Elektricka 12-ti strunka
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektricka 12-ti strunka
Zvuková ukázka by nebyla? Nejlépe rozložené akordy v čistém zvuku a nějaký strumming.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nevim, mi ty zvuky pripadaji vsechny hrozne tenke. taky zaleji, jak to nahravali, ale i tak. pekna hracka, nicmene myslim, ze skutecna kytara je nekde jinde...
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Blackstar HT-1R
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, je to takové nevýraznéaldenson píše:Nevim, mi ty zvuky pripadaji vsechny hrozne tenke. taky zaleji, jak to nahravali, ale i tak. pekna hracka, nicmene myslim, ze skutecna kytara je nekde jinde...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Je velmi úsměvné jak si u "rolandů" představují, že přidáním chorusu vznikne dvanáctka.

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tak posledni 2 tenku struny vlastne fungujou jako velmi kvalitne analogovy chorus, ale tim to hasne... ikdyz pro mene narocne uzivatele a zvukove experimentatory to buze byt levnejsi a pohodlnejsi nez dalsi 12-ti strunny krk...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Dovolim si shrnout dojmy po roce uzivani:
Nejzasadnejsi zmena je prechod na 9ky struny. V mem pripade Rotosound, ktere na rozdil od treba ghs a daddarii pekne zvoni a zaroven ani nejsou nijak drahe. Tim se na kytaru hraje mnohem prijemneji a da se dokonce i trochu vytahovat struny.
Dale vymena 0 prazce za grafitovy. S tim souvisi i priblizeni dvojic strun k sobe a tim padem je mnohem mene prehmatu a i takto pomerne uzky krk (na 12 strunku) staci a hraje se pohodlne...
Komplet vymena cele elektorniky (teda krome snimacu):
-Nahrazeni vintage 2-ziloveho vedeni 4-zilovym
-Instalace prepinani Serial HB>Single>Parallel HB pomoci 3-polohoveho prepinace pro kazdy snimac
-Vymena cele elektroniky (vystineni, nove potaky, prepinac i jack...dratovane spoje), protoze jsme nechteli nicit pcb
-Trebble bleed na obou volume
Zvukove moznosti se opravdu dost rozsirily. Trebble bleed funguje bajecne, takze vlastne staci i 1kanalovy zesilovac. Celkove uz je to "Nastroj hudebnika";-) Mnohem lepe se na to hraje a je to hodne variabilni.
Chvili jsem uvazoval o vymene menchanik za zamykaci, ale nakonec jsem se naucil navijet struny a muzu rict, ze se az divim, jak malo se to rozladuje a jak lehce se to ladi z5. Celkove vzato VYSOKA spokojenost, ikdyz se muze zdat, ze cesta kterou jsem sel byla delsi a ne zrovna levna. To, ze jsem se rozhodl pro Gibsona je tim, ze byl dostupny ihned a ze je to u me tak trosku fetish a asi zrovna tuhle kytaru jen tak nekdo nema..
Nejzasadnejsi zmena je prechod na 9ky struny. V mem pripade Rotosound, ktere na rozdil od treba ghs a daddarii pekne zvoni a zaroven ani nejsou nijak drahe. Tim se na kytaru hraje mnohem prijemneji a da se dokonce i trochu vytahovat struny.
Dale vymena 0 prazce za grafitovy. S tim souvisi i priblizeni dvojic strun k sobe a tim padem je mnohem mene prehmatu a i takto pomerne uzky krk (na 12 strunku) staci a hraje se pohodlne...
Komplet vymena cele elektorniky (teda krome snimacu):
-Nahrazeni vintage 2-ziloveho vedeni 4-zilovym
-Instalace prepinani Serial HB>Single>Parallel HB pomoci 3-polohoveho prepinace pro kazdy snimac
-Vymena cele elektroniky (vystineni, nove potaky, prepinac i jack...dratovane spoje), protoze jsme nechteli nicit pcb
-Trebble bleed na obou volume
Zvukove moznosti se opravdu dost rozsirily. Trebble bleed funguje bajecne, takze vlastne staci i 1kanalovy zesilovac. Celkove uz je to "Nastroj hudebnika";-) Mnohem lepe se na to hraje a je to hodne variabilni.
Chvili jsem uvazoval o vymene menchanik za zamykaci, ale nakonec jsem se naucil navijet struny a muzu rict, ze se az divim, jak malo se to rozladuje a jak lehce se to ladi z5. Celkove vzato VYSOKA spokojenost, ikdyz se muze zdat, ze cesta kterou jsem sel byla delsi a ne zrovna levna. To, ze jsem se rozhodl pro Gibsona je tim, ze byl dostupny ihned a ze je to u me tak trosku fetish a asi zrovna tuhle kytaru jen tak nekdo nema..
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R