Bach Explorer - výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Toocha

Bach Explorer - výměna snímačů

Příspěvek od Toocha »

Zdravím.

Onehdá jsem kupoval tohodle explorera http://www.bachmusik.com/bach-bexp-wh-c ... guard_p995 Už než jsem ho kupoval, tak jsem četl, že Bach sám o sobě není špatnej, ale že je potřeba vyměnit snímače a teď nastal ten okamžik (zatím jen ke kobylce). Ve snímačích se vůbec nevyznám, takže bych byl rád za každou radu.

Hrajeme klasickej metal, podladěno o půl tón. Snímače v Bachu nestačej, jsou slabý, při drcení a tlumení to nemá ten správnej surovej zvuk, navíc také potřebuji, aby byl snímač vhodný i na čistej kanál.

Zatím co jsem koukal, tak se mi zalíbil tento snímač http://www.audiotek.cz/product-24120-gi ... ceramic-zb - našel jsem i "nezebrovanou" verzi, levnější, jinak parametry jsou stejné, takže bych šel spíš do něj. Nic méně co jsem tady pročítal forum, tak pár lidí psalo, že tyhle snímače jsou na h...., že jsou slabé.

Prosím o pomoc :D
Naposledy upravil(a) Bejk dne 20.04.2013 10:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Linky nemusíš dávat do CODE, tady nejsme na Warez :).
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Bach Explorer - výměna snímačů

Příspěvek od haas12345 »

Tak na metal bych asi bral něco se silnějším výstupem, co vím, tak nění špatný SD Invader, nebo DiMarzio X2N, nebo D Sonic, popř. Activator X... Ještě mě napadají Bare Knuckle Pickups, ale k tomu by ti asi řekl víc Bubbuci... Ale asi bych vybíral ze snímačů se silnějším výstupem...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Taky je ale otázka, co přesně myslí tím klasickým metalem - na něj by mu bohatě stačil "obligátní" SD SH-4. Pak samozřejmě jde koukat na SH-6 nebo SH-8, zmíněná DiMarzia, pak třeba Crunch Lab, Super (2, 3, Distortion), Tone Zone...

Ten Gibson je sice model, který Gibson na expy a véčka dává, ale osobně bych ho asi nebral.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Toocha

Příspěvek od Toocha »

No nejlepší bude asi ukázka :-) ...

Kód: Vybrat vše

http://www.bandzone.cz/vetrol
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Jo, je pravda, že na toto budou ty SD stačit, resp. není potřeba tak silnej výstup :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U tohohle bych asi koukal na SH4, maximálně SH6, u DM na ty Super.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

500T je dobrý, Dirty Fingers podobně silný, SH-8 je až na ty imbusy stejná konstrukce. SH-6 je pěkně silnej a ještě dost ostrej, SH-4 je trochu uřvanější ve středech, slabší, a víc šumí.
Podle mě jsou ty dva Gibsony dost dobré, ale neměl jsem je na vlastní kytaře. A třeba DiM Super2 je geniální snímač s úplně jiným zvukem, čistým, otevřeným.

Na nahrávkách máte slušněj zvuk, to je hrané na toho Bacha?
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Nene. Je to nahráváno na Ibanez. Jeden kytarista odchází a já jsem náhrada. Kolega mi ještě nadhodil RM Pickups. Konkrétně RM Custom Alnico. Česká výroba a za cenu některého snímače od Gibsona bych měl osazenou komplet kytaru. Tak se chci zeptat na váš názor.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

RM jsou solidní snímače, ale mě osobně přijdou jako takový mezistupeň mezi stock snímači a těmi top snímači ve stylu SD, DM nebo Gibson.

PetrPeter 1975 - 2008
krade

Příspěvek od krade »

podle mě neuděláš chybu s žádnym z těch snímačů, o nichž tu byla řeč. vyber si ten nejlevnější...jen ty rm pickups jsou fakt takovej mezistupeň, jak tady padlo...(za mě SH 4)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Dobrá. Děkuji za rady. Kouknu po tom SH-4. ;)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Můžeš taky koupit tuhle sadu, u Thomanna s výbornou cenou:
http://www.thomann.de/cz/seymour_duncan ... bucker.htm
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Jooo to je také pěkné. Koukal jsem, že tenhle set je velmi dobrý a že se tím osazuje i signature Zakk Wylde Epiphone. Popřemýšlím a uvidím. Díky :-)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Na které Zakk Wylde epi si to viděl?? Já teda na všech viděl EMG, buď 81/60 a nebo HZ H-4... (tu zmenšeninu za asi 3k i s mini stackem nepočítám :) )
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Někde na youtube, vlastně je dost možné, že to na nějakou levnou verzi hodil někdo jen tak... :-)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

To spíš, protože i Zakk sám hraje na aktivy... :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

500T je silná dost, takže v případě, že byste chtěli ještě přitvrdit, byla by slušná rezerva :).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Tak jsem se rozhodl pro Gibsona 500T. Chtěl jsem se ještě zeptat zda je potřeba měnit rámeček, když místo zakrytovaného dám výše zmíněný 500T nezakrytovaný. V tomhle dosti plavu :-). Případně jestli máte i další rady, budu velmi rád, když se o ně podělíte.
Děkuji ;)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Toocha píše:Tak jsem se rozhodl pro Gibsona 500T. Chtěl jsem se ještě zeptat zda je potřeba měnit rámeček, když místo zakrytovaného dám výše zmíněný 500T nezakrytovaný. V tomhle dosti plavu :-). Případně jestli máte i další rady, budu velmi rád, když se o ně podělíte.
Děkuji ;)
Pokud v tom plaveš, tak by sis měl něco o tom přečíst, třeba tady na fóru je toho tuny.
Pokud si změříš vnitřní rozměry svých rámečků, tak bys měl dostat hodnoty 70,6 x 39,3 mm.
Pokud si změříš vnější rozměry svých krytů snímače, tak bys měl dostat hodnoty 70 x 38,5 mm.
No a pod krytem je humbucker, který má rozměry 68 x 37 mm. A to by měl být rozměr i Gibson 500T.
Takže když dáš do rámečku HB bez krytu, budeš mít na každé ze čtyř stran rámečku vůli asi 1 mm.
Kdyby se ti do toho plastového rámečku snímač nevešel (čemuž nevěřím), tak použij na rámeček pilník nebo odlamovací skalpel nůž. Může se taky stát, že ten otevřený HB bude mít na závitech hodně namotané lepící pásky, která by mohla přesahovat přes půdorys snímače a do rámečku by se snímač vešel jen s použitím násilí. Pak opatrně odmotej přebývající pásku, ale pozor ať nepoškodíš vinutí snímače a nějaká páska by na těch drátcích měla zůstat.
Než budeš něco případně odmotávat, zkus nejdříve pásku jemně přitlačit ke snímači. Hele, tohle všechno jsou třeba extrémy, ale já sám jsem musel odmotávat kus pásky u Gibson 498T, protože se prostě do rámečku nevešel.
Hodím ti sem obrázek s nakynutou páskou, který jsem našel na netu
Obrázek
Toocha

Příspěvek od Toocha »

Něco o snímačích jsem si zde pročítal ;)... Ale díky za radu.

Měl bych ještě jeden poslední dotaz: Mohli byste mi doporučit nějaký vhodný kvalitní volume potenciometr k humbuckeru? Tak do 300,- a nejlépe k dostání v ČR. Díky ;)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“