o všelijakých sluchátkách a moc nechápu, že v tom neslyšíš klik :shock: Já používám na klik pecky, nevím přesně co to je za typ, ale je to od PHILIPS a koupila jsem je jednou v nějaké akci na prodejně asi za 5 nebo 6 stovek. Pokud potřebuji, tak v tom klik slyším dostatečně a stejně jako píší někteří kolegové tady, tak jedu velice často jen "na jedno ucho", tedy mám potřebu si jeden špunt vyhodit, abych se lépe orientovala v zvukovém dění na podiu.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Etymotic hf5 znějí moc zajímavě.
Neměl někdo možnost srovnání s Klipsch Image S4? Ty mám doma
ať to šlape!
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Jo a Klipsch S3 taky mohu doporučit. Koupil jsem je pro slečnu a vychvaluje si je.
Teď jsem ale koukal, že Klipsch S4, které mám já šly cenou dost dolu (před rokem byly za 3000.- a teď za 1800.-). Tak bych volil spíš S4 - pořád je tam dost velký rozdíl hlavně v čistotě a průraznosti zvuku. Navíc mi drží líp v uchu, než S3.
ať to šlape!
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Johnnnnnnnnnny píše:Etymotic hf5 znějí moc zajímavě.
Neměl někdo možnost srovnání s Klipsch Image S4? Ty mám doma
Etymotic hf5 udávají útlum o 35 - 42 db a Klipsch S4 udávají o 16 db
Opravdu myslíte, že v tom může být tak velký rozdíl?
ať to šlape!
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Monikad píše:Docela se zájmem sleduju tuhle diskuzi o všelijakých sluchátkách a moc nechápu, že v tom neslyšíš klik :shock: Já používám na klik pecky, nevím přesně co to je za typ, ale je to od PHILIPS a koupila jsem je jednou v nějaké akci na prodejně asi za 5 nebo 6 stovek. Pokud potřebuji, tak v tom klik slyším dostatečně a stejně jako píší někteří kolegové tady, tak jedu velice často jen "na jedno ucho", tedy mám potřebu si jeden špunt vyhodit, abych se lépe orientovala v zvukovém dění na podiu.
Jsem holt asi trochu razantnější bubeník. Často beru bubínek přez ráfek a navíc moje Yamahy jsou hodně hlasitý bubny - nemluvě o virblu.
ať to šlape!
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“