Ladění bubnů

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Marty.ctm
Kontaktovat uživatele:

Ladění bubnů

Příspěvek od Marty.ctm »

Zdravim, doteď sem hrál ve sdílený zkušebně na "erární" bicí, ale teď si kupuju vlastní a nečekám, že až mi přijdou, že budou naladěný.. Prosim o pár rad pro začátek - princim nebo nějaký fígle na pomoc. Dík moc 8)
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Re: Ladění bubnů

Příspěvek od dig_dag »

Marty.ctm píše:Zdravim, doteď sem hrál ve sdílený zkušebně na "erární" bicí, ale teď si kupuju vlastní a nečekám, že až mi přijdou, že budou naladěný.. Prosim o pár rad pro začátek - princim nebo nějaký fígle na pomoc. Dík moc 8)
Mel by sis poridit ucitele, aby ti to ukazal. :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

bubny se nějak ladí ??? :shock:
vysvětlete mi to jako amatérovi pls, :? jsem myslel že se prostě dá blána, připne a hraje to...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Demilich píše:bubny se nějak ladí ??? :shock:
vysvětlete mi to jako amatérovi pls, :? jsem myslel že se prostě dá blána, připne a hraje to...
nen e, ta blána se taky musí nějak natáhnout, čím víc na taženější tím vyšší zvuk (to samý jak struny na kytaře)
Třeba tomy maj každej jineou vejšku...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

KIWI píše:nen e, ta blána se taky musí nějak natáhnout, čím víc na taženější tím vyšší zvuk (to samý jak struny na kytaře)
Třeba tomy maj každej jineou vejšku...
Nebo kdyz ma nekdo dva kopaky (bubny), tak se nekdy dela to, ze se jeden buben naladi o pul tonu niz :)
Kazdopadne moc bubeniku sem nechodi, zkus sferabubeniku.info, tam chodi i profici (a tim myslim Profici ;))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Marty.ctm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty.ctm »

Díky KIWI, ale tohle vim, já jen jestli existuje třeba nějaká ladička nebo tak, jako na kytaru..? Dík moc :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ty jo tak to nevim...ale spíš se to ladí podle sluchu řekl bych...nevim.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Marty.ctm píše:Díky KIWI, ale tohle vim, já jen jestli existuje třeba nějaká ladička nebo tak, jako na kytaru..? Dík moc :D
Tahleta je trochu drazsi, ale kdyz projedes net, tak urcite neco najdes. :D

http://www.e-hudebniny.cz/info/Tama-lad ... ici--3855/
Marty.ctm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty.ctm »

dig_dag píše:
Marty.ctm píše:Díky KIWI, ale tohle vim, já jen jestli existuje třeba nějaká ladička nebo tak, jako na kytaru..? Dík moc :D

Jo jasně, ale teď mi ještě řekni jak se to používá :D :D :D
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Marty.ctm píše:
dig_dag píše:

No asi to musis prilozit k bubnu, uderis a cifernik ti ukaze jak moc mas jeste natahnout. :D
Marty.ctm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty.ctm »

dig_dag píše:
Marty.ctm píše:
dig_dag píše: Tahleta je trochu drazsi, ale kdyz projedes net, tak urcite neco najdes. :D

No asi to musis prilozit k bubnu, uderis a cifernik ti ukaze jak moc mas jeste natahnout. :D
A jak poznám, že to je správně? :D :D Sry že se tak ptám, já to fakt nikdy nedělal..
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Marty.ctm: budes k tomu mit manual. :wink: Tam je vsechno napsane. :D
Marty.ctm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty.ctm »

dig_dag píše:Marty.ctm: budes k tomu mit manual. :wink: Tam je vsechno napsane. :D
Dík moc :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ale bicí se tak často neladí ne? Jen když máš i spodní blánu tak se rozladění pozná že to udělá takový bau....
Je to v písničce Are we the waiting od Green Day dobře slyšet...

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

když jsem kupoval s holkou pro ni bicí od dvou bratrů (jeden bubeník, druhý kytarista) tak tam dávali blány a ladili bicí a rozhodně to nedělali podle tónů, ale podlě znění...ten, co utahoval blány se ptal bráchy, jestli už dobrý, nebo ještě ne - ty bubny mají totiž výkyvy, kdy zvuk je "hluchej" a dobrej - nepozná to uplně každý, třeba právě ten bubeník se na to musel ptát bráchy, ale rozdíl je slyšitelnej, mají potom plnnější zvuk
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
pehve

Příspěvek od pehve »

ladička není špatná. ale určitě předtím prostudovat http://mujweb.cz/www/freeboard/biblecz.htm
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Ladicka na bici? lol si naladis podle sebe :) vzhledem kte cene bych to ani nijak jinak neladil :lol:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Když máš buben rozjetej, tak ti zní všude jinak, páč každej šroub je utaženej jinak, další věc je, aby ty bubny neměly dozvuky, to je hrozně hnusný :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
pehve

Příspěvek od pehve »

*Twisted.Brother* píše:Ladicka na bici? lol si naladis podle sebe :) vzhledem kte cene bych to ani nijak jinak neladil :lol:
aha, takže ty když si koupíš levnej hudební nástroj tak ho vlastně neladiš, co?? za ty prachy...... :twisted:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

pehve píše:
*Twisted.Brother* píše:Ladicka na bici? lol si naladis podle sebe :) vzhledem kte cene bych to ani nijak jinak neladil :lol:
aha, takže ty když si koupíš levnej hudební nástroj tak ho vlastně neladiš, co?? za ty prachy...... :twisted:
samozrejme ze naladim .. ale na kytaru stoji ladicka par korun kdez to na bici 3000 ..
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“